fbpx

Φύγαμε για Σκιάθο: Δες γιατί και πώς θα ζήσεις τις απόλυτες καλοκαιρινές διακοπές εκεί! (Photos)

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Ειδικά όταν αυτά τα κάνεις με την παρέα σου στα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σου.

Όταν είσαι φοιτητής λοιπόν, αξίζει να ταξιδεύεις πολύ και να διασκεδάζεις πολύ, γιατί αν δεν το κάνεις τώρα, πότε θα το κάνεις; Ένας από τους ιδανικότερους φοιτητικούς (και όχι μόνο) προορισμούς είναι το πανέμορφο νησί της Σκιάθου.

Η Σκιάθος, ένα από τα νησιά των Σποράδων, είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός θάλασσας και παραλιών, φύσης και ασταμάτητης διασκέδασης.

Παραλία Μεγάλη Άμμος

Γιατί αξίζει (και πρέπει) να επισκεφτείς την Σκιάθο; Διάβασε παρακάτω.

 

1
Μαγευτικές Παραλίες

Πράγματι, όποιος δεν κολύμπησε στα θαλασσινά νερά της Σκιάθου, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει θάλασσα. Φαντάσου να κολυμπάς στα πιο καθαρά και κρυστάλλινα νερά, σε ένα τόσο έντονο γαλάζιο, μπλε ή πράσινο!

Δικαιωματικά, οι παραλίες της Σκιάθου είναι μέσα στις καλύτερες του κόσμου, αφού εκτός από την μαγεία του νερού, εντυπωσιάζουν και οι χρυσές αμμουδιές τους. Γυαλίζουν λες και έχουν ρίξει παντού αστερόσκονη, ακόμα και μέσα στο νερό!

Οι παραλίες που σίγουρα πρέπει να πας είναι:

  • Kουκουναριές
  • Bananistas
  • Μεγάλη Άμμος
  • Βρωμόλιμνος
  • Λαλάρια
  • Τσουγκριά (νησάκι)
  • Αγία Ελένη
  • Κάστρο
Φτάνοντας στην παραλία Bananistas!

(Θα προσέξετε πως στη Σκιάθο υπάρχουν και παραλίες γυμνιστών!)

Σε κάποιες από αυτές, λόγω του ότι δεν υπάρχει πρόσβαση από στεριά, ο μόνος τρόπος για να πας είναι με πλοιαράκι. Καθημερινά, πλοιαράκια από το λιμάνι πραγματοποιούν βόλτες από το πρωί μέχρι το απόγευμα, σε διάφορες παραλίες του νησιού. Αξίζει όσο δεν φαντάζεστε!

Στάση με το πλοιαράκι στην παραλία Λαλάρια

Για τις υπόλοιπες, ή θα ενοικιάσεις μοτοσικλέτα ή θα χρησιμοποιείς το λεωφορείο. Φύλαξε το εισιτήριο σου για δωρεάν σφηνάκια στα Clubs το βράδυ!

2
To νησί του γλεντιού

Ποιος είπε ότι πας μόνο στη Μύκονο για διασκέδαση και γλέντι; Όσοι δεν την επισκέφτηκαν ακόμα, δεν γνωρίζουν τι πάει να πει διασκέδαση στη Σκιάθο. Το νησάκι αυτό μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα!

Είσαι του πιο χαλαρού και προτιμάς να πιεις το κοκτέιλ ή το κρασάκι σου; Τότε πρέπει σίγουρα να πας στις Μαξιλάρες, την περιοχή με τα πιο φημισμένα μπαράκια του νησιού.

Κάνε τη βόλτα σου στο Rock and Roll, (βραβευμένο μάλιστα ως το καλύτερο μπαρ της Ευρώπης το 2004), στο Jasmine, στο Jaguar και στο ΜondeChristo. Είτε απόγευμα είτε νύχτα, πας τα μπαράκια και οι άνθρωποι τους, σου υπόσχονται τα καλύτερα κοκτέιλ που έχεις πιει στη ζωή σου.

Μαξιλάρες

Αν σου αρέσει ο χορός και η δυνατή μουσική πρέπει επίσης να πας και στα clubs της άλλης πλευράς, στο Kahlua, στο Pure και στο BBC.  Και μετά, για after-party μην ξεχάσεις να περάσεις από την “Αποθήκη” όπου το ποτό, η μουσική, ο χορός και το τραγούδι κυριαρχούν μέχρι τις 10 το πρωί!

Ο δρόμος με τα clubs

3
Αρχιτεκτονική-Φαγητό

Παλιό λιμάνι Σκιάθου

Η Σκιάθος είναι ένα νησάκι γραφικό με αμέτρητα δρομάκια, αρχιτεκτονική υπέροχη, χρώματα ελληνικά, λουλούδια, ήχους και μυρωδιές. Χαρά ζωής μια βόλτα στης “Σκιάθου τα Στενά“, όπως και στο παλιό και νέο λιμάνι.

Μες της Σκιάθου τα στενά…

Για τους καλοφαγάδες μας επίσης, η Σκιάθος είναι γεμάτη νόστιμες ταβερνούλες και φαστφουντάδικα! Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις γύρο, σουβλάκι και κρέπα με παγωτό!

Πέρνα για ένα γύρο από το Γιάννη

4
Μοναδική η φιλοξενία της Σκιάθου

Νέο λιμάνι Σκιάθου

Όταν πας στη Σκιάθο ,θα σε εντυπωσιάσει ο κόσμος της. Θα δεις ότι όλοι εκεί είναι σαν μια μεγάλη παρέα. Τους ανθρώπους που βλέπεις το πρωί στη θάλασσα και παίζεις μαζί τους ρακέτες, θα τους δεις αργότερα να είναι μπαρίστες. Τους ανθρώπους που σε σέρβιραν τους πιο νόστιμους γύρους και σουβλάκια το μεσημέρι, θα τους δεις τη νύχτα να χορεύουν μαζί σου στο club.

Θα τους γνωρίσεις όλους και θα καταλάβεις ότι οι άνθρωποι εκείνοι ζουν με ένα χαμόγελο, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, να σε αστειέψουν και να σε κεράσουν.

Α και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το σπίτι του Παπαδιαμάντη που βρίσκεται στο κέντρο της Σκιάθου!

Σπίτι – Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Και μη νομίζεις ότι για να πας στη Σκιάθο χρειάζεσαι πολλά χρήματα. Με τον σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό, μπορείς να απολαύσεις τέλειες διακοπές, αρκετά οικονομικά!

Ένα ταξίδι λοιπόν σε αυτό το νησί επιβάλλεται
και σε διαβεβαιώνω πως δεν θα μετανιώσεις
!

(Φωτογραφίες:
Ευχαριστώ τη Μικαέλα Πατσαλή,
την Αναστασία Κωνσταντίνου και τον
manager των Μαξιλάρων Άκη Καλαμίδα).

 

Δες επίσης: Οι 7 λόγοι που θα σε κάνουν να επιλέξεις τη Ρόδο για τις διακοπές σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending