fbpx

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Copa America!

Είχε και πέρσι Copa America. Ένα το κρατούμενο. Ναι, αλλά πέρσι συμπληρώνονταν 99 χρόνια από την έναρξη του θεσμού. Κάπως έτσι, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να διοργανώσουν και φέτος ένα επετειακό Copa America με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση με την έναρξη του να τοποθετείται για αύριο το ξημέρωμα.

Με την ευκαιρία λοιπόν, αυτού του επετειακού τουρνουά, σας παρουσιάζουμε 7, μικρά αλλά σημαντικά, δεδομένα για να έχετε υπόψιν όσο απολαμβάνετε τον Μέσι, τον Σουάρεζ και τους άλλους αστέρες της Λατινικής Αμερικής.

1
Copa America Centenario

Που μεταφράζεται σε Αιώνιο Κύπελλο Αμερικής. Έτσι έχει η ονομασία του τουρνουά, αφού όπως είπαμε και στον πρόλογο, συμπληρώνονται 100 χρόνια στη διοργάνωση, γεγονός που την κάνει την πιο παλιά σε επίπεδο συνομοσπονδιών παγκόσμια.

2
Διοργάνωση στη Βόρεια Αμερική

Και είναι η πρώτη φορά ever που διεξάγεται Copa America εκτός Λατινικής Αμερικής! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέλαβαν την διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί σε 10 πόλεις.

3
16 ομάδες, 32 παιχνίδια

Ξεφεύγουμε από τον κλασσικό αριθμό των 12 ομάδων στη διοργάνωση αφού στο τουρνουά της Αμερικής θα λάβουν μέρος 16 ομάδες, παίζοντας 32 παιχνίδια από τις 3 μέχρι και τις 26 Ιουνίου! 

4
2 συνομοσπονδίες, 1 τρόπαιο γοήτρου!

Πέρα από την συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής, συμμετέχει όπως γίνεται αντιληπτό και αυτή της Κεντρικής Αμερικής με τις συμμετοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κόστα Ρίκα, της Αιτή και του Παναμά να προστίθενται στις 12 ομάδες του περσινού τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τρόπαιο δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, πέραν από αυτή του γοήτρου, αφού θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017 στη Ρωσία έχει ήδη εξασφαλίσει η κάτοχος του Copa America 2015, Χιλή!

5
Πολυνίκης η Ουρουγουάη!

Όσο και αν φανεί παράξενο σε κάποιους, νεότερους κυρίως, πολυνίκης του θεσμού δεν είναι ούτε η Αργεντινή ούτε η Βραζιλία αλλά η σελέστε που μετρά 15 κατακτήσεις!14 κατακτήσεις μετρά η Αργεντινή, 8 η Βραζιλία, 2 η Παραγουάη και το Περού.

6
Όρντεμ Σιέντο

Είναι το όνομα της μπάλας της διοργάνωσης και είναι αυτή που βλέπετε στην εικόνα!

7
Ώρες για ξενύχτηδες!

Όπως ήταν αναμενόμενο (λόγω διαφοράς ώρας) οι ώρες διεξαγωγής των παιχνιδιών είναι μάλλον απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς αφού πέραν από κάποια παιχνίδια που ξεκινούν τα μεσάνυχτα, τα υπόλοιπα ξεκινούν από τις 1 μέχρι τις 5.30 το πρωί!

Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι το ξημέρωμα του Σαββάτου (4.30 π.μ.) ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κολομβία!

Για όλους εμάς που έχουμε τα κουράγια και την τρέλα να κάτσουμε να δούμε κανένα ματσάκι, καλή μας θέαση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending