fbpx

Mάθε να βάζεις σωστά το concealer για να μη φαίνεσαι μεγαλύτερη!

Το concealer είναι αναμφισβήτητα αγαπητό από όλες τις γυναίκες. Κρύβει τους μαύρους κύκλους, την κούραση, και σε κάνει να δείχνεις φρέσκια και τα μάτια σου φωτισμένα.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό μας απογοητεύει; Η λάθος του χρήση κάποιες φορές μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα όπως κουρασμένο βλέμμα, να τονίζει τις γραμμές έκφρασης, ή ακόμη και να τονίζει τους μαύρους κύκλους.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα λάθη που μπορούν να γίνουν με την χρήση του concealer και τον τρόπο που μπορείς να τα αποφύγεις.

Δες τα εδώ: 

1
Ίδιο concealer για όλες τις χρήσεις

Το κάθε concealer είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό σκοπό.

Αυτό που χρησιμοποιείς για να κρύψεις τα σπυράκια και τις ατέλειες του προσώπου, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται και κάτω από τα μάτια, μιας και έχει πολλή κάλυψη και πιο πηκτή σύσταση η οποία τονίζει τις γραμμές έκφρασης του ματιού.

Διάλεξε ένα πιο λιπαρό κι ελαφρύ concealer για κάτω από τα μάτια και κράτησε το πιο βαρύ και πηκτό για το υπόλοιπο πρόσωπο.

2
Η εφαρμογή του πριν τη βάση

Το πότε εφαρμόζεις το concealer παίζει καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα, είναι λάθος να το εφαρμόζεις πριν από το foundation σου.

Όταν η εφαρμογή γίνεται μετά τη βάση σου, μπορείς να δεις πόση κάλυψη χρειάζονται η ατέλειες σου χωρίς να σπαταλήσεις πολλή ποσότητα concealer, μιας και το foundation σου έχει ήδη καλύψει αρκετές.

Εφάρμοσε concealer κάτω από την βάση σου μόνο όταν χρειάζεσαι extra κάλυψη για σημάδια που είναι πολύ εμφανή.

3
Λάθος χρώμα concealer

Τα concealer έρχονται σε διάφορους χρωματισμούς, κάποια από αυτά έχουν ροζ υποτόνους και κάποια άλλα κίτρινους υποτόνους.

Βάζοντας concealer με κίτρινους υποτόνους πάνω στους μαύρους κύκλους, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχεις είναι να τους τονίσεις. Οι ροζ υποτόνοι στα concealer έχουν την ιδιότητα να ακυρώνουν τους μαύρους κύκλους.

Σε αντίθεση, αυτά με κίτρινους υποτόνους, έχουν την ιδιότητα να ακυρώνουν τις κοκκινίλες, για αυτό και είναι κατάλληλα για να καλύπτεις ακμή και άλλες κοκκινίλες στο πρόσωπο σου.

4
Πούδρα κάτω από τα μάτια

H χρήση της πούδρας είναι εξίσου απαραίτητη κάτω από τα μάτια. Το να “σετάρεις” το concealer σου με πούδρα σου εξασφαλίζει αποτέλεσμα που θα διαρκέσει όλη μέρα, κρατώντας το στη θέση του και χωρίς να μαζεύεται στις γραμμές έκφρασης.

 

 Απόφυγε λοιπόν κι εσύ αυτά τα λάθη,
για να έχεις το concealer σύμμαχο στην ομορφιά σου!
xxx

 

Δες επίσης: 3+1 λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending