fbpx

Πέθανε ο θρυλικός street style φωτογράφος των New York Times

Ο θρυλικός φωτογράφος των New York Times, Bill Cunningham πέθανε στο νοσοκομείο του Μανχάταν το περασμένο Σάββατο αφού είχε υποστεί εγκεφαλικό.

Η ικανότητα του να βγάζει τις πιο καλλιτεχνικές street style φωτογραφίες τον έκανε όχι μόνο ένα από τους σημαντικότερους ανθρώπους στο χώρο της μόδας, αλλά κι έναν από τους πιο αγαπητούς φωτογράφους. Κανείς δεν αρνιόταν να ποζάρει στο φακό του Bill.

bill4bill3

Ο Bill Cunnigham μέχρι και τα 87 του χρόνια τριγυρνούσε στους δρόμους με το ποδήλατο του και φορώντας το μπλε σακάκι του αποθανάτιζε τους πιο στιλάτους Νεοϋορκέζους.

14-bill-cunningham.w529.h352
Η στήλη του “On The Road” στην εφημερίδα New York Times ήταν από τις πιο δημοφιλές μιας και υπήρχε από το 1978.

Η λεπτή φιγούρα με την φωτογραφική μηχανή περασμένη στο ώμο ήταν ιδιαίτερα γνωστή στους δρόμους της Νέας Υόρκης – ακόμη και η Ann Wintour, η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue παραδέχτηκε πως “όλοι ντυνόμαστε για τον Μπιλ”.

bill1

Tο ταλέντο του είχε αναγνωριστεί διεθνώς στον κόσμο της μόδας, αφού λάμβανε προσκλήσεις για τις πρώτες σειρές στις επιδείξεις μόδας. Παρ’όλα αυτά, ο ίδιος προτιμούσε να κάθεται πάντοτε στις τελευταίες θέσεις.

Είχε μετατραπεί σε διασημότητα, αλλά ήταν κάτι που δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά. Αντίθετα, απέφευγε τα γκαλά και τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Όλοι μιλούν για ένα απλό άνθρωπο ο όποιος είχε επιλέξει να ζει τη ζωή του σε ένα μικρό στούντιο στο Μανχάταν περιτριγυρισμένος από τα αρνητικά των φωτογραφιών του και χρησιμοποιώντας το κοινό μπάνιο που υπήρχε στον όροφο της πολυκατοικίας.

bill2

“Τα χρήματα είναι το φθηνότερο πράγμα. Η ελευθερία είναι το πιο ακριβό”
Bill Cunningham

 

Δες επίσης: Άρωμα της εβδομάδας: Jo Malone

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending