fbpx

Ρε Ισπανία, έλεος! (videos)

«Το Γιουρόπα Λίγκ κατέκτησε και φέτος η Σεβίλλη αφού οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν χτες βράδυ της Λίβερπουλ στο μεγάλο τελικό με 1-3. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο αρχηγός Κόκε που σκόραρε 2 φορές (το άλλο ο Γκαμειρό) ενώ για την ομάδα του Μέρσισαιντ, που είχε προηγηθεί στο σκορ, σκόρερ ήταν ο Στάριτζ. Έτσι, οι Σεβιγιάνοι έφτασαν στις 5 κατακτήσεις (3η συνεχόμενη) με τον Κλοπ να μετρά ένα σερί 5 χαμένων τελικών.»

Το παραπάνω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να ακουστεί απόψε σε δελτίο ειδήσεων για να περιγράψει το χτεσινό θρίαμβο της Σεβίλλης. Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι λίγο πράμα, 3η συνεχόμενη κατάκτηση ενός τέτοιου τροπαίου ενώ το τέρμα με το οποίο γύρισε το ματς ο Κόκε θα μνημονεύεται για πάρα πολύ καιρό. Ήταν ένα από εκείνα τα τέρματα που χαρακτηρίζουμε «μόνο στο PlayStation». Και αν δεν πιστεύετε εμένα δείτε το και μόνοι σας.

Απ’ την άλλη είναι αυτό που συμβαίνει στο Europa αλλά και στο Champions League τα τελευταία 3 χρόνια με ουσιαστικά 4 ισπανικές ομάδες να ξεβρακώνουν όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Πέρα από την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση που ίσως θα μπορούσε να ονομαστεί και «Σεβίλλη Λίγκ» (σύμφωνα πάντοτε με τον αγαπητό κο Πογιατζή) στο Champions League την περίοδο 2013/14 το τρόπαιο κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό με την Ατλέτικο (ότι και να γινόταν δηλαδή ισπανική θα το κατακτούσε). Πέρσι, η κούπα με τα μεγάλα αυτιά, κατέληξε στην Μπαρτσελόνα που επικράτησε στο τελικό της Γιουβέντους ενώ και φέτος έχουμε μαδριλένικο εμφύλιο στον τελικό.

Εντάξει, πλέον δεν είναι αστείο. Δεν νομίζετε πως πρέπει να πάει και κάπου αλλού το τρόπαιο;

Υπάρχει καλύτερη Ευρώπη και την θέλουμε! (σε παράφραση του γνωστού συνθήματος)

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending