fbpx

Κροατία, η όμορφη του Euro! (videos)

4 αγώνες περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα του Euro για το Γ’ και Δ’ όμιλο.

Τεράστια νίκη με ανατροπή για την Κροατία, χτες, που επικράτησε της Ισπανίας 2-1, στο καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, και της “έκλεψε” την πρωτιά του ομίλου!

Καπάρωσαν το εισιτήριο πρόκρισης στους 16 η Γερμανία (πρώτη) και η Πολωνία (δεύτερη) μετά τις νίκες τους απέναντι σε Βόρειο Ιρλανδία (που πέρασε ως μια από τις καλύτερες τρίτες) και Ουκρανία αντίστοιχα χωρίς μάλιστα να δεχθούν τέρμα σε 3 αγώνες στον όμιλο.

Γ’ Όμίλος

Northern Ireland – Germany 0-1

Παράσταση με ένα πρωταγωνιστή ήταν το παιχνίδι στο Parc de Princes και αυτή ήταν η Γερμανία. Τα πάντσερ, με ένα επιθετικό μονόλογο (κυρίως στο Α’ ημίχρονο) δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών με το τελικό 0-1 να τους αδικεί. Σκόρερ ήταν ο Mario Gomez στο 30′ και κάπως έτσι η ομάδα του Joachim Low είναι αήττητη στα 14 από τα τελευταία 15 παιχνίδια τους σε μεγάλες διοργανώσεις. Περιμένει αντίπαλο στους 16 ως πρώτη του Γ’ ομίλου η Γερμανία ενώ ως μια από τις καλύτερες τρίτες πήρε ιστορική πρόκριση στην πρώτη της συμμετοχή η Βόρειος Ιρλανδία.

Ukraine – Poland 0-1

Χρυσή αλλαγή για την Πολωνία αποδείχτηκε ο Jakub Blaszczykowski που με το τέρμα του στο 54′ “κλείδωσε” την πρόκριση και την δεύτερη θέση για την ομάδα του. Μέτριο παιχνίδι από την παρέα του Lewandowski που κυνήγησε την ουσία και την πήρε. Πολύ καλοί οι Ουκρανοί που θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για την πολύ κακή παρουσία τους στο τουρνουά χωρίς να τα καταφέρουν. Yarmolenko,Zozulya και Konoplyanka δημιούργησαν και έχασαν 3-4 αξιόλογες ευκαιρίες για τους Ουκρανούς που δικαιούνταν τουλάχιστον τον βαθμό, γνώρισαν, όμως, την 3η τους ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.

Δ’ Όμιλος

Croatia – Spain 2-1

Φωτιά στην επόμενη φάση έβαλε η Κροατία αφού έστειλε την Ισπανία να παίξει με την Ιταλία στη φάση των 16! Στο καλύτερο, από άποψης θεάματος, παιχνίδι μέχρι στιγμής στη διοργάνωση οι φούριος ρόχας προηγήθηκαν μόλις στο 7΄με τον Alvaro Morata. Οι Κροάτες, που είχαν και δοκάρι με τον Rakitic, ισοφάρισαν λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Nikola Kalinic με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 1-1. Και αφού, η ομάδα του del Bosque κέρδισε πέναλτι (αυστηρό) που εκτέλεσε ο Ramos και απόκρουσε ο Subasic, ήρθε ο Ivan Perisic στο 87′ να κάνει το 2-1 και να χαρίσει σπουδαία νίκη στην hrvatska. Οι Κροάτες, κάπως έτσι, πήραν την πρώτη θέση στον Δ’ όμιλο και πιστοποίησαν πως μπορούν να διαπρέψουν στα γήπεδα της Γαλλίας ενώ οι Ισπανοί έμειναν να προετοιμάζονται πλέον για ντέρμπι νωρίς-νωρίς!

Czech Republic – Turkey 0-2

Φύλαγε την καλή εμφάνιση για το τέλος η Τουρκία! Ξέροντας πως μόνο με νίκη με 2 τέρματα διαφορά είχε ελπίδες πρόκρισης την κυνήγησε και έβαλε τις βάσεις νωρίς, χάρη σε τέρμα του Burak Yilmaz στο 10′. Οι Τσέχοι, βλέποντας τα πράγματα να δυσκολεύουν προσπάθησαν να αντιδράσουν και πήραν τα ηνία (είχαν και δοκάρι με τον Sivok) χωρίς όμως να καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Και έτσι, όταν στο 65΄ο Ozan Tufan έκανε το 0-2 η ομάδα του Fatih Terim καθάρισε την μπουγάδα. Πλέον, θα περιμένει να δει και τα αυριανά αποτελέσματα έχοντας βάσιμες ελπίδες να συνεχίσει ως μια από τις καλύτερες τρίτες ενώ αποκλείστηκαν οι Τσέχοι που απογοήτευσαν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending