fbpx

Εσύ ποια “γλώσσα αγάπης” μιλάς; Βρες την ανάμεσα στα 5 είδη που υπάρχουν!

Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση είναι η καλή επικοινωνία!

Επικοινωνία δεν περιλαμβάνει μόνο αυτά που λες ή ο τρόπος που τα λες – περιλαμβάνει και τις πράξεις σου. Μπορείς να “πεις” πολλά, χωρίς να αρθρώσεις μια λέξη!

Η θεωρία του Gary Chapman, “5 γλώσσες της αγάπης“, περιγράφει 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να εκφράσεις αποτελεσματικά την αγάπη σου, έτσι ώστε να μπορεί ο/η σύντροφός σου να το εκτιμήσει, ανάλογα με το ποια από τις 5 είναι η δικιά τους “γλώσσα αγάπης“.

Ποια πιστεύεις ότι ταιριάζει στο/στη σύντροφό σου από τις πιο κάτω;

 

1
Ποιοτικός Χρόνος

Για κάποια άτομα ο ποιοτικός χρόνος είναι το παν! Εκτιμάνε το να περάσουν χρόνο μαζί σου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θέλουν απόλυτη προσοχή χωρίς διακοπές, γι’ αυτό καλά θα κάνεις να κλείσεις την τηλεόραση και να ασχοληθείς αποκλειστικά μαζί τους!

2
Δώρα

Όσο ποιοτικό χρόνο και να περάσεις με αυτό το άτομο δεν θα το εκτιμήσει! Αυτό που θέλει για να αναγνωρίσει την αγάπη σου είναι ένα δώρο! Τα δώρα για αυτούς είναι η απόλυτη έκφραση αγάπης, είτε μικρά είτε μεγάλα, θα ικανοποιηθούν και θα νιώσουν ότι νοιάζεσαι για αυτούς!

3
Κομπλιμέντα/ Λόγια υποστήριξης

Το άτομο αυτό θέλει επιβεβαίωση και να ακούσει τα σωστά λόγια! Μην χάνεις το χρόνο σου αγοράζοντας δώρα, απλά πες “Σ’ αγαπώ“, “Είσαι ο καλύτερος/η” ή “Θα τα καταφέρεις, πιστεύω σε ‘σένα“. Δοκίμασε να αφήνεις σημειώματα με όμορφα λόγια παντού για σίγουρη επιτυχία!

4
Φροντίδα με πράξεις

 Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά το να πλύνεις τα πιάτα, να βγάλεις έξω τα σκουπίδια και να μαγειρέψεις είναι για αυτό το άτομο η υπέρτατη απόδειξη αγάπης! Δοκίμασε να τους κάνεις έκπληξη έχοντας ένα έτοιμο γεύμα στο φούρνο ή με γενικό καθαρισμό του σπιτιού τους!

5
Σωματική επαφή

Ο κλασικός “αγκαλίτσας” δεν εκτιμάει ούτε τα δώρα ούτε τις δουλειές του σπιτιού! Άσε κάτω τη σκούπα και πρόσφερε του/της ένα χαλαρωτικό μασάζ! Αγάπη για αυτούς είναι το να περπατάτε χέρι- χέρι ή μια αγκαλιά και ένα φιλί, πριν αποχωριστείτε ο ένας τον άλλο!

 

Αν θέλεις να μάθεις ποια είναι η δικιά σου γλώσσα αγάπης, πήγαινε εδώ:

The 5 Languages!

 

Δες επίσης: ΑΓΑΠΗ: Τι είναι λάθος και τι σωστό; Ποιος το ορίζει;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending