fbpx

5+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών σε σκηνές τρέλας!

Πέφτοντας, τυχαία, τις προάλλες πάνω στην επίθεση του Ραμίρεζ σε διαιτητή στα πλαίσια του κινεζικού πρωταθλήματος, πέρασαν από το μυαλό του γράφων, παρόμοιες περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές που δεν φημίζονταν απαραίτητα για την αλήτικη συμπεριφορά τους, αλλά που με συγκεκριμένες ενέργειες τους συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας για όλους τους λάθους λόγους.

Καλή ευκαιρία να τις μαζέψουμε, λοιπόν, σε ένα άρθρο ξεχωρίζοντας 6 περιπτώσεις που έμειναν στην ιστορία με την κάθε μια να είναι ξεχωριστή.

Άλλοι ξεσπούν σε οπαδούς, άλλοι σε διαιτητές και άλλοι στα… μαλλιά του αντιπάλου.

Παράλληλα, φυλάξαμε και μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας με τον πρωταγωνιστή να αφήνει το δικό του στίγμα στην ιστορία της στρογγυλής θεάς.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Η κεφαλιά του Zidane

Δεν υπάρχει περίπτωση να θες να μιλήσεις για ποδοσφαιριστές σε στιγμές τρέλας και να μην αναφερθείς στην κεφαλιά του Ζιζού, στον τελικό του Μουντιάλ του 2006!

10, μόλις, λεπτά πριν το τέλος της παράτασης και ενώ όλα έδειχναν πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα κρινόταν στα πέναλτι, (όπου το δικό του κτύπημα θα ήταν must), έπεσε στην παγίδα του παμπόνηρου Materazzi που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, πρόσβαλε την αδελφή του μεγάλου Γάλλου και τον χτύπησε εκτός φάσης.

Αποτέλεσμα: Κόκκινη κάρτα, πολύ άδοξο τέλος σε μια γεμάτη καριέρα, σε μια εικόνα που στιγμάτισε μια για πάντα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

2
Cantona – Kung Fu fighting

Δεν υπάρχει φίλος του ποδοσφαίρου, που να μην έχει δει έστω και μια φορά στη ζωή του την κλωτσιά του Eric Cantona στον οπαδό της Crystal Palace!

Από τις κλασσικές, πλέον, σκηνές τόσο του βασιλιά Eric όσο και της Premier League, αποτυπώνει στο μέγιστο βαθμό τους τόνους τρέλας που κουβαλά ο Γάλλος σταρ.

Είχε, μόλις, αποβληθεί για κτύπημα σε ποδοσφαιριστή της Palace, τα νεύρα ήταν, ήδη, τσιτωμένα, κάτι θα του είπε και ο οπαδός, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αυτά που βλέπετε στο βίντεο.

Σκηνές απείρου κάλλους!

3
Di Canio vs διαιτητής σημειώσατε 1

https://www.youtube.com/watch?v=lUusEG5i908

Και να μην ξέρει κάποιος την ποδοσφαιρική πορεία του εκκεντρικού Ιταλού, σίγουρα ξέρει πως πρόκειται για ένα θεότρελο χαρακτήρα!

Εδώ, σε αγώνα της Sheffield Wednesday απέναντι στην Arsenal μπλέκεται σε καυγά επειδή… έτσι θέλει!

Πρώτα, πάει να ζητήσει εξηγήσεις από τον Vieira, μετά πιάνεται στα χέρια με τον Keown, ενώ, όταν ο διαιτητής του δείχνει κόκκινη κάρτα, τον σπρώχνει ρίχνοντας τον στο έδαφος!

Ότι θα έκανε κάθε φυσιολογικός ποδοσφαιριστής δηλαδή…

4
Είσαι για φτύσιμο!

Ολλανδία και Γερμανία. Δυο χώρες με μεγάλη έχθρα που εκτείνεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα, με την έχθρα να μπαίνει και στο ποδόσφαιρο ειδικά μετά τον τελικό του Μουντιάλ του 1974.

Το παραπάνω συμβάν έγινε στα πλαίσια του Μουντιάλ του 1990. Ο Frank Rijkaard ρίχνει μια ροχάλα στο σγουρό μαλλί του Rudy Voeller.

Ο Γερμανός επιθετικός το αντιλαμβάνεται και αρχίζει τα γαλλικά με τον Ολλανδό και κιτρινίζεται.

Στην εξέλιξη της φάσης, οι 2 ποδοσφαιριστές (με την αδρεναλίνη στα ύψη, έτσι κι αλλιώς) συνεχίζουν να διαπληκτίζονται, ο Voeller δέχεται δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται, με τον Rijkaard να τον ξαναφτύνει, να αποβάλλεται και αυτός και να μην μιλιούνται μέχρι σήμερα.

Απλά, καθημερινά περιστατικά!

5
Τιμούρ εναντίον πινακίδων!

Ιστορία που την ξέρουν παντού ακόμα και να μην ξέρουν ποιος είναι ο Temur Ketsbaia.

Είμαστε στα χρόνια του Γεωργιανού στη Newcastle, με τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ να είναι αγανακτισμένος, επειδή δεν έπαιζε αρκετά.

Όταν, λοιπόν, μπαίνει ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Bolton και σκοράρει το νικητήριο τέρμα στο 90′, ξεσπά κλωτσώντας διαφημιστική πινακίδα.

Βγάζει και την φανέλα, ξανακλωτσά την πινακίδα και αν δεν τον συγκρατούσαν οι συμποδοσφαιριστές του, ίσως να εξωτερίκευε τον θυμό του για αρκετή ώρα ακόμα!

6
“Το σημάδι του σκορπιού”

Αρκετά με τα νεύρα!

Για το τέλος αφήσαμε μια στιγμή κορυφαίας ποδοσφαιρικής τρέλας. Πίσω στο 1995 η Κολομβία είχε μια πραγματική εξαιρετική ομάδα, τερματοφύλακας της οποίας ήταν ο Rene “El Loco” Higuita.

Σπουδαίος τερματοφύλακας που έμεινε στην ιστορία, επειδή σε ένα φιλικό με την Αγγλία, στο ναό του ποδοσφαίρου, Wembley, επέλεξε να αποκρούσει την μπάλα με αυτό που έγινε γνωστό ως “η απόκρουση του σκορπιού“.

Γιατί; Δείτε και θα καταλάβετε!

Απλά, η αντίδραση του Άγγλου σχολιαστή είναι όλα τα λεφτά!

Εσύ, ποια στιγμή τρέλας ξεχώρισες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending