fbpx

Θάλασσα ή βουνό; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σου;

Είναι πλέον γεγονός ότι μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι!

Εδώ ο Κύπριος έρχεται σε ένα δίλημμα για το πού θα περάσει τις διακοπές του το καλοκαίρι..

Θάλασσα ή βουνό;

Θάλασσα

1
1. Ο ήχος των κυμάτων

Ο σαγηνευτικός ήχος των κυμάτων. Όσοι βρεθούν στη θάλασσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μπορούν να χαλαρώσουν με τον ήχο των κυμάτων, ο οποίος αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα.

Τι πιο όμορφο να αφήνεις τον εαυτό σου να “ταξιδεύει“, ακούγοντας αυτόν τον ήχο, καθώς βρίσκεσαι ξαπλωμένος στο κρεβατάκι της θάλασσας…

2
Γυμναστική με διακοπές, ο καλύτερος συνδυασμός

Το υγρό στοιχείο της θάλασσας, μας δίνει την ευκαιρία για να απολαύσουμε τα θαλάσσια σπορ, τα οποία είναι και πολύ καλή γυμναστική. Λειτουργούν ως τέντωμα για την πλάτη, τους ώμους και τους κοιλιακούς μυς. Οι αερόβιες ασκήσεις στη θάλασσα, βοηθούν στην καλύτερη καύση του λίπους (για όσους έχουν απολαύσει ένα παγωτό περισσότερο) και στην τέντωση των μυών του ποδιού.

Το πιο όμορφο που μπορεί να προσφέρει η θάλασσα, είναι η ευκαιρία στα άτομα με ορθοπαιδικά προβλήματα να μπορέσουν να κινηθούν ελεύθερα, να δραπετεύσουν από τη βαρύτητα της ξηράς, χωρίς πόνο και δυσκολία, εξαιτίας της ικανότητας της θάλασσας για άνωση και πλεύση.

Έτσι, οι διακοπές στη θάλασσα, δεν αφήνουν κανέναν εκτός.

3
Σαγηνευτική θέα

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μπορούσε να αντισταθεί στη γαλήνη της θάλασσας, σε μαγικό συνδυασμό με τον ήλιο, λίγο πριν πέσει και αναλάβει η νύχτα. Πραγματικά, ο συνδυασμός αυτής της εικόνας εντυπωσιάζει.

Όσοι έχουν το μικρόβιο του φωτογράφου, μπορούν να βγάλουν πληθώρα φωτογραφιών, για κάθε στιγμή της μέρας, όπου κυριαρχούν στον ουρανό, μαζί με τη θάλασσα, διαφορετικές αποχρώσεις αναλόγως με τη θέση του.

4
Βόλτα ανάμεσα στα κύματα

Για όσους μπορούν να ενοικιάσουν οικογενειακώς ή με τη δική τους παρέα μια μικρή βάρκα, μπορούν να απολαύσουν βουτιές στα βαθιά νερά ή ένα πικ-νικ.

Η θάλασσα είναι παντού και ποτέ δεν πλήττεις, όσες ώρες κι αν περνάς μαζί της…

Βουνό

5
Ανεκτίμητη Δροσιά

Ο κατεργάρης υδράργυρος, δεν λέει να κατέβει και δεν μας λυπάται καθόλου. Το βουνό, είναι ένα καταφύγιο, ένα μέρος διαφυγής από τον τρελό καύσωνα της πόλης, όπου στο νησί μας ο καύσωνας είναι ανυπόφορος, ειδικά όταν συνδυάζεται με την υγρασία.

Η δροσιά του βουνού μπορεί να μας ανακουφίσει. Τα δέντρα επίσης, απορροφούν το βλαβερό διοξείδιο του άνθρακα, ελευθερώνοντας στη θέση του οξυγόνο, προσδίδοντας μια απέραντη ευφορία, σε αντίθεση με τα καύσιμα της πόλης.

6
Αγροτουρισμός / Οικοτουρισμός

Το κατάλληλο είδος διακοπών για όσους αρέσκονται να περνούν με τις ώρες στη φύση, το βουνό είναι ό,τι πρέπει. Αμέτρητα ζώα και πουλιά, κρυμμένα στο δάσος και στα βουνά. Το ατέλειωτο πράσινο που ποτέ δεν κούρασε και χόρτασε το μάτι, δεν δυσαρέστησε ποτέ κανέναν.

Δεν υπάρχουν οι πελώριες πολυκατοικίες της πόλης, ούτε η ηχορύπανση από τα αυτοκίνητα της πόλης.

7
Αποτοξίνωση

‘Ίσως το σημαντικότερο.. Ποιος/α από εμάς δεν έχει ανάγκη την αποτοξίνωση από τις αναρίθμητες ώρες που σκοτώνουμε “βυθισμένοι” στο κινητό ή στον υπολογιστή, με το Wi-Fi να μας περιτρυγιρίζει.

Η φύση, αναμφίβολα μας αποσπά την προσοχή από την προσήλωση σε αυτό. Ποιος θα διάλεγε να περάσει τη μέρα του στο κινητό ή στο λάπτοπ, τη στιγμή που ολόκληρη η ομορφιά και απόλαυση της ζωής είναι κυριολεκτικά μπροστά του;!

Τέλος, όσοι από εσάς δεν έχετε κανονίσει διακοπές ακόμη, αδράξτε τη μέρα και βγείτε έστω απ’ το σπίτι!

summer-nights-bonfireΤο καλοκαίρι, η θάλασσα και το βουνό είναι πολύ κοντά μας εφόσον ζούμε στο νησί της Αφροδίτης. Το Wi-Fi θα είναι πάντα εκεί να εκπέμπει τα “κύματα” του, το καλοκαίρι όμως δεν θα διαρκέσει για πάντα….!

Εσύ τι θα προτιμήσεις τελικά για τις διακοπές σου;

 

Δες επίσης: Διακοπές σε Σαντορίνη ή Ρόδο σε ειδικές τιμές! Κάνε κράτηση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending