fbpx

Ιστορία έγραψαν Ουγγαρία – Ισλανδία και Ιρλανδία! (videos)

Έκλεισε, χτες, με 4 παιχνίδια στον Ε’ και Ζ’ όμιλο, η φάση των ομίλων στο Euro επιφυλάσσοντας πάμπολλες συγκινήσεις. Ουγγαρία και Πορτογαλία μας χάρισαν ένα χορταστικότατο παιχνίδι, μεγαλειώδεις προκρίσεις για την Ισλανδία και την Ιρλανδία σε νεκρό χρόνο,  αποχαιρέτησε την διεθνή σκηνή ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Ζ’ Όμιλος

Hungary – Portugal 3-3

Μεγάλο παιχνίδι έγινε ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πορτογαλία και ένα εξαιρετικό β’ ημίχρονο με 4 τέρματα και ένα δοκάρι! Τρεις φορές προηγήθηκαν οι Μαγυάροι με τον Zoltan Gera (19′) και τον Balazs Dzsudzsak (47′, 55′) για να απαντήσουν τρεις φορές οι Ίβηρες με τον Nani στο 42′ και τον Cristiano Ronaldo (50′, 62′). Ειδικά το πρώτο τέρμα του άσου της Ρεάλ ήταν πραγματικά πανέμορφο και συνάμα ιστορικό αφού έγινε ο πρώτος παίχτης που σκόραρε σε 4 Euro. Κάπως έτσι, η Ουγγαρία πέρασε στους 16, παίρνοντας και την πρωτιά του ομίλου χάρη στην καλύτερη αναλογία τερμάτων, έγραψε ιστορία στην επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από χρόνια ενώ η ομάδα του Fernando Santos πέρασε στο νήμα, ως μια από τις καλύτερες τρίτες.

Iceland – Austria 2-1

Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Euro πέτυχε η Ισλανδία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλειώδη πρόκριση στους 16! Σε ένα μέτριο παιχνίδι, οι Ισλανδοί προηγήθηκαν στο 18′ με τον Jon Dadi Bodvarsson για να ισοφαρίσουν οι Αυστριακοί με τον Alessandro Schopf στο 60′ και ενώ στο 37′ ο Aleksandar Dragovic σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι! Μετά την ισοφάριση, οι Αυστριακοί πίεσαν αλλά οι νησιώτες ήταν εκείνοι που ολοκλήρωσαν το θαύμα με τον Arnor Ingvi Traustason να πετυχαίνει στο 94′ το 2-1 και ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο 80′. Αποκλείστηκαν οι Αυστριακοί που πήγαν στην Γαλλία με ψηλές προσδοκίες αλλά απογοήτευσαν μαζεύοντας μόλις 1 βαθμό.

Ε΄Όμιλος

Italy -Ireland 0-1

Τι και αν είχε να νικήσει από το μακρινό 1988 σε τελική φάση Euro; Τι και αν είχαν μόλις ένα βαθμό; Με παλικαρίσια εμφάνιση, η Ιρλανδία κατέβαλε την Ιταλία χάρη σε τέρμα του Robbie Brady στο 85′ και εξασφάλισε την πρόκριση της στους 16, γεγονός που λίγοι φαντάζονταν! Πολύ καλοί οι ποδοσφαιριστές του Martin O’ Neil κυρίως στο α’ ημίχρονο, δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, κακοί οι Ιταλοί που παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές, περιμένοντας το ματς με την Ισπανία, είχαν δοκάρι με τον Insigne.

Sweden – Belgium 0-1

Ένα τέρμα του Radja Nainggolan στο 84′ αρκούσε στο Βέλγιο για να εξασφαλίσει νίκη και δεύτερη θέση – πρόκριση στους 16. Προβλημάτισαν οι “κόκκινοι διάβολοι” και πάλι με την μέτρια απόδοση τους απέναντι σε μια πολύ καλή Σουηδία που κυνήγησε με μανία τη νίκη που θα της έδινε την πρόκριση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς με την φανέλα της εθνικής Σουηδίας αφήνοντας του πικρή γεύση.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending