fbpx

Στο τέλος (πάντα) θα νικούν οι Γερμανοί! (video)

Σε ένα παιχνίδι που είχε τον ατελείωτο αφού διήρκεσε συνολικά ένα τρίωρο, η Γερμανία πέρασε στα ημιτελικά του Euro 2016 αποκλείοντας την εξαιρετική, και πάλι, Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι!

Germany – Italy 1-1 (6-5 pens.)

Θα μπορούσε να είναι τελικός! Και υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε ως τέτοιος με το πάθος, την ένταση και το άγχος που έβγαζαν Γερμανία και Ιταλία! Με την ομάδα του Joachim Low να παρατάσσεται με σύστημα 3-5-2 προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ατζούρι, το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε ουσιαστικά σε μια μάχη αλληλοεξουδετέρωσης. Τα πάντσερ πίεζαν, έχοντας ψηλά ποσοστά κατοχής, με την ομάδα του Antonio Conte να είναι αυτή που βρήκε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 43′ όταν σουτ του Stefano Sturaro κόντραρε στον Jerome Boateng και κατέληξε σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι Γερμανοί ανέβασαν ρυθμό βάζοντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην εστία του Gianluigi Buffon. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν στο 65′ ,μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Manuel Neuer, ο Mesut Ozil με κοντινό πλασέ έκανε εν μέσω αποθέωσης το 1-0. Στο 70′, λίγο έλειψε να έρθει και το 2-0 για τα πάντσερ με τον Buffon, όμως, να δείχνει την πολύ μεγάλη του κλάση αποκρούοντας εξ επαφής πλασέ του Mario Gomez, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και εκεί που οι Γερμανοί έδειχναν να έχουν το μομέντουμ του αγώνα, ο Jerome Boateng “αποφάσισε” να ντυθεί Άγιος Βασίλης για την Ιταλία παραχωρώντας αστείο πέναλτι στο 77′. Ο Leonardo Bonucci είπε ευχαριστώ στο δώρο και ευστόχησε από την άσπρη βούλα (1-1) εν μέσω παροξυσμού από τους Ιταλούς φιλάθλους.

Μοιραία, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Με την κούραση πλέον να είναι πολύ μεγάλη, τα λάθη έγιναν πιο πολλά και από τις 2 ομάδες. Η Γερμανία, από τη μία, να θέλει να επιτεθεί αλλά να μην μπορεί και την Ιταλία, από την άλλη, να ψάχνει την καλή αντεπίθεση και να δείχνει πως θέλει να πάρει το ματς στα πέναλτι σε μια εξαιρετική, πάντως, επίδειξη τακτικής.

Με τον Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, τα πέναλτι ήταν η μόνη διέξοδος για να βγει ο νικητής. Στην άχαρη αυτή διαδικασία, πολλά ήταν τα άσχημα εκτελεσμένα πέναλτι, λες και οι 2 ομάδες δεν ήθελαν να προκριθούν. Χαρακτηριστικά, με τον Conte να ρίχνει τον Simone Zaza στο 120′, για να χτυπήσει πέναλτι, ο Ιταλός επιθετικός, πιο ξεκούραστος (και πιο κρύος) από όλους μες το γήπεδο, έστειλε την μπάλα στα περιστέρια!

Τελικά, ο Neuer απόκρουσε πέναλτι του Matteo Darmian, ο Jonas Hector ευστόχησε στο επόμενο για την Γερμανία και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά να περιμένει αντίπαλο έναν εκ των Γαλλία ή Ισλανδία. Την ίδια ώρα, ήταν η πρώτη νίκη των πάντσερ επι των Ιταλών σε 9 αναμετρήσεις είτε σε Euro ή σε Mundial.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending