fbpx

Η αγάπη της Δήμητρας Κούτα για το βόλεϊ και οι λόγοι της επιτυχίας της!

Η Δήμητρα Κούτα αποτελεί μέρος της πετοσφαιρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθώς και μέρος της ομάδας Beach Volley. Και στα δύο αθλήματα στέφθηκε πρωταθλήτρια με τις ομάδες του Πανεπιστημίου.

Δήμητρα, τι πρέπει να μάθουμε για εσένα;

Να ξεκινήσω με κάτι ευχάριστο. Φέτος ήταν η τελευταία χρονιά των σπουδών μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στον κλάδο Sports Science. Με το βόλεϊ ασχολήθηκα από νεαρή ηλικία αφού ξεκίνησα να αγωνίζομαι στο Θ.Ο.Ι Αυγόρου από την 6η τάξη του δημοτικού. Ήταν κάτι που ήθελα πολύ και είχα επιλέξει εγώ η ίδια. Στα 12 μου χρόνια περίπου ασχολούμουν με τον στίβο και το βόλεϊ ταυτόχρονα αλλά λόγω των μαθημάτων του σχολείου και τις δυσκολίες που είχα στο μεταφορικό μέσο, έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στα 2 αθλήματα και όπως φάνηκε είχα ιδιαίτερη αδυναμία στο βόλεϊ. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το συνεχίσω για τα επόμενα χρόνια όπως και έγινε. Πλέον η αγάπη μου για το βόλεϊ είναι ο λόγος που είμαι μέσα στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια.

UCY VS UNIC VOLLEYBALL WOMEN 39_01

Είναι εύκολο να συνδυάζεις μαθήματα και αθλητισμό;

Το να συνδυάζεις μαθήματα και αθλητισμό σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Όπως το Πανεπιστήμιο έχει πολλές απαιτήσεις στα μαθήματα για να μην αφήνεις πίσω κενά, έτσι και ο αθλητισμός έχει αρκετές απαιτήσεις αλλά και πίεση για να προχωράς μπροστά με επιτυχία. Όταν όμως υπάρχει θέληση και πείσμα για να κάνεις κάτι που εσύ αγαπάς τότε ναι πιστεύω πως μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

Ποιο είναι κατά την άποψη σου το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ στην Κύπρο και πως εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια;

Το γυναικείο βόλεϊ στην Κύπρο πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, και πλέον δίνονται και περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή σε Κύπριες παίκτριες. Αξίζει να αναφέρουμε όμως πως πιο παλιά είχαμε και την οικονομική άνεση για περισσότερες ξένες παίκτριες που προφανώς ανέβαζαν ακόμη περισσότερο το επίπεδο. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο έχει χαμηλώσει κάπως το επίπεδο.

RPC_3327_01

Υπάρχουν προοπτικές για Κύπριες αθλήτριες να αγωνιστούν στην 1η κατηγορία;

Μπορώ να πω με σιγουριά πως υπάρχουν προοπτικές. Μια αθλήτρια που έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία, όπου είναι και πιο ψηλό το επίπεδο από τις πιο κάτω κατηγορίες, θα μπορεί πιο εύκολα να αναδείξει τις ικανότητες της και τις προσπάθειες της και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Για παράδειγμα να της δοθεί και η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Εθνική μας ομάδα που αυτό κατά την γνώμη μου είναι μια καλή «ανταμοιβή» για τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλλει η οποιαδήποτε αθλήτρια.

Είναι ικανοποιητική η κάλυψη των media στο πρωτάθλημα αλλά και στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Στην συγκεκριμένη ερώτηση μπορώ να απαντήσω με μεγάλη ευκολία γιατί στο πρωτάθλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι αρκετά ικανοποιητική η κάλυψη των media αν και γίνεται αρκετά καλή προσπάθεια. Σε αντίθεση φυσικά με τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό όπου υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον μέσα από την δουλειά που γίνεται από το StudentLife όπου καλύπτει, και γενικότερα, όλα τα αθλήματα.

Πιστεύεις πως οι γυναίκες αθλήτριες τυγχάνουν ίση μεταχείριση με τους άνδρες;

Σε θέμα κάλυψης από τα μέσα ναι πιστεύω πως υπάρχει ίση αντιμετώπιση γυναικών με τους άντρες. Τώρα σε θέμα υποτίμησης τι να πω; Όλοι γνωρίζουμε πως γενικότερα μια μικρή δόση υποτίμησης προς τις γυναίκες υπάρχει, στον αθλητισμό όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε ότι κάνει. Εξάλλου έχει αποδειχτεί από το γυναικείο φύλο πως μπορούν πολύ περισσότερα απ’ ότι νομίζουν κάποιοι. Αρά σε θέμα αθλητισμού αξίζει και πρέπει να υπάρχει ίση αντιμετώπιση.

UNIC VS UCY VOLLEYBALL WOMEN 31_01

Δήμητρα, κλείνοντας θα θέλαμε μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές.

Θα πω κάτι που για μένα είναι και το πιο σημαντικό. Οτιδήποτε αγαπάς στην ζωή σου πάρα πολύ πρέπει να το κάνεις και να δίνεις πάντα το 100%. Γενικότερα όλοι οι φοιτητές πρέπει να προσπαθήσουν να εντάξουν στην πρόγραμμα τους τον αθλητισμό. Εξάλλου δεν έχουν να χάσουν κάτι από αυτό αντιθέτως να κερδίσουν εμπειρίες αλλά και αρκετά οφέλη για την δική τους υγεία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την μητέρα μου, που για το τι είμαι εγώ σήμερα και εδώ που έχω φτάσει το οφείλω πρώτα σε αυτή και μετά στον οποιοδήποτε άλλο με έχει βοηθήσει.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending