fbpx

Δράμα, πολύ δράμα στο Euro! (videos)

Με τα πρώτα 3 παιχνίδια της φάσης των 16 επανήρχισε χτες το Euro στα γήπεδα της Γαλλίας. Πολωνία, Ουαλία και Πορτογαλία συνεχίζουν στην επόμενη φάση σε μια μέρα που μάλλον το θέαμα ήταν απογοητευτικό με τα παιχνίδια όμως να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος!

Switzerland – Poland 1-1 (4-5 pen.)

Στο μοναδικό από τα 3 παιχνίδια της ημέρας που μπορούμε να πούμε θέαμα αξιώσεων, Ελβετία και Πολωνία είχαν από ένα ημίχρονο, οδηγήθηκαν στην παράταση με το ματς να κρίνεται τελικά στα πέναλτι! Το α’ ημίχρονο ανήκε στην παρέα του Lewandowski που μπήκε καλύτερα, επέβαλε το ρυθμό της και ευτύχησε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρμα του Jakub Błaszczykowski στο 39′. Στο δεύτερο μέρος, οι Ελβετοί ισορρόπησαν και έψαξαν την ισοφάριση βρίσκοντας μπροστά τους όμως ένα εξαιρετικό Lukasz Fabianski αλλά και το δοκάρι (Haris Seferovic στο 70′). Στο 82′ όμως, ο Xherdan Shaqiri με ένα εναέριο βολέ έκανε τους πάντες να παραμιλούν πετυχαίνοντας το τέρμα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, η κούραση κατέβαλε για τα καλά τους ποδοσφαιριστές με την Ελβετία να χάνει 2-3 ευκαιρίες να πάρει την νίκη χωρίς να τα καταφέρει. Κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Granit Xhaka να είναι ο μοιραίος για την ομάδα της κεντρικής Ευρώπης αφού έχασε το μοναδικό πέναλτι της σειράς. Και αφού οι Πολωνοί ήταν απόλυτα εύστοχοι πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά!

Wales – Northern Ireland 1-0

Το μοναδικό από τα 3 παιχνίδια της ημέρας που κρίθηκε στο 90λεπτο. Παιχνίδι με ένταση, πάθος (βρετανικό ντέρμπι ήταν άλλωστε) αλλά χωρίς πολλές καλές φάσεις. Αξιοσημείωτο είναι οτι η νικήτρια Ουαλία έκανε μόλις μια τελική προσπάθεια σε όλο τον αγώνα και αυτή δεν ήταν το τέρμα! Με το πρώτο ημίχρονο να κυλά χωρίς φάσεις, με την Ουαλία του Bale και του Ramsey να ελέγχει τον ρυθμό και τους Βορειοιρλανδούς να τους βάζουν πολύ δύσκολα, μοιραία τελείωσε στο 0-0. Και αν και ανέβασαν κάπως ρυθμό στο Β’ μέρος οι 2 ομάδες, φαινόταν πως θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση (ή και στα πέναλτι). Τουλάχιστον, έτσι έδειχναν οι 2 μονομάχοι μέχρι το 75′. Ο Gareth Bale έκανε το γύρισμα στην περιοχή του McGovern από αριστερά με τον Gareth Mcauley να πετάγεται και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να διώξει κάνοντας το 1-0 και χαρίζοντας την πρόκριση στην Ουαλία.

Croatia – Portugal 0-1 (extra time)

Πολύς κόσμος ανέμενε να δει ένα σπουδαίο παιχνίδι. Τουλάχιστον το ζευγάρι αυτό μας προδιάθετε με τόση ποιότητα στις τάξεις των 2 ομάδων. Κατάφεραν όμως να τελειώσουν το 90λεπτο χωρίς να κάνουν μια τελική προσπάθεια. Καλά διαβάσατε, τα στατιστικά στο τέλος του 90λεπτου αυτό έδειχναν, 0 τελικές για Κροατία και Πορτογαλία! Ουσιαστικά, σε ένα παιχνίδι με μπόλικη δύναμη και πάθος, οι 2 ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. “Φοβόταν ο Γίάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη” με το ματς να οδηγείται μοιραία στην παράταση. Στον επιπλέον χρόνο, μάλλον είδαμε μια μικρογραφία της κανονικής διάρκειας με την Κροατία να φτιάχνει όμως 1-2 ευκαιρίες και να έχει δοκάρι με τον Ivan Perisic. Και ενώ φαινόταν οτι αν μια ομάδα σκοράρει αυτή θα είναι η “χρβατσκα” ήρθε στο 117′ ο Ricardo Quaresma με κοντινή κεφαλιά (μετά από προσπάθεια του Ronaldo) να κάνει το 0-1 και να χαρίσει σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του Fernando Santos.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending