Διατήρησε το κίνητρο σου για να χάσεις βάρος!

Η καθημερινή άσκηση και η σωστή διατροφή είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι που το ξέρουν όλοι όσοι το έχουν περάσει. Έχει έρθει το καλοκαίρι και όλοι μας λίγο ή πολύ προσπαθούμε να αλλάξουμε τη χειμερινή μας ρουτίνα και να γίνουμε πιο δραστήριοι, χάνοντας τα περιττά κιλά για την παραλία.

Υπάρχουν μέρες όμως που θες να φας τα γλυκά όλου του κόσμου και βαριέσαι όσο τίποτα άλλο να πας στο γυμναστήριο. Δεν είσαι μόνος όμως, όλοι μας το περνάμε.

Σου δίνω λοιπόν τα δικά μου μυστικά και tips για το πώς να διατηρήσεις το κίνητρο σου για γυμναστική!

 

1Συμβουλή 

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους. Δηλαδή; Μην βάλεις στόχο να χάσεις π.χ 2kg σε μία βδομάδα, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι δε θα τα χάσεις, θα απογοητευτείς και μετά θα θέλεις να τα παρατήσεις. Αν αντιθέτως όμως βάλεις στόχο να χάνεις 1kg την εβδομάδα (το οποίο είναι και το πιο υγιής και φυσιολογικό βάρος που πρέπει να χάσεις), και τα καταφέρεις τότε θα νιώσεις μια απίστευτη ικανοποίηση και θα πάρεις θάρρος για να συνεχίσεις.

 

2Συμβουλή 

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου από την προηγούμενη μέρα ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα του φαγητού να μην έχεις την δικαιολογία ότι δεν έχεις κάτι έτοιμο. Το ίδιο ισχύει και για τα session σου στο γυμναστήριο, τα οποία καλό είναι να προγραμματίσεις από πριν ποιες μέρες θα πας και ποιες θα ξεκουραστείς.

 

3Συμβουλή

Αντάμειψε τον εαυτό σου. Κάθε φορά που θα πετύχεις ένα στόχο σου χάνοντας βάρος, αντάμειψε τον εαυτό σου με τα αγαπημένα παπούτσια που ήθελες εδώ και καιρό ή με μια βόλτα στα μαγαζιά για ρούχα.
Προσοχή όμως, μην ανταμείψεις τον εαυτό σου με φαγητό γιατί θα βγεις εκτός προγράμματος.

 

4Συμβουλή

Βγάλε φωτογραφίες το κορμί σου πριν, και βγάλε ξανά κατά την διάρκεια που πας γυμναστήριο για να τις συγκρίνεις. Ο καθρέφτης είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να κοιτάζεις και όχι τόσο την ζυγαριά. Φυσικά μια λιπομέτρηση θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις την πρόοδό σου αφού η ζυγαριά δεν είναι αξιόπιστη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες έχουν περισσότερο βάρος από το λίπος, κι έτσι χάνοντας λίπος αυξάνεται η μυική σου μάζα, γι’ αυτό και τα κιλά σου μπορεί να μην αλλάξουν πάρα πολύ.

 

5Συμβουλή

Στο Instagram υπάρχουν χιλιάδες λογαριασμοί fitness και διατροφής, τα οποία αν ακολουθάς καθημερινά, θα σου δίνουν κίνητρο να συνεχίσεις ή να πας στο γυμναστήριο την συγκεκριμένη μέρα. Βρες λοιπόν τους λογαριασμούς που σε ενδιαφέρουν και πάρε ιδέες για γεύματα και workouts.

Και τέλος να θυμάστε ότι ποτέ μην προσπαθείτε να μοιάσετε με κάποιον. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και το κάθε κορμί έχει το δικό του φτιάξιμο. Προσπαθήστε λοιπόν να γίνεστε ένα καλύτερο version του εαυτού σας, μόνο τότε θα είστε πραγματικά ικανοποιημένοι.

 

Stay motivated!
xxx

 

Μάθε τις τροφές με μηδέν θερμίδες και περισσότερα tips,
κάνοντας like στο Facebook page μας!