fbpx

Μεταγραφές που έριξαν τα τσιμέντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο! (Part 1)

Μεταγραφές. Ένα θέμα που αναλύσαμε, ήδη, αρκετά στο StudentLife Sports και σίγουρα όσο διαρκεί κρατά τους φίλους και οπαδούς των ομάδων σε εγρήγορση.

Αυτό γιατί πάντα (μα πάντα) θα υπάρχουν εκείνες οι μεταγραφές που χαρακτηρίζονται ως “αεροδρομίου” που ενθουσιάζουν τον κόσμο.

Τέτοιες μεταγραφές είναι που θα δούμε σήμερα (και στο part 2). Μεταγραφές που ήταν πολύ μεγάλες για τα κυπριακά δεδομένα και έκαναν αίσθηση όταν πραγματοποιήθηκαν!

1
Savio

Τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης με την Real Madrid, με τεράστια καριέρα στα ισπανικά γήπεδα με την “Βασίλισσα”, την Zaragoza, την Sociedad και την Levante μας έκανε, κυριολεκτικά, την τιμή να παίξει στο νησί την περίοδο 2008-09  με τα χρώματα της Ανόρθωσης.

Αέρινο αριστερό εξτρέμ, με μαγική ντρίπλα και απίστευτες εκτελέσεις στημένων, πρόλαβε να κλέψει για τα καλά τις καρδιές των φίλων της βαρωσιώτικης ομάδας ενώ ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League βοηθώντας τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία της βαρωσιώτικης ομαδας. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010.

2
Fernando Cavenaghi

Σκόρερ ολκής λατρεύεται ακόμα από τους φίλους της River Plate, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του. Ήρθε στην Ευρώπη για την Spartak Moscow ενώ πέρασε και από την Γαλλία, την Ισπανία, την Βραζιλία και το Μεξικό.

Το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ διακρίνοντας το πρόβλημα στην επιθετική γραμμή της ομάδας έκανε την υπέρβαση και τον έφερε στην Κύπρο. Δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες σημειώνοντας 19 τέρματα σε 18 συμμετοχές και κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μαζί με τους Andre Alves και Dimitar Makriev.

Ένας τραυματισμός στο γόνατο ανάγκασε τις 2 πλευρές να διακόψουν την συνεργασία τους τον περασμένο Απρίλη με τον Αργεντινό επιθετικό, πάντως, να προλαβαίνει να αγαπηθεί όσο λίγοι από τους πορτοκαλί. Σήμερα, παραμένει χωρίς ομάδα.

3
Ze Elias

Δυναμικότατος (σε αντιαθλητικό σημείο αρκετές περιπτώσεις) αμυντικός μέσος με μεγάλη καριέρα σε Bayer Leverkusen, Inter και Ολυμπιακό Πειραιώς κατηφόρισε για την Κύπρο και την Ομόνοια την περίοδο 2006-07 χωρίς, όμως, να καταφέρει να αναστήσει την καριέρα του που είχε πάρει την κατιούσα.

Έκανε μπάμ, τότε, η μεταγραφή του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου αφού ήταν δεδομένη η ποιότητα του. Οι καλές μέρες όμως στην Corinthians και την Inter είχαν περάσει ανεπιστρεπτί και με μόλις 12 συμμετοχές αποχαιρέτησε το “Ηλίας Πούλλος” το καλοκαίρι του 2007. 2 χρόνια αργότερα (2009) ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

4
Ricardo Fernandes

Είχαμε την τύχη να θαυμάζουμε, μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και αποδεσμεύτηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, έναν από τους πλέον ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που είδαμε ποτέ να παίζουν στην Κύπρο.

Πρωταθλητής Ευρώπης με την Porto του Murinho το 2003/04 ήρθε στην Κύπρο για πρώτη φορά το 2005, για τον ΑΠΟΕΛ. Στους γαλαζοκίτρινους έμεινε 3 χρόνια κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2007. Επέστρεψε για ένα σύντομο πέρασμα από την Ανόρθωση στο ξεκίνημα της περιόδου 2009/10, το τέλος της οποίας τον βρήκε στην ΑΕΛ.

Μετά από ένα πέρασμα στα γήπεδα της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας, επέστρεψε για 3η φορά το καλοκαίρι του 2012 για να φορέσει την φανέλα της Δόξας. Φανέλα την οποία φορούσε μέχρι τον Δεκέμβριο (εξαιρουμένου ενός εξάμηνου περάσματος από την Ομόνοια την περίοδο 2013/14). Μαγικό αριστερό πόδι, φημίζεται για τις άψογες εκτελέσεις φάουλ.

5
Oleg Blokhin

Ποδοσφαιριστής που βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης το 1975, που τον σέβεται όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη και βάλε δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια λίστα.

Ο Oleg Blokhin τίμησε με την παρουσία του την φανέλα του Άρη λίγο πριν το τέλος της καριέρας του, την περίοδο 1989-90 βοηθώντας τα μέγιστα την ελαφρά ταξιαρχία να κατακτήσει την 4η θέση σε μια χρονιά που έπαιζε πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο μεγάλος Ουκρανός, αρχισκόρερ της Dynamo Kiev και εκ των θρύλων του ουκρανικού ποδοσφαίρου, θέλοντας να ζήσει μια νέα πρόκληση κατηφόρισε προς την Κύπρο όπου πρόλαβε σε 22 συμμετοχές να σκοράρει 5 τέρματα.

Αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους που πήγαιναν σε παιχνίδια της λεμεσιανής ομάδας μόνο για αυτόν (την συγκεκριμένη περίοδο ο Άρης πέρα από 4ος στη βαθμολογία ήταν και 4ος στα εισιτήρια!). Τιμή μας μόνο και μόνο που πάτησε τα γήπεδα μας, έστω και στα 37 του!

Εσύ ήξερες πως αυτοί οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending