fbpx

Φάρσα σε cafe: Δες πόσο εύκολα επεμβαίνουν άλλοι στα δεδομένα που βάζεις στο Internet! (video)

Σκέφτηκες ποτέ πόσα μπορεί να βρει και να μάθει κάποιος άγνωστος για ‘σένα, χρησιμοποιώντας μόνο το όνομα σου και ένα Like στο Facebook;

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για κλοπή προσωπικών δεδομένων online. Η βρετανική εταιρεία Cifas (μη κερδοσκοπική) έχει σαν αποστολή να “σώζει” από τέτοιες απάτες και εγκλήματα. Γι’ αυτό, ήθελε να αποδείξει πόσο εύκολα μπορούν τρίτα άτομα να εισβάλουν  στα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες που διαρκώς ανεβάζουμε στο Internet.

Πώς το πέτυχε αυτό; Με μία απλή φάρσα σε ένα cafe στην Αγγλία.

Όπως θα δεις και στο πιο πάνω βίντεο, υπήρχε μια πινακίδα στη βιτρίνα του cafe, που ενημέρωνε τους πελάτες για δωρεάν καφέ αν έκαναν like στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook.

Capture

Μετά, η υπάλληλος ρωτούσε το όνομα τους μόνο (χωρίς επίθετο) και ενημέρωνε ταυτόχρονα μια κρυφή ομάδα ερευνητών εκεί κοντά.

Οι ερευνητές μόνο με το  μικρό όνομα τη σελίδα στο Facebook, προσπαθούσαν μέσα σε 3 λεπτά να βρουν όσες περισσότερες προσωπικές πληροφορίες μπορούσαν μέσω του Google, των social media και των δημόσιων ιστοσελίδων.

Δες το βίντεο για να δεις πόσα δεδομένα κατάφεραν να συγκεντρώσουν! Δεν θα το πιστεύεις!

Σκοπός του πιο πάνω, είναι να “ταρακουνιστούν” οι χρήστες του Internet για τους κινδύνους της δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων στο Internet, και η προσοχή που πρέπει να έχουμε στα privacy settings μας.

Πόσο προσεκτικός είσαι εσύ;

 

Δες επίσης: Internet και κίνδυνοι: Πώς θα σου φαινόταν αν κάποιος “διάβαζε” το μυαλό σου; (video)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending