fbpx

Η ζυγαριά έγειρε στην Πορτογαλία! (video)

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2016 αφού επικράτησε της Πολωνίας στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Jakub Blaszczykowski ο μοιραίος για τους Πολωνούς, o Ricardo Quaresma χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Fernando Santos. Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν μέχρι την παράταση οι 2 ομάδες.

Poland – Portugal 1-1 (3-5 penalties)

Σε ένα δραματικό παιχνίδι, που κρίθηκε, κυριολεκτικά, στις λεπτομέρειες, η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά καταβάλλοντας την Πολωνία στην διαδικασία των πέναλτι (3-5). Ισορροπημένο το παιχνίδι ανάμεσα στους 2 μονομάχους με τους Πολωνούς να είναι αυτή που προηγήθηκαν με σεντερφορίσιο πλασέ του Robert Lewandowski μόλις στο 2′ ξαφνιάζοντας τον Cristiano Ronaldo και την παρέα του. Οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν με μάλλον ανορθόδοξους τρόπους χωρίς να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. Αυτά μέχρι το 33′ όταν ο Renato Sanches με αριστερό, πολύ όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Fabianski για το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ίβηρες μπήκαν πιο δυνατά κυνηγώντας την ανατροπή με τους Πολωνούς να κλείνουν τους χώρους και να περιμένουν την ευκαιρία για μια καλή αντεπίθεση. Πέραν από ένα σουτ του Cedric,όμως, που έξυσε το δεξί δοκάρι της Πολωνίας. έπρεπε να φτάσουμε στο 85′ να δούμε την πολύ μεγάλη φάση όταν ο Ronaldo δεν πρόλαβε εξαιρετική κάθετη του Moutinho και μοιραία το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, οι 2 ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν με τους 2 μονομάχους να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Στην άχαρη, αυτή, διαδικασία, η ομάδα του Santos ήταν απόλυτα εύστοχη και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά με τους Πολωνούς να μένουν με την πικρία του αποκλεισμού στα πέναλτι.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending