fbpx

Πρώτη έκπληξη από την Ισλανδία, νίκη-χρυσάφι για την Ουγγαρία (videos)

Με τα παιχνίδια του 6ου ομίλου συνεχίστηκε χτες το Euro στα γήπεδα της Γαλλίας φέρνοντας και την πρώτη έκπληξη στο τουρνουά!

Austria – Hungary 0-2

Ομάδα για την οποία θα ήταν περήφανος ο Πούσκας και οι άλλοι αστέρες της δεκαετίας του ’50 έδειξε χτες το βράδυ η Ουγγαρία απέναντι στην Αυστρία. Στην επιστροφή τους σε Euro μετά από 44 χρόνια (το 1972 η τελευταία τους εμφάνιση), οι Μαγυάροι κατέβαλαν τους γείτονες τους με 0-2 χάρη σε τέρματα των Adam Szalai και Zoltan Stieber και απέκτησαν σημαντικότατο προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Με δέκα τελείωσαν το παιχνίδι οι μέτριοι Αυστριακοί λόγω αποβολής του Aleksandar Dragovic. Τέλος, στην ιστορία γράφτηκε και ο τερματοφύλακας των Ούγγρων, Gabor Kiraly, αφού από χτες στα 40 του είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ σε Euro!

Portugal – Iceland 1-1

Όλες τις προβλέψεις διέψευσε η Ισλανδία που υποχρέωσε το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, Πορτογαλία σε οδυνηρή ισοπαλία στην πρεμιέρα του ομίλου! Προηγήθηκε η ομάδα του Fernando Santos με τον Nani στο 31′ σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι Πορτογάλοι ήταν πολύ καλοί και ίσως δικαιούνταν και μεγαλύτερο προβάδισμα. Μια εξαιρετική Ισλανδία στο Β’ μέρος, όμως, ισοφάρισε νωρίς (50′) με τον Birkir Bjarnason και στη συνέχεια έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα χωρίς να επιτρέψει στους Ίβηρες να ξαναπάρουν προβάδισμα. Πλέον, η συνέχεια γίνεται εξαιρετικά δύσκολη για την παρέα του Ronaldo ενώ οι Ισλανδοί στην παρθενική τους συμμετοχή πήραν και βαθμό κάνοντας την μεγαλύτερη έκπληξη του Euro μέχρι στιγμής!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending