Ξέρεις οτι είναι περίοδος μεταγραφών όταν…

Sports Enthusiast

Αν δεν υπήρχε το Euro και το Copa America με τι θα ασχολούμασταν; Ή για να είμαστε και πιο δίκαιοι με τον εαυτό μας όταν τελειώσει το Euro ποια θα είναι η κύρια ενασχόληση μας μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα; Μεταγραφές! Η αγαπημένη περίοδος κάθε οπαδού και αθλητικογράφου αφού έχει μπόλικο πράμα να ασχοληθείς.

Πως όμως καταλαβαίνεις πως διανύουμε την συγκεκριμένη περίοδο της ποδοσφαιρικής σεζόν; Είναι κάποια σημάδια, κάποιες ενδείξεις που εμείς εντοπίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε!

1Μεταγραφές με την σέσουλα!

Πρωί – πρωί ξυπνάς, μπαίνεις στα αθλητικά sites ή ανοίγεις την εφημερίδα (για τους πιο παραδοσιακούς) και βλέπεις οτι η ομάδα σου “είναι κοντά”, “υπέγραψε προσύμφωνο” “φέρνει” τουλάχιστον 3 ποδοσφαιριστές. Εννοείται πως στο τέλος, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο ποδοσφαιριστής που τελικά θα ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα /πράσινα/ κυανόλευκα να είναι κάποιος 4ος!

2Μπαμ και μπουμ και άνθρακας ο θησαυρός!

Τουλάχιστον 2 από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές θα κάνουν μπαμ, μπουμ και άλλων ειδών εκρήξεις. Διαβάζει παντού ο ήρωας οπαδός για παίχτες – κράχτες, ποδοσφαιριστές που έπαιξαν Champions League για να έρθει στην τελική ή ένας νεαρός Σέρβος, Γεωργιανός, Πορτογάλος ή ένας 30αρης γυρολόγος των γηπέδων!

3“Δεν θα κάνουμε δηλώσεις για χάρη των δηλώσεων”

Το κυριότερο σημάδι οτι διανύουμε μεταγραφική περίοδο! Πρόεδρος και λοιπά μέλη του ΔΣ υπόσχονται με δηλώσεις πως δεν θα γίνουν μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών, το budget είναι μειωμένο και δεν θα γίνουν κινήσεις εντυπωσιασμού! Τώρα στο τέλος πως καταλήγουν οι ομάδες με 10-15 μεταγραφές η κάθε μια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

4Που είναι ο Άγιος Μαρτίνος;

Μεταγραφική περίοδος σημαίνει και μαθήματα γεωγραφίας. Από τις πλέον απομακρυσμένες χώρες της Αφρικής μέχρι μικροσκοπικά νησάκια,  πρώην αποικίες της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας και από την καρδία της Ευρώπης μέχρι και την Αυστραλία δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψάξεις έστω μια φορά τον χάρτη κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου αφού πρώτα πεις το αμίμητο “Τώρα να δούμε από που μας έρχεται τούτος;”

5Σκάουτιγκ vs Θάλασσα σημειώσατε 1

Τέλος, ξέρεις οτι είναι περίοδος μεταγραφών όταν αντί να πας θάλασσα και ενώ ο ήλιος έξω καίει εσύ μένεις σπίτι για να παρακολουθήσεις το νέο απόκτημα/ τον ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει/ τον παιχταρά που έρχεται σε βιντεάκια στο youtube!