fbpx

Ζωή στο Λονδίνο; Όσα μας είπε η Χρυστάλλα Αντωνιάδου για τη δική της καθημερινότητα!

Η Αγγλία, και συγκεκριμένα το Λονδίνο, ήταν πάντα ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τους Kύπριους, είτε για σπουδές είτε για δουλειά.

Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν να ζήσουν και να δουλέψουν σε άλλες χώρες, έχει αυξηθεί σημαντικά. Η ζωή στο εξωτερικό έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία τα οποία πρέπει να ξέρουμε πριν πάρουμε απόφαση να “μεταναστεύσουμε“!

Ρώτησα λοιπόν την πολύ καλή μου φίλη Χρυστάλλα Αντωνιάδου η οποία σπούδασε, δουλεύει και ζει στο Λονδίνο μόνιμα, τα τελευταία 4 χρόνια με την οικογένεια της.

Μέσα από τη δική της εμπειρία πιστεύω πως θα πάρουμε μια ιδέα
για το πώς είναι να ζεις στο Λονδίνο!

 

1
Γεια σου Χρυστάλλα. Αρχικά θέλεις να μας πεις γιατί επέλεξες το Λονδίνο για τις σπουδές σου;

Ο κυριότερος λόγος που επέλεξα το Λονδίνο για τις σπουδές μου, είναι γιατί έχει παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ειδικά για τον δικό μου τομέα, Κινέζικη ιατρική – Βελονισμός. ‘Ηταν επίσης για μένα μια ευκαιρία να ζήσω σε μια από τις πιο διάσημες πόλεις στον κόσμο, και να εκμεταλλευτώ την κοντινή απόσταση που έχει με άλλες χώρες, όπως η Γαλλια, Ισπανία κ.ά. για διακοπές!

2
Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του να ζεις στο Λονδίνο;

Τα θετικά του να ζεις στο Λονδίνο είναι η δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μουσεία, ή ότι έχει πάντα πολλά events και festivals. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά αξιοθέατα και πάρκα, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς! Έχει εξαιρετικό σύστημα μεταφορών και γενικότερα είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα!

Τα αρνητικά μπορώ να πω είναι το κόστος ζωής και ο βροχερός καιρός της ζωής στο Λονδίνο!

3
london-rain-view-to-red-bus-through-rainspecked-window-raimond-klavins

4
Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θέλει τώρα να έρθει στο Λονδίνο για σπουδές ή για δουλειά;

Για σπουδές θα έλεγα να ερευνήσει καλά τα πανεπιστήμια και να ενημερωθεί πλήρως για όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο. Eπίσης να είναι καλά προετοιμασμένος/η για τον κρύο καιρό!

Όσον αφορά την εργασία στο Λονδίνο, είναι σημαντικό να έχεις ένα καλό βιογραφικό και να είσαι διατεθειμένος να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά στην αρχή, μέχρι να μπορέσεις να βρεις την ιδανική δουλειά. Πρέπει όποιος ενδιαφέρεται, να ενημερωθεί πριν φτάσει στο Λονδίνο, για τις διαδικασίες που χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να δουλέψει εδώ. Όπως το πώς ανοίγουμε τραπεζικό λογαριασμό, το πώς κάνουμε εγγραφή σε κάποιο γραφείο εργασίας και ποια έγγραφα χρειάζεται να έχουμε μαζί μας.

5
Τι σου λείπει περισσότερο από τη ζωή σου στην Kύπρο;

Μου λείπει ο καλός καιρός και η νυχτερινή ζωή στην Kύπρο. Στο Λονδίνο όλα τα bars και τα Pubs, κλείνουν στις 11 το βράδυ!

Μου λείπουν και οι παραλίες μας, αλλά και το πιο σημαντικό: οι φίλοι και συγγενείς μου!

6
Θα πρότεινες το Λονδίνο σε κάποιον και γιατί;

Σίγουρα θα πρότεινα το Λονδίνο για διακοπές, για σπουδές και για δουλειά! Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εδώ και πολύ καλές συνθήκες ζωής.

Για τους φοιτητές: υπάρχει πολλή στήριξη και ευκαιρίες για part-time δουλειές, αν δυσκολεύονται οικονομικά.

Για εργασία: είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά σίγουρα οι προοπτικές είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με την Κύπρο.

7
Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο το Λονδίνο;

Το αγαπημένο μου μέρος είναι το Holland Park! Πάω εκεί για να χαλαρώσω και για να σκεφτώ. Έχει υπέροχη θέα και γενικά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό πάρκο!

 

Η ζωή στο Λονδίνο όπως μας περιέγραψε κι η Χρυστάλλα έχει τα θετικά
και τα αρνητικά της, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσει κανείς!

Το Λονδίνο έχει ευκαιρίες για όλους και για κάθε περίσταση!

 

Δες επίσης: Το StudentLife πάει Λονδίνο: Πώς να δοκιμάσεις την τύχη σου, σπουδάζοντας και δουλεύοντας εκεί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending