fbpx

Αυτό το κύπελλο του Βασιλιά ποιος θα το πάρει; (video)

Μετά το χτεσινό κρεσέντο τελικών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη έρχεται απόψε (22.30) και ο τελικός του Copa del Rey ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη να ολοκληρώσει ένα Σαββατοκύριακο πραγματικό υπερθέαμα!

Από τη μια, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα κυνηγά το 28ο της κύπελλο και δεύτερο συνεχόμενο με τον Ουνάι Έμερι και την ομάδα του να έρχονται με φόρα από την κατάκτηση του Γιουρόπα Λίγκ για να κατακτήσουν το 6ο τους τρόπαιο στο θεσμό ολοκληρώνοντας έτσι το δικό τους ντάμπλ.

Ντάμπλ σε τοπικό επίπεδο κυνηγούν και οι μπλαουγκράνα αφού μόλις την περασμένη βδομάδα πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ντάμπλ που αν έρθει θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο για τους Καταλανούς.

Τυχόν προβλέψεις είναι μάλλον παρακινδυνευμένες. Η λογική λέει μεν Μπάρτσα αλλά σε 3 συνολικά παιχνίδια μεταξύ τους φέτος μετρούν από μια νίκη (2-1) στη Λα Λίγκα στα παιχνίδια που ήταν γηπεδούχοι Καταλανοί και Ανδαλουσιανοί αντίστοιχα. Άλλη μια αναμέτρηση μέτρησαν με την έναρξη της χρονιάς όταν στα πλαίσια του Ευρωπαικού Σούπερ Καπ είχαμε την τύχη να δούμε ένα φανταστικό παιχνίδι στο οποίο η παρέα του Μέσι επικράτησε με το εκπληκτικό 5-4 στην παράταση.

Στα τελευταία 5 παιχνίδια των 2 ομάδων, η Μπαρτσελόνα μετρά 5 νίκες με τελευταία αυτή του περασμένου Σαββάτου επί της Γρανάδα με 0-3 έχοντας σημειώσει 24 τέρματα και χωρίς να δεχτεί ενώ η Σεβίλλη μετρά μόλις 2 νίκες (και οι 2 στο Γιουρόπα Λιγκ) και 3 ήττες σημειώνοντας 8 τέρματα και δεχόμενη 10.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο “Βιθεντε Καλδερόν” της Ατλέτικο Μαδρίτης και θα το διαιτητεύσει ο Κάρλος ντελ Κέρο Γκράντε. Ο 4οχρονος διαιτητής έχει την φήμη καρτάκια αφού φέτος σε σύνολο 23 παιχνιδιών που ήταν ο απόλυτος άρχοντας μοίρασε 129 κίτρινες και 6 κόκκινες κάτι που ισοδυναμεί με 6 κάρτες μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ο Μαδριλένος ρεφ διαιτήτευσε 3 παιχνίδια φέτος στα οποία εμπλεκόταν η Μπαρτσελόνα και μάλλον… της ταιριάζει αφού η ομάδα του Λουις Ενρίκε μετρά ισάριθμες νίκες απέναντι σε Λας Πάλμας (1-2), Ειμπάρ (3-1) και Αθλέτικο Μπιλμπάο (0-1). Τρία παιχνίδια έκανε ο ντελ Κέρο και για την Σεβίλλη με τους ερυθρόλευκους να μετρούν 2 νίκες απέναντι σε Ρεάλ Μπέτις (0-2) και Χιχόν (2-0) και μια ήττα (2-0) από την Λας Πάλμας.

Τι θα συμβεί και ποιος θα πανηγυρίσει θα το ξέρουμε απόψε, γύρω στα μεσάνυχτα…

Δες επίσης: Βραδιά τελικών στην Ευρώπη! (video)

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending