fbpx

Κυπριακό παγωτό με παττίχα με χαλλούμι ή… πουρέκκι αναρής; Εμείς τα δοκιμάσαμε!

Αυτές τις μέρες έχει μπει για τα καλά η καλοκαιρινή ζέστη και οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει τις “λαιμαργίες“, ψάχνοντας παγωτό για να δροσιστούμε. Πολλοί από εμάς, αγαπάμε και τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις σε διάφορα παραδοσιακά γλυκά!

Μπορεί ένα παγωτό να συνδυάσει τα πιο πάνω; Κι όμως!

 

Σε προηγούμενο μας άρθρο, παρουσιάσαμε την παγωταρία Gelato Mio στη Λεμεσό, που φτιάχνει το δικό της αυθεντικό παγωτό, με πάνω από 30 διαφορετικές γεύσεις. Κάποιες από αυτές είναι μοναδικές!

Έτσι πήγαμε να τις δοκιμάσουμε!

11950364_1055638391148484_6255897426361846166_o

Οι γεύσεις που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις είναι…

 

1
Οι πιο παραδοσιακές γεύσεις:

Και όμως! Γεύσεις που θυμίζουν παράδοση, και θα το πιστέψεις μόνο όταν τις δοκιμάσεις!

Γαλατομπούρεκο, πουρέκια με αναρή, Κανταΐφι, Μπακλαβάς με καρύδια & σιροπιασμένο φύλλο, παττίχα με χαλούμι (!), κυπριακό παστελλάκι είναι κάποιες από αυτές. Όταν τις δοκιμάσεις, θα δεις ότι έχουν την ίδια αυθεντική γεύση και θα μας θυμηθείς.

2
Οι πιο γλυκές γεύσεις:

Θες κυπριακό μαχαλεπί ή το ανατολίτικο γλυκό Εκμέκ; Σου τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Αν προτιμάς κάτι ακόμα πιο γλυκό, μπορείς να δοκιμάσεις γλυκό προφιτερόλ, δούκισσα, red velvet, Nutella και να φύγεις μ’ ένα χαμόγελο στο τέλος!

3
Οι σταθερά αγαπημένες γεύσεις:

Χωρίς υπερβολή, μόλις δοκίμασα το παγωτό Φαρίν Λακτέ, πήγα λίγα χρόνια πίσω όταν το έτρωγα (μέχρι… πρόσφατα βασικά 😛 ). Ήταν ακριβώς η ίδια γεύση!

Το ίδιο έπαθα και με τη γεύση αλμυρής καραμέλας, που μου θύμισε τις αντίστοιχες καραμέλες που λιώνουν στο στόμα. Και εννοείται, τα είδη με σοκολατο-γεύσεις είναι πειρασμός (Oreo, Snickers, Maltesers κτλ.)

4
Και η τελευταία (κατά παραγγελία) γεύση:

Πηγαίνοντας εκεί, σίγουρα θα σκεφτείς κι άλλες παραδοσιακές γεύσεις. Μη διστάσεις να προτείνεις την ιδέα σου στο Γιώργο. Μετά τη δική μου επίσκεψη, πρότεινα τη γεύση των παραδοσιακών λουκουμάδων.

Ήταν μία γεύση που έλειπε και θυμίζει Κύπρο! Μετά από λίγες μέρες, η “παραγγελία” μου έγινε πραγματικότητα στο Gelato Mio (όπως φαίνεται πιο πάνω)! 🙂

Προβληματίζεσαι ποια να διαλέξεις;

2016-05-28 20.18.45

Ο Γιώργος ήταν πολύ πρόθυμος να μας δώσει να δοκιμάσουμε λίγη από την ΚΑΘΕ γεύση που υπήρχε (έτσι παθαίνεις όταν είσαι λάτρης των παγωτών) 🙂

Κι αφού ενθουσιαστείς, τότε δεν θα ξέρεις ποιες 3-4 να χωρέσεις σε μία φόρμα παγωτού. Γι’ αυτό και στο τέλος φύγαμε με… 1 kg παγωτό, με 8 διαφορετικές γεύσεις.

Δύσκολη η απόφαση αλλά… έπρεπε να διαλέξουμε!

5
Ποιες άλλες γεύσεις μπορείς να βρεις;

Σε παγωτά: Δούκισσα, χαλούμι και παττίχα, μπακλαβά, αναρόκρεμα, κουμανταρία, red velvet, Νουτέλα, Σιουσιούκο (ανάλογα με την εποχή), γεύσεις από γνωστές σοκολάτες και διάφορες άλλες εκδοχές παγωτού, ξεχωριστές στην Κύπρο.

Μπορείς στον ίδιο χώρο, να δοκιμάσεις και νόστιμες βάφλες, κρέπες αλλά και τα φημισμένα του hamburgers!

Πού θα το βρεις;

  • Στον Άγιο Αθανάσιο, Οδό Ανοικοδομήσεως 27, Λεμεσός
  • Στο κέντρο της Λεμεσού, στο Μόλο (δίπλα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, απέναντι από την αποβάθρα).

2016-05-28 20.21.05

Μπορείς να το συνδυάσεις με μια βόλτα, περπατώντας στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, ή καθισμένος σε ένα παγκάκι στην αποβάθρα, απολαμβάνοντας το παγωτό σου αλά κυπριακά! 😉

Τι λες; Πείστηκες να τα δοκιμάσεις και να δροσιστείς αυτές τις μέρες;

 

Δες επίσης: Θέλεις παγωτό με γεύση Σιουσιούκο ή Μαχαλεπί; Και όμως υπάρχουν στην Κύπρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending