fbpx

Graduations αλά… κυπριακά: Όσα σχολιάσαμε όλοι τις συγκεκριμένες βραδιές!

Η πολυπόθητες τελετές αποφοίτησης των διαφόρων πανεπιστημίων της Κύπρου είναι γεγονός. Αρκετές έγιναν ήδη και στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται όλες.

Ανταμείφθηκαν οι κόποι των φοιτητών και δεν έλειπαν οι εκπλήξεις, οι θετικές εντυπώσεις, τα κλάματα και οι συγκινήσεις.

Όπως είναι φανερό, ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, στην Κύπρο γίνεται… εντονότερo.

Ποιοι ήταν οι 10 διαφορετικοί τύποι ανθρώπων που είδαμε στην τελετή κι έκλεψαν τις εντυπώσεις;

 

1
Οι φωστήρες:

pixel mr portrait einstein

Το άγχος, το γενικό στρες και τα υπόλοιπα της παραφροσύνης δικαίωσαν πανηγυρικά τους αριστούχους των τμημάτων.

Η περηφάνεια τους φαινόταν στο βλέμμα τους και πραγματικά όσοι δεν είχαν τη συχνή «αρετή» της ζήλειας (για τα σημερινά δεδομένα), τους καμάρωσαν σαν να ήταν δικοί τους άνθρωποι.

Χίλια μπράβο! Τυπικοί τόσο στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους, όσο και στην… ώρα τους!

2
Οι αργοπορημένοι:

Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί που μάλλον ξέχασαν το πολυπόθητο χαρτί που θα τους ανεβάσει πιο πάνω στο βάθρο της επιτυχίας.

Κατέφθασαν στην τελετή τελευταία στιγμή, αναψοκοκκινισμένοι, «φουρκαστοί» και χαμένοι στο σούσουρο που επικρατούσε, με πολλά αδιάκριτα βλέμματα να τους… σκανάρουν.

3
Οι scan-νάρες:

Μιας και λέμε για αδιακρισία και σαρωτές, ορίστε και οι σαρωτές της βραδιάς. Φοιτητές και κόσμος από τους fans πίσω σιγοψιθύριζαν αδιάκριτα για: τις ομιλίες που άκουγαν, για το φόρεμα της κάθε «σταρ-πτυχιούχας», που κυκλοφορούσε ανάμεσά τους, και γενικότερα όλα τα δρώμενα της βραδιάς.

Νόμιζες πως είχες απευθείας σύνδεση, κάνοντας π.χ. το UCY Voice να μοιάζει ασήμαντο. Ας είναι καλά τα monitors από ψηλά, που έδωσαν σημαντικά στοιχεία για τους σκάννερς. Θερμές ευχαριστίες στους γύρω μου!

4
Οι σελέμπριτις: 

RuPaul's Drag Race rupauls drag race arrogant on fleek 04x11

Όχι. Η παρούσα κατηγορία δεν περιλαμβάνει τους άνδρες της χρονιάς, αλλά μόνο τις γυναίκες.

Απαστράπτουσες ξανθές, έξοχες μελαχρινές, ανύπαρκτες κοκκινομάλες – έτσι για να τονίζουμε την ποικιλία της κυπριακής μόδας– τριγύριζαν με ύφος “τσιπούρας“, με τα χείλη να έχουν μία κλίση προς τα έξω (όσες είχαν), και μία έπαρση σαν να ήταν υποψήφιες για την ανάδειξη της Μις Υφηλίου!

Η νοοτροπία της Κυπραίας κύριοι, δεν γνωρίζει διαφορές και σύνορα ανάμεσα σε τελετές βράβευσης πνευματικών δυνατοτήτων ή ομορφιάς.

Το δείξιμο εν δείξιμο!

5
Οι υπαίθριοι:

Τις εντυπώσεις κατάφεραν να κλέψουν οι υπαίθριοι της βραδιάς, που έψαχναν την candy camera για να απαθανατίσουν τα «σπλάχνα» τους να παίρνουν το χαρτί, που τόσο επιθυμούσαν.

Καθώς προχωρούσαμε στις θέσεις μας, μετά που πήραμε τη συγχαρητήρια επιστολή (“μεταμφιεσμένη” σε πτυχίο), ακούγονταν τριγύρω οι αποχρώσεις της Κυπριακής διαλέκτου σε κάθε γωνιά.

«Πιάσ’ τζείν’ το χαρτί που εν βυζακωμένο πας τον κώλο της καρέκλας τζιαι μεν το κάμεις σίσκατο ώσπου να μου το δώκεις»

…κι άλλα τέτοια όμορφα “μαργαριτάρια“. Κύπρος μου, Άι λαβ γιου!

6
Οι υπνοβάτες:

bored tired sleeping sleepy hugh laurie

Πολλοί ήταν κι αυτοί που έπεσαν σε λήθαργο καθώς ακούγονταν οι διάφοροι λόγοι. Πτυχιούχοι και κοινό μαζί.

7
Οι Εσμεράλντες:

Άλλη μια κατηγορία που περιλαμβάνει αποκλειστικά γυναίκες. Μάνες, αδελφές, θείες και χαριτωμένες γιαγιάδες. Όλες τους στην πρώτη γραμμή να κυλάει το δάκρυ στο μάγουλό τους, βλέποντας τα καμάρια τους να προχωράνε στη ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκίνηση ήταν πρωταρχικό συναίσθημα στις τελετές και ήταν αδύνατο να μην συγκινηθούν βλέποντας δικούς τους ανθρώπους να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

8
Keeping up with the… Καρκασσιάλιανς

fail fiesta

Ήχοι, πουρούες, πανό, πινακίδες και πανηγυρισμοί ήταν από τους θερμούς υποστηρικτές των πτυχιούχων μας. Μία τεράστια κι εγκάρδια προσπάθεια των φίλων να δείξουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε μια τέτοια βραδιά.

Με τον τρόπο τους, κατάφεραν και συγκίνησαν τον κόσμο ακόμα περισσότερο – τόσο τις Εσμεράλντες όσο και τους πτυχιούχους μας!

9
Οι “βασιλείς του Μπάκιγχαμ”:

Ο τρόπος αποχαιρετισμού των καθηγητών στο βάθρο, θύμιζε αρκετά τις συγκεντρώσεις των βασιλέων του Μπάκιγχαμ.

Με ωραία πανωφόρια και μανδύες, αποχαιρέτησαν το κοινό τους και έδωσαν έναν… αριστοκρατικό τόνο στη βραδιά.

10
Οι αδικημένοι:

Ε ναι. Όπως σε κάθε βράβευση υπάρχουν κι αυτοί που είχαν το θάρρος να δουν την τελετή της αποφοίτησης ακόμα κι αν δεν βραβεύονταν οι ίδιοι, αλλα οι συμφοιτητές τους.

Τις καλύτερες μας ευχές σε όλους τους «αδικημένους», που ήρθαν και στήριξαν τους συμφοιτητές και φίλους τους. Δεν νομίζω να το έκαναν πολλοί.

 

Οι τελετές αποφοίτησης ήταν όμως πραγματικά εξαίσιες!

13434921_1019225028161448_7175494797901357643_nΕιδικά του Παν. Κύπρου που το έζησα από κοντά. Πολύ σωστά οργανωμένες και είχαν πολλές συγκινήσεις. Οι ομιλίες που ακούστηκαν ήταν πραγματικά ενθαρρυντικές για τις μελλοντικές μέρες και ταυτόχρονα ωθούσαν τους νέους να συμβάλλουν, όχι απλά στην προσωπική τους ανέλιξη, αλλά και στη διαμόρφωση μιας καλύτερης και πιο δίκαιης κοινωνίας.

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στο προσωπικό των πανεπιστημίων και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτών των μοναδικών βραδιών!

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η πραγματοποίηση των ονείρων μας είναι μια άλλη ιστορία στόχων, κόπου και αφιέρωσης. Κι όποιοι πραγματικά το θέλουν, το κάνουν!

Καλή συνέχεια σε όλους τους απόφοιτους!
Να θυμάστε πως ονειρευόμαστε όσο ζούμε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending