fbpx

Όσκαρ γκαντεμιάς υπάρχει; (video)

Πιθανότατα δεν υπάρχει πιο άτυχος άνθρωπος από τον Αντρέα Μιχαηλίδη τα τελευταία 20 χρόνια στην Κύπρο. Πόση γκαντεμιά κουβαλά ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα προπονητής και πρώην (πλέον) βουλευτής δεν λέγεται αφού το να χάσεις μια θέση στο κοινοβούλιο για 15 μόνο ψήφους μόνο ατυχία μπορεί να είναι.

Μακάρι να ήταν μόνο αυτό το κακό, όμως, για τον 64χρονο κοούτς εκ Λεμεσου. Ο κυρ-Αντρέας έχει να λέει πως η προπονητική του καριέρα ήταν μεν γεμάτη από εμπειρίες αλλά με μόλις 1 τρόπαιο με τις απώλειες τις πλείστες περιπτώσεις να χαρακτηρίζονται ως «συνομωσία του σύμπαντος»!

Το 1989, ως προπονητής του Άρη, φτάνει στον τελικό κυπέλλου, χάνει όμως το τρόπαιο από την ΑΕΛ. Το συγκεκριμένο κύπελλο είναι και το τελευταίο που κέρδισαν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού. Προφανώς, οι κατάρες του κ. Μιχαηλίδη κυνηγούν ακόμα την ΑΕΛ!

Διετία 1997-99. Ο κυρ-Αντρέας αναλαμβάνει την Ομόνοια. Και τις 2 περιόδους χάνει τον τίτλο του πρωταθλητή αφού το 1997-98 ο Ράουφμαν χάνει κρίσιμο πέναλτι στον τελικό πρωταθλήματος με την Ανόρθωση και το τριφύλλι περιορίζεται στη 2η θέση ενώ την επόμενη χρονιά οι πράσινοι ισοβαθμούν με την Ανόρθωση αλλά χάνουν το πρωτάθλημα στη διαφορά τερμάτων! Πιο «κάκτος» πεθαίνεις!

Την επόμενη χρονιά, ο κ. Μιχαηλίδης φοράει τις φόρμες του ΑΠΟΕΛ, φτάνει μέχρι τον τελικό κυπέλλου αλλά χάνει το κύπελλο από την πρώην ομάδα του, Ομόνοια! Αμφιβάλλει κανείς για την γκαντεμιά του ανθρώπου;

Και αφού ούτε η ΑΕΛ, την οποία προπονεί το 2001 καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο παρά την εξαιρετική πορεία της, ούτε η Ανόρθωση το 2003 με την οποία έκανε ένα φανταστικό Β’ γύρο καταφέρνει να προσπεράσει την Ομόνοια, η μοίρα έρχεται να τον επιβραβεύσει με ένα κύπελλο, αυτό που κατέκτησε με την Ανόρθωση στα πέναλτι εναντίον της ΑΕΛ, και είναι το μοναδικό του τρόπαιο!

Επειδή όμως η μοίρα αρέσκεται να παίζει με τους δικούς της κανόνες, το 2010-11 χάνει το κύπελλο φορώντας την φόρμα του Απόλλωνα απέναντι στην Ομόνοια, μαντέψτε πως; Στα πέναλτι!!!

Το σίγουρο ένα είναι: Όσο συμπαθής και αν είναι ο Αντρέας Μιχαηλίδης, άλλο τόσο άτυχος είναι!

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending