fbpx

Τρέλαναν κόσμο Ιταλοί και Ισλανδοί! (videos)

Μαγική, ποδοσφαιρική μέρα ήταν η χτεσινή κατά την οποία ολοκληρώθηκε η φάση των 16 με τις Ιταλία και Ισλανδία να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά αποθεώνοντας, παράλληλα, το ομαδικό ποδόσφαιρο!

Italy – Spain 2-0

Τι και αν πήγε στη Γαλλία χωρίς να συγκαταλέγεται στα φαβορί; Τι και αν οι αντίπαλοι της ισχυρίζονταν πως δεν έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα; Η ομάδα του Antonio Conte, χτες, έδωσε διαπιστευτήρια πρωταθλήτριας καταβάλλοντας την Ισπανία με 2-0! Το παιχνίδι ανήκε εξ αρχής στους ατζούρι που μπήκαν καλύτερα, κερδίζοντας όλες τις μάχες, αναγκάζοντας την Ισπανία σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 8′ κεφαλιά του Grazziano Pelle απόκρουσε εντυπωσιακά ο David de Gea. Μετά το 20′, ανέβασε στροφές η Ισπανία χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Gianluigi Buffon με την τριπλέτα του κέντρου , Busquets – Fabregas – Iniesta να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό. Έτσι, όταν στο 33′ ο Giorgio Chiellini άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή ήταν, μάλλον, αναμενόμενη εξέλιξη. Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου, οι φούριος ρόχας μπήκαν με σκοπό να πιέσουν για την ισοφάριση, θυμίζοντας λίγο το γνωστό παιχνίδι τους, όπως το μάθαμε τα τελευταία 8 χρόνια. Ήταν η ομάδα του Antonio Conte, όμως, που έχασε την ευκαιρία με τον de Gea να νικάει τον Eder σε ανεπανάληπτο τετ – α – τετ. Και αφού το πλασέ του Aduriz στο 70′ πέρασε λίγο άουτ και το πλασέ του Iniesta στο 76′ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Buffon, οι πρώην, πλέον, πρωταθλητές Ευρώπης έμοιαζαν νευρικοί με τους Ιταλούς να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Στο 89′ οι Ισπανοί έχασαν την πιο μεγάλη τους ευκαιρία με εξ επαφής πλασέ του Gerard Pique να αναγκάζει τον Buffon να δείξει την μεγάλη του κλάση. Στην αντεπίθεση, οι Ιταλοί αναπτύχθηκαν εξαιρετικά με τον Pelle να γράφει το 2-0 με κοντινό πλασέ και να χαρίζει στην σκουάντρα ατζούρα μια μεγάλη πρόκριση και να την στέλνει πάνω στη Γερμανία στα προημιτελικά.

England – Iceland 1-2

Η μεγαλύτερη έκπληξη του Euro έγινε χτες στην Nice! Η εκπληκτική Ισλανδία κατέβαλε την πολύ κακή Αγγλία (παραιτήθηκε ο Roy Hodgson μετά το τέλος του παιχνιδιού) και πλέον η πρωτάρα του θεσμού θα αγωνιστεί ενάντια στην Γαλλία για τα προημιτελικά! Προηγήθηκαν νωρίς – νωρίς (4′) οι Άγγλοι χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Wayne Rooney για να απαντήσουν, όμως, άμεσα οι Ισλανδοί με τον Ragnar Sigurdsson στο 6′ δείχνοντας πως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Στο 18′ , μάλιστα, ο Kolbeinn Sigthorsson, με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-2 αγχώνοντας τους Άγγλους. Μετά το 1-2, τα λιοντάρια έμοιαζαν νευρικοί, άνευροι, χωρίς εμπνεύσεις στο παιχνίδι τους με τους Ισλανδούς να κρατούν μάλλον εύκολα το προβάδισμα με μοναδική καλή φάση για τους Άγγλους ένα σουτ εν κινήσει του Harry Kane στο 28′ που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Hannes Halldorsson. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τους Ισλανδούς με ψαλιδάκι του Sigurdsson να αποκρούεται από τον Joe Hart. Η Αγγλία συνέχισε να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία των Ισλανδών, μάλλον ανορθόδοξα, αλλάζοντας πολλές πάσες που έβρισκαν έτοιμη την άμυνα των εκπληκτικών Ισλανδών. Στο 84′ ο Aron Gunnarsson έφυγε μόνος από δεξιά, μπήκε στην περιοχή με τον Hart, όμως, να αποκρούει το πλασέ του. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους Ισλανδούς να πανηγυρίζουν με την καρδιά τους μια ιστορική πρόκριση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending