fbpx

5 “συνήθειες” του Κυπραίου οπαδού στο γήπεδο!

Οπαδός. Έννοια απόλυτα συνδεδεμένη με τις Κυριακές στο γήπεδο, την παθολογική αγάπη για την ομάδα, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και σε ακραίες καταστάσεις. Υπάρχουν κάποια στάνταρτ, κάποια δεδομένα που κάνουν όλοι οι οπαδοί, ανεξαρτήτως ομάδας άμα μιλάμε για τον Κύπριο οπαδό.

Αυτά είναι που θα διαβάσεις παρακάτω. Δώσε βάση, λοιπόν, και αν θέλεις να προσθέσεις κάτι, μπορείς να το κάνεις ελεύθερα με ένα comment στο κάτω μέρος του άρθρου.

1
Η πρώτη κίνηση και σημαντική

Το πρώτο πράμα που κάνει ο σωστός, ο πρόστυχος οπαδός μόλις περάσει από τον έλεγχο της αστυνομίας και πατήσει κερκίδα είναι ένα! Φωνάζει συνθήματα υπέρ της ομάδας ή κάτι του στυλ «άτε τζαι αρκίσαμε». Υπάρχουν και οι περιπτώσεις (κυρίως στα ντέρμπι) που μόλις ανέβει στην κερκίδα (για τους οργανωμένους πάει παραπάνω) που θα βρίσει τον αντίπαλο από απέναντι.

2
“Τι θα κάμει σήμερα η ομάδα;”

Ακολούθως, και αφού έχει ήδη πάρει την θέση του, βρίσκει την υπόλοιπη παρέα του και αρχίζουν κουβέντα για όλα όσα έγιναν μέσα στη βδομάδα, παρακολουθούν την προθέρμανση της ομαδάρας και ενδεχομένως κάνουν προβλέψεις για το παιχνίδι.

3
Μπαίνει και η θρησκεία στο παιχνίδι!

Με το σφύριγμα της έναρξης του παιχνιδιού, ο οπαδός που σέβεται τον εαυτό του θα κάνει τον σταυρό του ή θα φιλήσει το σήμα της θρησκείας (σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι απαραίτητη η επίκληση στα θεία ή ότι θεωρεί ο καθένας ως τέτοιο)!

4
“Εν προπονητή που έχουμε, ρε;”

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα κριτικάρει τις επιλογές του προπονητή, το σύστημα, τους παίχτες ένα-ένα ξεχωριστά ή θα τους αποθεώσει, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη του ματς. Εκφράσεις όπως «τι κάμνει ο αχάπαρος», «άππαρε μου εσύ», «μπράβο ρε λεβέντη μου» « φκάλτον ρε μαλ…..τούτο και εν κάμνει» «έχει τον (τάδε) στο πάγκο ρε, πάει καλά;» είναι απόλυτα συνυφασμένες με την κερκίδα. Τα έκανα και εγώ, και εσύ και ο πάραδιπλα!

Υ.Γ. το ανάλογο “στόλισμα” στο διαιτητή θεωρείται δεδομένο επίσης!

5
Κυπραίος και μάππα ισούται με φαΐ! 

Τέλος, επειδή Κυπραίοι είμαστε (και έχουμε μια αδυναμία στο καλό φαΐ ) πριν το ματς αν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα πάμε την ταβέρνα μας, θα φάμε το σουβλάκι μας και εννοείται πως κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πιούμε την μπύρα μας, θα φάμε την γλισταρκά ή τα φιστούτζια μας! Αφού μάππα χωρίς φαΐ δεν γίνεται!

Όλα τα πιο πάνω απλά πιστοποιούν το γεγονός πως, για τον οπαδό. το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία και ως τέτοια έχει τις δικές του τελετουργίες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending