fbpx

Ένας αξέχαστος τελικός Champions League!

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες! Αυτό λένε, τουλάχιστο στα μέρη μας. Βέβαια δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίζουμε τον τελικό της 25ης Μαΐου 2005, ως τον ιστορικότερο τελικό Champions League.

Ανατροπές είχαν ξαναγίνει πολλές φορές, ματσάρες άλλες τόσες. Τίποτα όμως σαν αυτό. Λίγο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, λίγο ο τόπος, λίγο το You Will Never Walk Alone, τράνταξαν την ιστορική αυτή νύχτα.

Φαβορί της βραδιάς η Μίλαν αφού η Λίβερπουλ πέρασε ένα διάστημα 20 χρονών για να φτάσει ξανά σε τελικό Champions League! Η Μίλαν ξεκίνησε ονειρικά αφού στο 1ο κιόλας λεπτό ο Maldini άνοιξε το σκορ και σκόρπισε τα όνειρα των οπαδών της Λίβερπουλ πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας.

Μετά το 3 – 0 στο 44′ (με 2 προσωπικά γκολ από τον Crespo) κανείς δεν πίστεψε ότι το σκορ μπορεί να ανατραπεί. Και με το κανείς, εννοούμε κανείς και αυτό φαίνεται από τις χαρές και τα πανηγύρια στο τέλος.

Στο ημίχρονο ακούγεται το You Will Never Walk Alone και η τρίχα έμεινε κάγκελο! Το γήπεδο κουνιόταν από τον ύμνο αυτό και η Λίβερπουλ δεν ήταν μόνη όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα! 

 

Στο 54′ ο Gerard, πιάνει μια άπιαστη κεφαλιά και μειώνει σε 3 – 1. Άλλωστε ένας παίχτης σαν τον Steven δεν μπορούσε να σκοράρει ένα απλό γκολ! 2 λεπτά αργότερα ο Šmicer έγραψε το 3 – 2 και πλέον το γήπεδο ξεκίνησε να σείεται.

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως αν είχε χρόνο να αντιδράσει η Μίλαν στο 3 – 1 τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά! Δεν είχε όμως και αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της Λίβερπουλ.

Στο 60′ ο Gerard μπαίνει στην περιοχή ανακόπτεται από τον Gatuzo και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι! Ένα πέναλτι που δεν θα έκρινε μόνο την έκβαση του τελικού αλλά και την πορεία ενός ανερχόμενου ταλέντου.

Ο νεαρός τότε Alonso αναλαμβάνει να εκτελέσει ένα από τα πιο κρίσιμα πέναλτι απέναντι στον, μεγάλο, Dida! Ο δεύτερος αποκρούει, ο Alonso ακολουθεί την φάση και από κοντά σκοράρει και βάζει φωτιά στο γήπεδο!

Η Μίλαν επιστρατεύει όλα της τα όπλα, με Kaka και Shevchenko. Και οι 2 έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να μπουν ξανά μπροστά στο σκορ αλλά λίγο το άγχος, λίγο η ατυχία δεν τους το επέτρεψαν.

Η κανονική διάρκεια τέλειωσε, η παράταση τέλειωσε και φτάνουμε στην ρώσικη ρουλέτα!

Η Λίβερπουλ έμεινε από δυνάμεις από το 70′ της κανονικής διάρκειας και αυτό φάνηκε και στην παράταση. Στα πέναλτι έπρεπε απλώς να κάνουν το καθήκον τους και να αφεθούν στον Dudek! Νικάει τον Serginho, σταματά τον Pirlo και αποθεώνεται αποκρούοντας το τελευταίο από τον Shevchenko!

Η νύχτα άνηκε στην Λίβερπουλ και στο You Will Never Walk Alone!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending