fbpx

Για τον Ανδρέα Φωτίου, επαγγελματικός αθλητισμός και σπουδές πάνε μαζί!

Ο Ανδρέας Φωτίου ασχολείται επαγγελματικά με το Χάντμπολ και παράλληλα είναι φοιτητής σε Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα. Δείτε όλα όσα μας είπε για το άθλημα αλλά και για την αντιμετώπιση του αθλήματος στην Κύπρο.

Ανδρέα, τι πρέπει να ξέρει ο κόσμος για εσένα;

Ξεκινώντας από τις σπουδές μου, σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τμήμα της αρχιτεκτονικής. Αγωνίζομαι στη Σ.Π.Ε. Στροβόλου και οι διακρίσεις μου με αυτή την ομάδα είναι αρκετές. Τα τρόπαια που έχουμε πανηγυρίσει ασχέτως με το νεαρό της ηλικίας μου, είναι πολλά και ανάμεσα τους είναι πρωταθλήματα, κύπελλα και ασπίδες. Η πιο μεγάλη διάκριση που έχω ζήσει με αυτή την ομάδα είναι η παραλίγο πρόκριση μας στους 8 του Challenge Cup. Λέω παραλίγο πρόκριση γιατί χάσαμε με 1 τέρμα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στη φετινή χρονιά κατακτήσαμε την 2η θέση στο πρωτάθλημα και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Επίσης αγωνιστήκαμε στο Challenge Cup και αποκλειστήκαμε από την τσέχικη Dukla Prague.

UCY VS UNIC HANDBALL MEN 22_01Είναι εύκολο να συνδυάζεις σπουδές και Αθλητισμό;

Ο συνδυασμός να σπουδάζεις και να αθλείσαι είναι πάρα πολύ δύσκολος επειδή και οι δύο αυτοί τομείς είναι αρκετά απαιτητικοί. Όμως με την καθημερινή προπόνηση μπορείς να ξεφεύγεις από το άγχος και την πίεση των μαθημάτων και να υλοποιείς και άλλους στόχους στο άθλημα που αγωνίζεσαι.

Ποιο είναι το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αλλά και του Χάντμπολ γενικότερα στην Κύπρο;

Το επίπεδο του χάντμπολ γενικότερα στην Κύπρο δεν είναι και το πιο ανταγωνιστικό. Είναι ένα μικρό νησί με λίγες ομάδες στην πρώτη κατηγορία που οι πλείστες από αυτές (ανάμεσα τους και η δική μου) προσπαθούν να επιβιώσουν από τα οικονομικά (κυρίως) προβλήματα.

Είναι κρίμα όμως επειδή έχει πολλά ταλαντούχα παιδιά που αν δουλέψουν σκληρά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παίχτες του εξωτερικού.

UNIC VS FRED HANDBALL MEN 18_01Υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στο Χάντμπολ και στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο για το χάντμπολ είναι μηδαμινή. Στην Κύπρο έχει την απόλυτη κυριαρχία το ποδόσφαιρο και μετά τα άλλα αθλήματα με πολύ λίγο ποσοστό, και είναι λάθος αυτό. Στον πανεπιστημιακό αθλητισμό βλέπω μια αξιότιμη προσπάθεια από το StudentLife.com.cy μέσω φωτογραφικού υλικού. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αυτά ανεβαίνουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγάζοντας προς τα έξω την προσπάθεια μας, και τους ευχαριστούμε για αυτό.

UNIC VS FRED HANDBALL MEN 14_01Κλείνοντας θα θέλαμε μια συμβουλή για τους νέους αθλητές και για αυτούς που είναι φοιτητές – αθλητές.

Η συμβουλή μου για τους νέους αθλητές είναι να αγαπούν αυτό που κάνουν και να βάζουν στόχους έστω και αν αυτοί δεν υλοποιηθούν, να μην τα παρατάνε ποτέ και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Όσο για τους φοιτητές-αθλητές αν μπορούν να κάνουν και τα δύο εξίσου καλά μπράβο τους και να συνεχίσουν, εάν όμως όχι, σαν πρώτο μέλημα είναι οι σπουδές μας και μετά ο αθλητισμός.

Δες επίσης: Ο Παναγιώτης Ρούσος μας βάζει στον κόσμο του κυπριακού Χάντμπολ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending