fbpx

Αν οι ξένοι ποδοσφαιριστές είχαν καταγωγή την Κύπρο! (Part 2)

Θα μπορούσε να είναι ιστορίες βγαλμένες από το “Πάμε Πακέτο”. Μια απόφαση (ή μη) θα μπορούσε να αλλάξει τελείως την μοίρα αυτών των ανθρώπων που βρέθηκαν να παίζουν ποδόσφαιρο στην Κύπρο χωρίς, κατά πάσα πιθανότητα, να ξέρουν πως αυτή είναι και η χώρα καταγωγής τους.

Δίνουμε, σήμερα, συνέχεια με ακόμα 5 περιπτώσεις ξένων με καταγωγή από την Κύπρο.

1
Andrea Orlandi

Εμφανέστατη περίπτωση που δεν χρειάστηκε καν να ψάξουμε στο ληξιαρχείο. Ο (κατ’ ευφημισμό) Ισπανός, που αγωνιζόταν πέρσι στην Ανόρθωση, έχει ρίζες στον τόπο μας αφού βρέθηκε ο τάφος του παππού του, Αντρίκκου Ορλαντή, σε χωρίο της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι Λατίνοι γονείς του μέσου της Κυρίας απλά άλλαξαν τον τονισμό για να φαίνεται ντόπιο το όνομα. Γατάκια…

2
Alexandru Iacob

Εδώ, πήγαμε να μπερδευτούμε αλλά βρήκαμε την άκρη. Γιατί νόμισε πως θα μας ξεφύγει ο (ντε και καλά) Ρουμάνος αμυντικός του Εθνικού. Ιάκωβος Αλεξάνδρου ήταν ο παππούς του με καταγωγή από την κατεχόμενη Άχνα, πηγαδάς στο επάγγελμα με τους Ρουμάνους που τον υιοθέτησαν να γυρίζουν το όνομα απ΄την ανάποδη για να εξαφανίσουν τα ίχνη…

3
Simeon Slavchev

Γιατί ήθελε να έρθει αμάν-αμάν, δανεικός στην Κύπρο ο χαφ του Απόλλωνα; Μα επειδή έμαθε και αυτός το κυπριακό του παρελθόν και ήθελε να δει από κοντά τον τόπο των προγόνων του. Ο πρόπαππους του καταγόταν από το χωρίο Απεσιά της επαρχίας Λεμεσού και άκουε  στο όνομα Σίμος Σλατσής. Με τον πατέρα του μέσου των Λεμεσιανών να γεννιέται στην Βουλγαρία έπρεπε να αλλαχτεί το επίθετο για να παραπέμπει σε βουλγάρικο. Κάπως έτσι, όταν γεννήθηκε ο Slavchev, πήρε την βουλγαρική εκδοχή του ονόματος του παππού του!

4
Lukasz Skowron

Είμαι σίγουρος πως δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου πως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε παππού τον Λούκα τον Σκόρδο, γνωστό για τι άλλο; Την αγάπη του για το σκόρδο. Όταν μετά την εισβολή, η οικογένεια μετακόμισε στη Πολωνία, οι ντόπιοι θεώρησαν πως αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα. Επειδή όμως δεν μπορούσαν να προφέρουν το σκόρδο το μετέτρεψαν σε Σκόβρον. Το επίθετο κόλλησε στην οικογένεια που το οικοιοποιήθηκε με τον νεαρό Λούκα να το κουβαλά χωρίς να ξέρει την πραγματική του ρίζα.

5
Alexandre Negri

Είχε πάππο τον Αλέξανδρο Μαυρή ο τερματοφύλακας της Δόξας. Όταν, λοιπόν, μετανάστευσε στην Βραζιλία μετάφρασε ουσιαστικά το Μαυρής σε Negri αφού ήθελε να κόψει δεσμούς με το νησί. Έτσι, έμεινε και στον (θεωρητικά) Βραζιλιάνο κήπερ της ομάδας της Κατωκοπιάς το επίθετο. Γιατί νομίζετε κυπροποιήθηκε, παίρνοντας και κλήση στην Εθνική; Δεν ήταν για να βοηθήσει με την εμπειρία και τις ικανότητες του, για τον φουκαριάρη τον πατέρα του ήταν!

Δείτε επίσης: Αν οι ξένοι ποδοσφαιριστές είχαν καταγωγή την Κύπρο (Part 1)

 

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending