fbpx

Τελικά, να συνεχίσω να ελπίζω για ένα καλύτερο αύριο;

Η ανθρωπότητα πάσχει. Ανά τους αιώνες, η  ανθρωπότητα βρέθηκε εκατοντάδες φορές στο χείλος της καταστροφής και πάντοτε η ιστορία επαναλαμβανόταν.

Κάθε φορά υπήρχαν διαφορετικά κίνητρα, αλλά και πάλι οι αιματοχυσίες δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Ακόμα και αν σε μια δεδομένη χώρα, σε κάποιο δεδομένο χρόνο, υπήρχε ειρήνη, σε κάποια άλλη χώρα την ίδια χρονική περίοδο αλληλοσκοτώνονταν.

Δεν είναι μόνο αυτό. Η ύπαρξη των 2 παράλληλων κόσμων γίνεται εντονότερη κι εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στον μικρόκοσμό μας.

Συνειδητοποιώ ξανά και ξανά ότι η ανθρωπότητα πραγματικά πάσχει.

 

1
Τι άλλο μπορεί να πει κανείς; Οι 2 παράλληλοι κόσμοι είναι δεδομένοι.

Εμείς είμαστε τυχεροί να ζούμε στις “εξευγενισμένες” χώρες του κόσμου. Στις χώρες όπου κυριαρχεί σήμερα η τεχνολογία, στις χώρες όπου κυριαρχεί ένας ψευτόκοσμος. Στις χώρες που έχουν πληγεί από κάποια τρομοκρατικά κτυπήματα οι οποίες θρηνούν γι’ αυτά, αλλά ταυτόχρονα εδώ και χρόνια δεν θρήνησαν για κανένα άλλο πληθυσμό αυτού του καημένου κόσμου.

Στις χώρες όπου μας ενδιαφέρει το τι φόρεσε η οποιαδήποτε “σταρ” για να πάει σε ένα πάρτυ. Στις χώρες που ασχολούνται όλο και περισσότερο με τη διάσημη η οποία βγήκε στις παραλίες γεμάτη κυτταρίτιδα και γίνεται “το σώσε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα διάφορα περιοδικά για τις σχέσεις, τους χωρισμούς και κάθε άλλο νέο που μπορεί να πουλήσει.

2
Μακάρι να ήταν μόνο αυτά!

Λυπάμαι που ζω στις χώρες στις οποίες χαίρονται για τη γέννηση ενός πρίγκηπα και τον αποθεώνουν, και λυπάμαι που ζω στις χώρες που θρηνούν για τα πολιτισμένα έθνη του.

Λυπάμαι που ζω στις χώρες που για να επαναφέρουν την ειρήνη, σκορπούν το θάνατο.

Δεν θέλω να ανήκω στις χώρες που καταστρέφουν έμμεσα τον κόσμο, ζώντας στον ψευδο-ευδαιμονισμό, ενώ ανά δευτερόλεπτο στη Συρία πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι.

3
ΟΚ! δείξαμε την συμπαράσταση μας στις ευρωπαϊκές χώρες…

…που με τις διακηρύξεις τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδη για τον κάθε άνθρωπο… αλλά πού είναι;

Γέμισαν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα σλόγκαν Je suis Charlie και διαμαρτυρηθήκαμε για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης. Κάναμε σχεδόν όλοι τις φωτογραφίες μας με τη γαλλική σημαία, δείχνοντας τότε την συμπαράσταση μας προς την Γαλλία. Μετά, ασχοληθήκαμε με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφος. Παρόλ’ αυτά, μένουμε ατάραχοι μπροστά στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται σε μια άλλη πλευρά του πλανήτη μας.

Δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίζω για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην ψευδο-εξέλιξη, στην ψευδο-ευδαιμονία, στην ψευδο-χαρά, στην ψευδο-ειρήνη και στα ψευδο-ανθρώπινα δικαιώματα.

10-Words-to-Never-Say-as-a-Salesperson

Πράγματι, μπορεί να νιώθουμε την εξέλιξη στην ανθρωπότητα, αφού πλέον η τεχνολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον έχουμε πλουτίσει από πολλά υλικά αγαθά, αλλά σαν άνθρωποι γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Η ειρήνη είναι εικονική κι εμείς απολαμβάνουμε μια κατάσταση που απλά μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε.

4
Το ανησυχητικό είναι ότι όλοι συμβάλλουμε σε αυτή τη “φούσκα”, που είναι αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί.

Έτσι γίνεται και με τα τρομοκρατικά κτυπήματα που εχουν συνταράξει την καρδιά της Ευρώπης – και όχι μονο!

Δες επίσης: Είμαστε όντως άνθρωποι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending