fbpx

Αν οι ξένοι ποδοσφαιριστές είχαν καταγωγή την Κύπρο! (Part 1)

Λέγεται κατά κόρον πως η Κύπρος είναι ή δεν είναι (πάει ανάλογα με το περιεχόμενο της συζήτησης) το κέντρο του κόσμου. Έχουν αναλυθεί τόνοι εγγράφων στη Word και από αυτό το site για να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά του Κυπραίου.

Τι γίνεται όμως όταν έρχονται ξένοι ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα μας (για να μπούμε και σιγά-σιγά στο θέμα) που κατά βάθος είναι Κυπραίοι; Μπορείς να τους αναγνωρίσεις;

Εμείς σας παρουσιάζουμε 5 από αυτούς, που μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πως είναι Κυπραίοι!

1
Renato Margaca

Με καταγωγή από την περιοχή Μαραθάσα πώς να μην κουβαλάς το όνομα με περηφάνια; Ακόμα και αν έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πορτογαλία έρχεται η στιγμή εκείνη που μαθαίνεις πως είσαι Μαραθεύτης. Βέβαια, ο πατέρας του χαφ της Ομόνοιας το έκανε ξεκάθαρο με το όνομα που έδωσε στον ποδοσφαιριστή. “Είσαι ο Renato Joao Inacio από τη Μαραθάσα.” Επειδή, η γλώσσα των Πορτογάλων δεν «γύριζε», όπως καταλαβαίνεται, το Μαραθασα το έφεραν στα μέτρα τους κάνοντας το Margaca.

2
Jorge Larena

Ποιος να το πίστευε πως αυτός που μας παρουσιαζόταν ως Βραζιλιάνος εδώ και 2 χρόνια κατάγεται από την Κύπρο; Γιώργος της Ρένας σας λέει κάτι; Αυτός είναι ο χαφ της ΑΕΚ. Οι παππούδες του είχαν μεταναστεύσει στη Βραζιλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί, το βρήκαν δύσκολο να φωνάζουν τον παππού του με το επίθετο του, Χατζήγιωργος, και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε Γιώργος της Ρένας (το όνομα της γιαγιάς του ποδοσφαιριστή των Λαρνακέων) που στα βραζιλιάνικα ακούει στο Jorge la Rena (Larena).

3
Mathew Boniface

Ο Θεός και η Βίκυ Χατζηβασιλείου του «Πάμε Πακέτο» είναι οι μόνοι που μπορούν να καταλάβουν τι περάσαμε με την συγκεκριμένη υπόθεση! Η πρόγιαγια του επιθετικού του Άρη είχε γεννηθεί και ζούσε στη Λεμεσό. Λέγεται, μάλιστα, πως η ομορφιά της ήταν τέτοια που είχε το παρατσούκλι «η ωραία της Ανεξαρτησίας». Έμπορος από την Αφρική πλανεύτηκε από την ομορφιά της και την πήρε μαζί του στην Νιγηρία.
Εκεί, επειδή δεν μπορούσαν να προφέρουν το Ασπασία Κοντοδήμετρου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, υιοθέτησαν το παρατσούκλι που της είχαν κολλήσει στη Λεμεσό μεταφρασμένο σε «The bon face» (το ωραίο πρόσωπο). Έτσι, όταν γέννησε γιο (τον παππού του ποδοσφαιριστή του Άρη) του έδωσε το όνομα Mathew Boniface, όνομα που αργότερα πήρε και ο σημερινός απόγονος της οικογένειας που βλέπαμε πέρσι στα γήπεδα μας!

4
Dimitar Makriev

Είχες εσύ τώρα αμφιβολία πως ο επιθετικός της Σαλαμίνας δεν είναι Κύπριος; Αφού το λέει και το όνομα του: Δημήτρης Μακρής. Μάλιστα, αποκλειστικές πληροφορίες του studentlife.com.cy κάνουν λόγο πως ο βασικός λόγος που πήγε να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν η Ομόνοια, πριν ανανεώσει με τη Σαλαμίνα, είναι επειδή έμαθαν την καταγωγή του και είχαν ελπίδες πως δεν θα πάρει θέση ξένου. Φήμες περί συγγένειας με τον Αντρέα Μακρή της Ανόρθωσης δεν διασταυρώθηκαν!

5
Mario Sergio

Εντάξει τώρα. Δεν χρειάζονται ανάλυση και τα απλά. Μάριος Σεργίου με καταγωγή από χωριό της Κερύνειας εξου και τα μεσογειακά χαρακτηριστικά.

Όπως ίσως καταλάβατε, όλα τα πιο πάνω είναι προϊόν της φαντασίας του υποφαινόμενου. Πείτε, όμως, την αλήθεια: δεν θα μπορούσε να ήταν και αληθινές ιστορίες;

Δείτε επίσης: Ξένοι που έκαναν την Κύπρο… δεύτερη πατρίδα! (Part 2)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending