fbpx

Ξένοι που ρίζωσαν στην Κύπρο!

Ανάμεσα στους πολλούς ξένους που έρχονται κάθε χρόνο στην Κύπρο για να παίξουν ποδόσφαιρο, υπάρχουν και εκείνοι που δένονται με τις ομάδες, με τον τόπο και μένουν…για μια ζωή. Αυτούς είναι που θα εξετάσει το σημερινό άρθρο που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ωδή προς τους εν ενεργεία ξένους ποδοσφαιριστές που έμειναν στην Κύπρο την μισή τους ποδοσφαιρική ζωή.

Απαραίτητη διευκρίνηση:Επιλέχθηκαν ποδοσφαιριστές που είναι στο νησί για πάνω από 5 χρόνια συνεχόμενα γι’ αυτό και απουσιάζουν από την λίστα ονόματα όπως ο Φώτης Παπουλής, Νούνο Ασίς και Ρικάρντο Φερναντές.

1
Renato Margaca

Όταν το καλοκαίρι του 2008 έφτανε στην Κύπρο δεν περνούσε από το μυαλό του πως 8 χρόνια αργότερα όχι μόνο θα ήταν ακόμα στο νησί αλλά εδώ θα έβρισκε και την γυναίκα της ζωής του. Η περιπέτεια του συμπαθέστατου Ρενάτο στην Κύπρο ξεκίνησε από την Δόξα Κατωκοπιάς πριν πάει το 2010 στην ΑΕΚ Λάρνακας. Εκεί μένει μόλις μια σεζόν πριν πάει στην Ομόνοια το 2011, ομάδα στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Ασταμάτητα πνευμόνια, πότε ως αριστερός μπακ πότε ως αμυντικό χαφ κέρδισε τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων για την μαχητικότητα του, το φιλότιμο του αλλά και για τον χαρακτήρα του αφού ουδέποτε προκάλεσε.

2
Nuno Morais

Σπάνια περίπτωση στο ποδόσφαιρο της Κύπρου, πλέον, ξένος ποδοσφαιριστής να συμπληρώνει 9 χρόνια σε μια ομάδα. Τέτοιος είναι ο Μοραίς που έγινε συνώνυμο της σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ. Ήρθε το καλοκαίρι του 2007 ως μεταγραφή-επένδυση από την Τσέλσι και έβγαλε ρίζες στην Κύπρο και την ομάδα της Λευκωσίας. Παρών σε όλες τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, στυλοβάτης στο χώρο του κέντρου φέρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού όταν απουσίαζε η κυπριακή φρουρά των γαλαζοκιτρίνων!

3
Edmar Lacerda

Από τους πλέον αθόρυβους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κύπρο μετρά ήδη 9 χρόνια στο νησί μας! Όπως και τους περισσότερους Πορτογάλους στο νησί, τον έφερε η Δόξα το 2007. Αγωνιζόμενος ως αριστερό εξτρέμ κεντρίζει το ενδιαφέρον του Παραλιμνίου που είναι και ο επόμενος σταθμός του μέχρι το 2010. Μετά από μια σεζόν στην Αλκή, το καλοκαίρι του 2011 πάει στην ΑΕΛ στην οποία ζει μεγάλες στιγμές αγωνιζόμενος πλέον ως αριστερό μπακ. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στη Δόξα.

4
Alexandre Negri

Το 2007 ήταν η χρονιά που ήρθε και ο Νέγκρι στο νησί για λογαριασμό του ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας όπου και πανηγυρίζει το κύπελλο του 2009. Η ΑΕΚ τον έβαλε στο μάτι και τον έκανε δικό της το 2009, αποκτώντας έτσι ένα φύλακα-άγγελο για την εστία της με τον Αλεξάντρε να είναι παρών στην μεγαλύτερη επιτυχία των Λαρνακέων και την πρόκριση τους στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2011-12. Την επόμενη περίοδο (2012-13) αγωνίζεται ως δανεικός στη Δόξα Κατωκοπιάς, ομάδα στην οποία τελικά καταλήγει μόνιμα πέρσι το καλοκαίρι. Η κυπροποίηση του είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα αφού ήρθε για να μείνει στην Κύπρο!

5
Ander Murillo

Άφησε την Celta Vigo το καλοκαίρι του 2011 χωρίς να ξέρει πως θα έμενε για 5 ολόκληρα χρόνια στην ΑΕΚ! Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τραυματισμούς όποτε είναι υγιής, όμως, δεν βγαίνει από την εντεκάδα των Λαρνακέων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές με την κιτρινοπράσινη φανέλα, μέλος και αυτός της ομάδας του 2011-12 που συμμετείχε στους ομίλους του Europa League έχει κερδίσει θέση στην καρδιά των φίλων της ΑΕΚ. Πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με τους δευτεραθλητές για άλλα 2 χρόνια. Αν ολοκληρώσει το νέο του συμβόλαιο, θα συμπληρώσει 7 χρόνια στην Κύπρο και την ΑΕΚ!

Δείτε επίσης: Αν οι ξένοι ποδοσφαιριστές είχαν καταγωγή την Κύπρο! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending