fbpx

Μια… ποδοσφαιρική ζωή με την ίδια φανέλα! (Part 1)

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές διεθνώς, όπως ο Totti, ο Buffon, ο Terry και ο Gerard που είτε τους αγαπάς ή τους μισείς αλλά τους βγάζεις το καπέλο για την αφοσίωση τους. Είναι περιπτώσεις ρομαντικές που όσο πάει σπανίζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά υπάρχουν μερικές για να θυμίζουν στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους πως η μπάλα ήταν, είναι και θα είναι και μάθημα αγάπης, αφοσίωσης και προσήλωσης.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε και στην Κύπρο και είναι αυτές που θα σας παρουσιάσουμε σε 3 μέρη. Άλλοι ακόμα είναι στο μετερίζι, άλλοι αποσύρθηκαν, όλοι όμως έγραψαν την δική τους ιστορία!

1
Χρίστος Πογιατζής

Στο Δασάκι από το 1995, ανανέωσε πριν από λίγες μέρες την συνεργασία του με τον Εθνικό για ακόμη ένα χρόνο κάτι που σημαίνει πως το επόμενο καλοκαίρι θα συμπληρώσει 22 χρόνια με την φανέλα της προσφυγικής ομάδας. Ο βασιλιάς της συγκεκριμένης κατηγορίας!

2
Νίκος Παναγιώτου

Το όνομα του είναι συνυφασμένο με την αναγέννηση της Ανόρθωσης την δεκαετία του ’90 αφού ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας της Αμμοχώστου. Γέννημα – θρέμμα της βαρωσιώτικης ομάδας, από το 1987 έως και το 2004 ήταν ο απόλυτος άρχοντας κάτω από τα δοκάρια της “Μεγάλης Κυρίας”. 17 χρόνια κάθε άλλο παρά λίγα είναι!

3
Άντρος Πετρίδης

Για 16 χρόνια στον ΑΠΟΕΛ (1984-2000), φύλακας – άγγελος των γαλαζοκίτρινων γκολποστ, ο Πετρίδης είναι συνώνυμο της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας της Λευκωσίας. Ξέρει όσο λίγοι τα αποδυτήρια των γαλαζοκίτρινων, δικαιωματικά παίρνει θέση σε αυτή την κατηγορία.

4
Δήμος Γούμενος

Ιδιάζουσα περίπτωση ο Δήμος Γούμενος. Με συνολικά 16 χρόνια στο Παραλίμνι (1997-2011, 2012-13, 2014-15) πιάνει όσο κανένας άλλος τον σφυγμό της ομάδας. Σύγχρονη σημαία των βυσσινί, αποτελεί πρότυπο αφοσίωσης και αγάπης στο σύλλογο αφού πήγε στην ομάδα μωρό και τελείωσε άντρας.

5
Κώστας Καϊάφας

Ο “ισόβιος” αρχηγός της Ομόνοιας! Όταν το 2009 αποχωρούσε από τους πράσινους είχε συμπληρώσει 18 χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος. Και αν για τον Πετρίδη και τον Παναγιώτου, ισχυριστεί κανείς πως ήταν συνώνυμο των ομάδων τους, τι να πει κανείς για τον Καϊάφα; Έζησε τα πάντα με την Ομόνοια, την υπηρέτησε και από το πόστο του προπονητή!

6
Πάμπος Πίττας

Για δεκαέξι χρόνια (1986 – 2002) ο Απόλλωνας ήταν το λιμάνι του Πάμπου Πίττα. Τεράστια προσφορά από τον αριστερό μπακ, υπήρξε πραγματική σημαία των γαλάζιων, παρών στα χρυσά χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έζησε χαρές και απογοητεύσεις όσο κανένας άλλος στη λεμεσιανή ομάδα.

7
Λευτέρης Ελευθερίου

Την … μισή του ποδοσφαιρική ζωή πέρασε στην ΑΕΚ ο Λευτέρης Ελευθερίου. Πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του ΓΣΖ το 1995 για να αποχαιρετήσει τους Λαρνακείς 10 χρόνια αργότερα! Μέλος της ομάδας που πανηγύρισε το πρώτο (και μοναδικό μέχρι στιγμής) τίτλο των κιτρινοπράσινων, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της ΑΕΚ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending