fbpx

Οι 7 λόγοι που θα σε κάνουν να επιλέξεις τη Ρόδο για τις διακοπές σου!

Ρόδος: Τo μεγαλύτερο και ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων! Ένα νησί που θα δεις ότι έχει πανάρχαια ιστορία και σπουδαίο πολιτισμό, σαν αποτέλεσμα της ιδανικής γεωγραφικής θέσης του (σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση).

Βρίσκεται πολύ κοντά στην Κύπρο και πάντα αποτελεί μια από τις πρώτες 2-3 επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές! Γιατί όμως κάποιος να “πεταχτεί” μέχρι τη Ρόδο για διακοπές;

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τους πιο σημαντικούς λόγους!

1
Βόλτα στην περίφημη “Κοιλάδα με τις πεταλούδες”


Βρίσκεται 15 km νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, ανάμεσα σε λόφους, δέντρα και ρυάκια. Μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, η Κοιλάδα είναι γεμάτη πολύχρωμες πεταλούδες που δημιουργούν -όπως καλά φαντάζεστε- ένα μαγευτικό τοπίο! Ένας υπέροχος τόπος να επισκεφθείτε για χαλάρωση.

TIP: Προσπαθήστε να μην κάνετε πολύ θόρυβο. Οι πεταλούδες θέλουν την… ησυχία τους 🙂

2
Ανακαλύψτε τις Επτά Πηγές

Μια όαση πρασίνου αποκαλύπτεται κάτω από τις φυλλωσιές των πλατάνων, δημιουργώντας μια υπέροχη θέα! Ψάξτε τις Επτά Πηγές κοντά στο χωριό Αρχάγγελος.

3
Αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Αν πάλι είστε λάτρεις της ιστορίας, τότε είστε στο καλύτερο μέρος. Το μουσείο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρόδου. Θα σας κάνουν εντύπωση αρκετά αντικείμενα, αλλά μεγαλύτερη εντύπωση θα σας κάνει το “κόσμημα” του μουσείου – το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Ρόδου, που κατασκευάστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα.

4
Οποιαδήποτε ώρα της μέρας, απολαύστε την Παλιά Πόλη

Χαλαρό περπάτημα σε μια γραφική πόλη, με στενά σοκάκια και κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Πώς σας ακούγετε; Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη και από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τι αξίζει να δείτε σίγουρα; Το μεσαιωνικό κάστρο, τις πύλες, τους πύργους, τις πλατείες, τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τις γέφυρες και βέβαια μην παραλείψετε το Κάστρο των Ιπποτών, το Παλιό Ρολόι και την Ακρόπολη. Εκεί, τα μνημεία όπως ο Ναός του Δία και της Αθηνάς, ο Ναός του Απόλλωνα και το Στάδιο, είναι πολύ γνωστά σε όποιο επισκέφθηκε το νησί!

5
Μοναδική θέα για χαλάρωση; Πηγαίνετε στην Ακρόπολη της Λίνδου

Αν δεν καταφέρατε (ακόμα) να πάτε στην Αθήνα, μην ανησυχείτε. Η Ακρόπολη στη Λίνδο είναι το αντίστοιχο της Ακρόπολης στην Αθήνα! Η Λίνδος, χωρίς αμφιβολία, είναι το κόσμημα της Ρόδου και ίσως η πιο γραφική περιοχή του νησιού (νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας). Μπορείτε να θαυμάσετε σε αυτή τα αρχοντικά σπίτια, τους στενούς δρόμους, τον αρχαίο ναό και τους πύργους.

6
Οι παραλίες σας περιμένουν για βουτιές

Από τον Άγιο Παύλο κοντά στη Λίνδο, στην πλαζ του Άντονι Κουίν, μέχρι την παραλία του χωριού Αφάντου και τον κολπίσκο της Γλύστρας, θα βρείτε πεντακάθαρα νερά για να κάνετε τις βουτιές σας! Στις παραλίες της Ρόδου θα βρείτε οργανωμένα (και μη) σημεία, επιλογές για να κάνετε beach sports και νερά που… βαθαίνουν απότομα. Απολαύστε υπεύθυνα! 🙂

TIP: Οι ντόπιοι προτιμούν περισσότερο (και κάτι ξέρουν) τις παραλίες των Βλυχών και της Αγάθης!

7
Bραδινή έξοδος για όλα τα γούστα

Επειδή πολύ μιλήσαμε για αξιοθέατα, ας πάμε και λίγο στη διασκέδαση μας! Η νυχτερινή ζωή στη Ρόδο περιλαμβάνει πολλές επιλογές, από ταβέρνες και καφετέριες, μέχρι clubs, pubs,bars, cinema και casino.

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και να διαλέξετε ένα μαγαζί σύμφωνα με τη μουσική που προτιμάτε. Υπάρχουν και τα πιο “ψαγμένα” μπαράκια που μπορείτε να χαλαρώσετε, αλλά και clubs που μπορείτε να χορέψετε και να πιείτε άφθονα, στους ήχους γνωστών DJs που δίνουν το ρυθμό για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

Αν είστε λάτρεις της τζαζ και της έντεχνης μουσικής μην ανησυχείτε, υπάρχουν μέρη και για εσάς. Αν πάλι προτιμήσετε να συμμετέχετε σε κάποια από τις βραδιές παραδοσιακής μουσικής, θα ζήσετε σίγουρα κάτι το μοναδικό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending