fbpx

Μάθε την προσωπικότητα σου ανάλογα με τα… χρώματα που προτιμάς!

Κάθε μικρή λεπτομέρια στη ζωή μας κρύβει κάτι από πίσω της.  Κάθε μικρό πράγμα που μας αρέσει ή που μας εντυπωσιάζει, κρύβει ένα λόγος από πίσω γι’ αυτή την αρέσκεια.

Έτσι, όλοι έχουμε κάποια χρώματα που προτιμάμε για τα ρούχα μας, τα παπούτσια μας, το δωμάτιο μας και σε καθετί προσωπικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά.  Όλοι μας έχουμε ενά ή περισσότερα χρώματα που μας αρέσουν περισσότερο, τα οποία προτιμούμε και να χρησιμοποιούμε.

Εχείς διερωτηθεί ποτέ γιατί μας αρέσει ένα χρώμα περισσότερο από τα άλλα; Η ψυχολογία των χρωμάτων έχει την απάντηση στο ερώτημα αυτό.  Όλα τα χρώματα που μας αρέσουν, κρύβουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας.

happy-face

Ποιο κάτω σου περιγράφω κάποια από τα κύρια χρώματα και τι ψυχολογία κρύβουν από πίσω τους.  Εδώ μπορείς να βρεις και ποιο ταιριάζει στη δική σου προσωπικότητα.

Ας αρχίσω από το πιο έντονο και πιο θερμό απ’ όλα τα χρώματα:

 

1
Το κόκκινο:

Εκφράζει μια προσωπικότητα με ισχυρή θέληση και γεμάτη ζωή, που αντιμετωπίζει τη ζωή με θάρρος και δεν τα βάζει κάτω στα δύσκολα.  Γυρεύει την ανάπτυξη και είναι δημιουργικό άτομο.  Αναζητά συνεχώς την ικανοποίηση των φυσικών ορέξεων του. Ζει στο παρόν, και δεν μπορεί να ελέγξει ευκόλα τα συναισθήματα του, καθώς είναι εγωκεντρικός και ανυπόμονος χαρακτήρας.  Η ανταγωνιστικότητα, καθώς και η παρορμητικότητα επίσης υπάρχουν στη προσωπικότητα του “κοκκίνου”.

2
Το κίτρινο:

Το χρώμα αυτό εκφράζει τη χαλάρωση.  Η οποία σημαίνει την απαλλαγή από τα βάρη τα προβλήματα και άλλους περιορισμούς.  Είναι περιέργο και εποικινωνιακό άτομο.  Του αρέσει η περιπέτεια και ο εντυπωσιασμός.  Είναι φιλόδοξος/η και δεν ησυχάζει αν δεν ικανοποιήσει την φιλοδοξία αυτή.  Του αρέσει η σημασία απο τους άλλους, αφού θέλει να εντυπωσιάζει τους άλλους.  Έχει την ικανότητα να εμπνέει.

3
Το πράσινο:

Το χρώμα της φύσης, συμβολίζει την ηρεμία, την υγεία, την καλοτυχία καθώς και τη… ζήλια.  Σαν προσωπικότητα, εκφράζει ένα άτομο σταθερό και χαλαρό.

4
Το μπλε:

Συμβολίζει την ψυχική ηρεμία και γαλήνη.  Η προσωπικότητα που εκφράζει συμβολικά ένα άτομο ισορροπημένο, ασφαλές και κατασταλαγμένο.  Δίνει την αίσθηση του ότι ανήκει κάπου.  Υπολογίζει τις ανάγκες των άλλων και θεωρείται καλός φίλος.  Δίνει έμφαση στην λογική, παρά στο συναίσθημα, στη λήψη αποφάσεων.

5
Το μαύρο:  

Συνδέεται με την απειλή, το θάνατο, τη δυστυχία αλλά και τη δύναμη. Συμβολίζει και τη σεξουαλικότητα. Η προσωπικότητα που κρύβει, είναι επαναστατική και διαμαρτυρούμενη.  Όπως και ότι το μαύρο χρώμα, έτσι και αυτό το άτομο που το προτιμά, κρύβει ατέλειες.

6
Το άσπρο: 

Ως χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα.  Επίσης και την καθαρή σελίδα που πρόκειται να γραφτεί ένα βιβλίο.  Εκφράζει μια προσωπικότητα ανήσυχη και ατίθαση. Είναι πολύπλοκο, παρορμητικος και κάποιες φορές ριψοκύνδινος χαρακτήρας.  Επίσης, είναι άτομο δημιουργικό και αφηρημένο- συνήθως εκφράζεται μέσα από την τέχνη.

7
Το μωβ: 

Το μωβ χρώμα –ως αποτέλεσμα του κόκκινου και του μπλε χρώματος– συμβολίζει την πνευματικότητα και τη σοφία. Εκφράζει μια προσωπικότητα ευαίσθητη και ενορατική, με κάποιες… μεταφυσικές ανησυχίες.  Κάποτε είναι ευκολόπιστο άτομο και κάπου-κάπου χάνει την επαφή με τη πραγματικότητα, αφού μπορεί να δυσκολεύεται να την ξεχωρίσει από τη φαντασία.  Είναι ανασφαλές άτομο και έχει ανάγκη για κατανόηση.

Βρήκες να ταιριάζουν τα αποτελέσματα με το χρώμα που προτιμάς; 

 

Δες επίσης: Quiz – Με ποιο διάσημο μοιάζει η προσωπικότητά σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending