fbpx

Όλα τα παράξενα που σχολιάζεις κι εσύ όποτε βλέπεις μια διαφήμιση!

Οι διαφημίσεις έχουνε μπει για τα καλά στη ζωή μας πολλά χρόνια πριν. Όπου και να κοιτάξεις τριγύρω, θα δεις ένα μέσο διαφήμισης: είτε στην τηλεόραση, είτε στο ραδιόφωνο, είτε σε περιοδικά κι εφημερίδες, σε πινακίδες, στους δρόμους, στο διαδύκτιο και σε μέσα μεταφοράς στην πόλη.

Όλα αυτά τα χρόνια πάντως, οι περισσότερες, αν όχι όλες οι διαφημίσεις, είχαν μια υπερβολή στον τρόπο πειθούς.

Είμαι σίγουρος πως πιο κάτω θα βρείτε διάφορα τρικ που θα σας φανούν γνώριμα, σχετικά με τα όσα είδανε τα μάτια μας, σε όλες αυτές τις φορές που διακόψανε π.χ. τη ροή της ταινίας που βλέπαμε.

 

1
Διαφημίσεις για βούτυρα, τυριά και γενικότερα τρόφιμα

Τα μέλη της οικογένειας εμφανίζονται να τρώνε πάντα όλοι μαζί.

2
Παγωτό (ή οτιδήποτε) σοκολατένιο

Όταν η κοπέλα της διαφήμισης δαγκώνει τη σοκολάτα της, της έρχεται η… απόλαυση, ενώ παράλληλα η κάμερα δείχνει ζουμ τη σοκολάτα και δημιουργείται σεισμός από… την απόλαυση. Κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα γύρω μας δηλαδή

3
Λύσεις παντού

Όλοι στις διαφημίσεις βρίσκουν πανεύκολα λύσεις, γι’αυτό και όλοι είναι πάντοτε χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι.

4
Για τέλεια μαλλιά, γεμάτα λάμψη και όγκο…

…και για μακριές βλεφαρίδες με τσιγαριστό μάτι, οι γυναίκες στις διαφημίσεις πετάνε απο τη χαρά τους, φλερτάρουν με την κάμερα, χοροπηδάνε σε όλο το χώρο με ένα ηλίθιο ύφος και τρέχουνε στους δρόμους σαν να είναι… κατουρημένες πάνω τους και, παράλληλα, σας κοιτάζουν μ’ ένα βλέμμα πολλά υποσχόμενο. Έτσι… γιατί σας αξίζει.

5
Συγκεκριμμένο αποσμητικό ή άρωμα

Όταν ένας άντρας βάζει ένα από αυτά, όλα τα θηλυκά (φυσικά και μη), από την Κοντσίτα μέχρι τη γιαγιά σου, τρέχουνε από πίσω του για να τον κατακτήσουν. Την άλλη φορά λοιπόν που θα βγεις να φλερτάρεις, μην βάλεις άρωμα σε όλο σου το κορμί.

6
Για τζάμια καθαρά που γυαλίζουν….

Tα μοντέλα στις διαφημίσεις περπατάνε και πετάνε σε ολόκληρο το σπίτι, τραγουδώντας ρεφραίν και παράλληλα καθαρίζοντας, σκουπίζοντας, σφουγγαρίζοντας. Με λίγα λόγια, οι σχετικές διαφημίσεις, απεικονίζουν την πραγματικότητα της μέσης γυναίκας, όταν έχει να φροντίσει το νοικοκυριό της. Κάπως έτσι χαλάνε τα νοικοκυριά και βγαίνουν οι νοικοκυρές να κάνουν αίτηση στα Εξ Φάκτορς…

7
Προϊόντα αδυνατίσματος

Άντρες και γυναίκες που τα διαφημίζουν, όλως τυχαίως έχουν κορμάρες. Η αίσθηση του προϊόντος από μόνη της, πρέπει να κάνει θαύματα.

8
Διαφημιστικά για οδοντόκρεμες

Όλοι οι οδοντίατροι του κόσμου συγκεντρώνονται, συμφωνούν και συστήνουν την συγκεκριμμένη μάρκα για γερά δόντια.

9
Καμπάνιες για αρώματα και κολόνιες

Πάντοτε θα υπάρχει ένα ξέκ**ο με λάγνο ύφος… τσιπούρας και ένας φεττωμένος που θα τρίβεται πάνω της.

10
Κοινό σε φρουταρίες και  διαφημίσεις ανδρικών εσωρούχων;

Ε λοιπόν υπάρχει ποικιλία αγγουριών, τόσο στις κούτες των φρουταριών, όσο και στα εσώρουχα των μοντέλων που διαφημίζουν.

11
Διαφημιστικά αποσμητικών

Τελειώνουν πάντα με ένα από τα 2 φύλα να φιλάει τη μασχάλη του άλλου. Έτσι γιατί κι ο μέσος Κύπριος καταναλωτής, μόλις βάλει ένα αποσμητικό θα τρέξει στο έτερον ήμιση να φιλήσει τη μασχάλη, που πριν ένα τρίωρο είχαν φυτρώσει… μανιτάρια μέσα.

12
Διαφημίσεις με κάποιο δημοφιλές πρόσωπο

Όπως ποδοσφαιριστή, ηθοποιό, τραγουδιστή εννοείται πως θα είναι γυμνός, και θα πληρωθεί εκατομμύρια για να κοιτάξει την κάμερα… βασικά αυτό. Να κοιτάξει την κάμερα. Και μετά μην τολμήσετε να μου πείτε τίποτα για τν χτίστη που ξημερωβραδιάζεται κάτω από τον ήλιο για 700 ευρώ.

13
Τρέιλερ για αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας

Έχουν πάντοτε καταιγίδες, βροντές, αστραπές κι ένα αυτοκίνητο να βγαίνει από τη θάλασσα, να μπαίνει σε κτήρια και να πετάει σε βουνά με έναν αόρατο οδηγό. Ποτέ δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο τριγύρω στους δρόμους, παρά μόνο αυτό που διαφημίζεται. Ρεαλισμός στο έπακρο. Δοκιμάστε να βγείτε μία βροχερή μέρα έξω και θα βρείτε εκατοντάδες αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας να κόβουν βόλτες πάνω απο το κεφάλι σας, αν δεν με πιστεύετε.

14
Για χαπάκια δυσεντερίας, καούρας, περιόδου, παυσίπονων και κρυολογήματος

Με το που πίνεις ένα, κάνει συναυλία ο οργανισμός σου από μέσα, βγάζει cd single το στομάχι σου και στο μεταξύ εσύ κλείνεις τα μάτια και το απολαμβάνεις.

15
Μπουκάλι ή τενεκεδάκι αναψυκτικού

Ανοίγοντας ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού, το σηκώνεις, πίνεις, κυλάει ο ιδρώτας στο λαιμό και σου τρέχουν τα σάλια σαν το γουρούνι και ξαφνικά: ανοίγουν οι ουρανοί, φυτρώνουν φοίνικες και βρίσκεις μπροστά σου μια όαση, γεμάτη δροσερά φυτά και φρούτα. Την άλλη φορά που θα αισθανθείς ότι σε πνίγει ο καύσωνας της πόλης, πάρε ένα αναψυκτικό κι αν έχει αριθμό στο στούππωμα, μπορεί να βρεθείς στο Μαϊάμι να κολυμπάς παρέα με τον λευκό καρχαρία.

16
Υπάρχουν (κάπου καλά βαλμένες) κάτι διαφημίσεις με μια φάουσα που φωνάζει και οδύρεται

Έχει σετ με σκουλαρίκια, πακέτο φρυτέζας και ασημένια σερβίτσια σε τιμή ευκαιρίας και περιμένει τη μάνα μου, τη θειά σου και την Μαρικκού που τα Λεύκαρα να πάρουνε τηλέφωνο για να κερδίσουν ένα απο τα δώρα. Συνήθως παίρνει τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης του καναλιού, αλλάζοντας τη φωνή του κάθε φορά παρέα με την μαγείρισσα της καντίνας, αλλά είχα πάντοτε απορία: Πού πάνε τόσα σερβίτσια…;

 

Η διαφήμιση αποτελεί ισχυρό όπλο στο θέμα του εμπορίου.

Do-You-Skip-the-TV-Commercials-You’re-Not-AloneΌσοι σπουδάζετε οικονομικά ή μάρκετινγκ, λογικά το γνωρίζετε. Καλό είναι να έχουμε πάντοτε μέτρο στο τι χρειαζόμαστε όντως στην προσωπική μας ζωή και τι θέλουμε απλά και μόνο για να τραβήξουμε την προσοχή, να εντυπωσιάσουμε ή απλά για να λέμε ότι αγοράσαμε.

Οι αρχαίοι δεν το τόνισαν για να γεμίζουμε σήμερα αυτό το άρθρο, αλλά για να το πράττουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Γι’ αυτό:

“Παν μέτρον άριστον.”

 

Δες επίσης: Οι 4 διαφημίσεις που ποτέ δεν θα προβληθούν στην… Ευρώπη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending