fbpx

Rush, μια ταινία που αξίζει να δεις!

Έτυχε να δεις, φαντάζομαι, πολλές ταινίες που να μιλούν για τη ζωή έτσι; Ίσως αρκετές από αυτές να είχαν να κάνουν με σπορ, ίσως ακόμα και να ήταν βιογραφικές. Καμιά όμως από αυτές δεν είναι σαν το Rush.

Για να μπεις στο θέμα, έχει να κάνει με την μονομαχία του Niki Lauda και του James Hunt, στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Δυο τεράστιοι οδηγοί της Formula 1, δυο τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες, δυο στάσεις ζωής, μια φιλία.

Εχθροί μέσα στις πίστες με την “έχθρα” τους όμως να γεννά αμοιβαίο σεβασμό αφού “χρειάζονταν” ένα εχθρό για να γίνουν καλύτεροι!

Ο ένας (Hunt) ήταν αυτό που λέμε playboy, με αδιαμφισβήτητο ταλέντο αλλά με έφεση στις ωραίες γυναίκες και το αλκοόλ με μια εκπληκτική ικανότητα όμως να ζει την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία του.

Ο άλλος (Lauda) είναι πάνω-κάτω αυτό που αναμένεις από ένα κεντρωο-Ευρωπαίο. Αφοσιωμένος στη δουλειά του, εξαιρετικός επαγγελματίας που διασκεδάζει μόνο εκεί και όπου επιτρέπεται βάση των δικών του δεδομένων με μια εκπληκτική ικανότητα να επιβιώνει μπροστά στις δυσκολίες (βλέπε ατύχημα στο Nurburgring το 1976).

Το κοινό τους στοιχείο: η έντονη επιθυμία για νίκη, με τους 2 οδηγούς να θεωρούν νίκη, πράγματα που είναι εντελώς διαφορετικά. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, όπως είπαμε και πιο πάνω, σε ένα σενάριο που μόνο η ζωή μπορούσε να γράψει.Και επειδή πίσω από τις κάμερες βρίσκεται ο Ron Howard (σκηνοθέτης του Beautiful Mind) το αποτέλεσμα είναι και τεχνικά εξαιρετικό.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Και να μην ξέρει κανείς από Formula 1 ή την ιστορία των 2 οδηγών δεν υπάρχει περίπτωση να μην σαγηνευτεί από την παραστατικότητα των γεγονότων αλλά και την ομοιότητα που έχουν οι ηθοποιοί με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που σε αναγκάζει να μπεις με τη μια στο ζουμί.

rush-casting proper

Επιλογικά, επιστρέφουμε εκεί που ξεκινήσαμε. Στον τίτλο: αξίζει να δεις αυτή την ταινία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending