fbpx

Εσύ θες να φωνάξεις ή να μείνεις σιωπηλός;

Έχει λίγο καιρό που με προβληματίζει έντονα η πολιτική κουλτούρα του τόπου μας.

Συνεχώς ακούω τους “μεγάλους” να βρίζουν τους πολιτικούς και τους “μικρούς” να τους απεχθάνονται

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορώ να ρωτήσω το γιατί; Κι αν το ρωτούσα η απάντηση θα ήταν κραυγή απελπισίας, απέχθειας, ακόμη και μίσους.

 

Δεν ξέρω τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ... Ή μάλλον ξέρω! Ξέρω καλά πως αυτοί που φοβούνται το πολιτικό μέλλον της Κύπρου, είναι αυτοί που φοβούνται να πατήσουν στην κάλπη. Βλέπεις…έμαθαν να φωνάζουν κρυφά, πίσω από οθόνες και πίσω από τηλέφωνα σε πρωινές εκπομπές. Μαα…. είναι σωστό αυτό στ’ αλήθεια ;

Εγώ έμαθα, όταν θέλω την ΑΛΛΑΓΗ να τη διεκδικώ.

 

61H6EQZxEjL._SX425_

 

Οι πιο μεγάλες επαναστατικές αλλαγές (τεχνολογίας, βιομηχανίας κ.ά.) έγιναν γιατί κάποιοι εφεύρεσαν αυτό που θα  άλλαζε τη καθημερινοτητα τους. Εσύ δεν χρειάζεται να εφεύρεις πολιτικούς για να αλλάξει η καθημερινότητα του τόπου μας, χρειάζεται να επιλέξεις αυτούς που θα φέρουν την αλλαγή.

Θα έχεις τώρα έτοιμη την άρνηση γιατί:

“Κανείς δεν είναι καλός, κανείς δεν είναι άξιος.”

giphy8ETRSKFY

 

Έψαξες; Έμαθες; Ενημερώθηκες; Ή απλά παπαγαλίζεις αυτά που ακούς εδω και χρόνια και μας έφεραν ως εδώ; Κάποιες φράσεις έχουν γίνει “καραμέλα” στα στόματα ανίδεων πολιτών, και πολιτικών καμιά φορά…

Κι αν όντως κανείς δεν είναι καλός, υπάρχουν επιπλέον επιλογές στην κάλπη, επιλογές που φωνάζουν πιο δυνατά από καθετί άλλο και τις ξέρεις! Συγκράτησε τη λέξη “φωνάζουν”! Κι απ’ την άλλη, είναι η αποχή… συνώνυμο της σιωπής. Είναι μια δειλή σιωπή που σε κάνει αμέτοχο σε όσα συμβαίνουν γύρω σου.
 

Είσαι νέος που σκέφτεται το μέλλον του; Γονέας που σκέφτεται τα παιδιά του; ΠΟΛΙΤΗΣ που σκέφτεται τη χώρα μας; Αν ναι, τότε δώσε τη δική σου φωνή στις 22 Μαΐου.

giphy20J6B9JW

Και τότε θα μπορείς να κατηγορείς ελεύθερα αυτόν που διάλεξες και σε απογοήτευσε. Ή να παινέψεις αυτόν που στάθηκε αντάξια στις υποχρεώσεις του. Μόνο τότε θα μάθεις ποιος πραγματικά αξίζει τη ψήφο σου και ποιoς οχι.

Έτσι θα διαμορφωθεί μια καινούρια πολιτική κουλτούρα, όπου οι πολιτικοί θα έχουν την ευθύνη και το βάρος πολλών περισσότερων χιλιάδων στη πλάτη τους. Κι όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές, θα ξέρεις να ζυγίσεις την ψήφο σου καλύτερα. Κι όσο περνάνε τα χρόνια ακόμα καλύτερα..Μέχρι τη μέρα που θα είμαστε περήφανοι, γιατί ξέραμε σε ποιον να τη δώσουμε.

Συμμετοχή, όχι αποχή.

 

Η αποχή σημαίνει ευθύνη για όσα κακά θα έρθουν, επειδή αυτοί οι λίγοι αποφάσισαν χωρίς να είσαι εσύ εκεί.

download

Μίλησε δυνατά με την απάντηση σου στις κάλπες.

Δεν θέλω να μας αλλάξουν αυτοί, αλλά να τους αλλάξουμε εμείς.

 

Εσύ θα απουσιάζεις από την αλλαγή;

 

Δες επίσης: Γιατί να ΑΠΕΧΕΙΣ από αυτά που δικαιούσαι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending