fbpx

Αυτά είναι τα γήπεδα που πρέπει να πας στις διακοπές σου!

Μπορεί οι ομάδες μας να παίζουν στην Ευρώπη, μπορεί το πρωτάθλημα να είναι κάτι λιγότερο από ένα μήνα μακριά αλλά διανύουμε την πιο ευλογημένη περίοδο του χρόνου: τις διακοπές! (εδώ είναι η ώρα που ακούγεται το χειροκρότημα, οι φωνές, τα πανηγύρια και δημιουργούμε ατμόσφαιρα γηπέδου της Λατινικής Αμερικής!).

Διακοπές, λοιπόν, για τους πιο τυχερούς σημαίνει και ταξίδι στο εξωτερικό.

Τι καλύτερο από το να συνδυαστούν οι διακοπές με μικρές εξορμήσεις / εκδρομές / ξεναγήσεις σε φημισμένα γήπεδα των ευρωπαϊκών χωρών σε αυτό που αποκαλώ ποδοσφαιρικό τουρισμό;

1
Αγγλία

Δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός για κάθε Κυπραίο είναι η ποδοσφαιρομάνα Αγγλία.

Αξίζει πραγματικά να περάσεις μια μέρα σε, τουλάχιστον, ένα από τα γήπεδα της αφού πέρα από εξαιρετικά κτίσματα είναι και μια φανταστική εμπειρία να είσαι σε ένα χώρο που κάθε βδομάδα γεμίζει από αστέρες όπως ο Rooney, ο Aguero, ο Hazard, o Cech και τόσοι άλλοι.

Για να μην αναφέρω και τα μουσεία των ομάδων που είναι τίγκα στην ιστορία, όχι μόνο του αγγλικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;

Όποιο γήπεδο και αν πας θα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα σίγουρα αλλά επιβάλλεται επίσκεψη στο Old Trafford και το Anfield όπως και το Hillsborough της Sheffield Wednesday!

2
Γαλλία

Καλό το Parc de Princes, εξαιρετικό και το νεόκτιστο στάδιο της Lyon αλλά αφού θα πας που θα πας στη Γαλλία, άφησε την γυναίκα σου για ψώνια στο Παρίσι και κατέβα παραθαλάσσια, στη Μασσαλία.

Εκεί, πήγαινε οπωσδήποτε στο Velodrome της Olympique Marseille!

Ανακαινισμένο πρόσφατα για τις ανάγκες του πρόσφατου Euro, χωρίς να έχει χάσει τίποτα από την μαγεία του όμως. Εδώ είναι που δημιουργείται κάθε Σαββατοκύριακο η φημισμένη καυτή ατμόσφαιρα από τους Μασσαλούς σε μια από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης!

Ακόμα το σκέφτεσαι; Δες μόνο πως φαίνεται το γήπεδο από την οπτική γωνία της παραπάνω φωτογραφίας! Ανεπανάληπτο συναίσθημα!

3
Ισπανία

Άλλη μια χώρα με γηπεδάρες και απεριόριστη ποδοσφαιρική ιστορία που αξίζει να εξερευνηθεί.

Ανεξαρτήτως οπαδικών αισθημάτων (αυτό ισχύει για όλες τις χώρες) ο σωστός, ο πρόστυχος ποδοσφαιρόφιλος επιβάλλεται να επισκεφθεί και το Camp Nou αλλά και το Santiago Bernabeu.

Εκεί μέσα, είναι, στην κυριολεξία, ολόκληρη η ιστορία της χώρας των ταυρομάχων. Άσε που τα γήπεδα θυμίζουν αρχαίες αρένες με 4 και 5 ορόφους στις κερκίδες.

Σκέψου μόνο να είσαι εκεί που κάθε βδομάδα δίνουν παράσταση ο Messi, ο Ronaldo, o Iniesta, o Modric, o Zidane. Εκεί, που πάτησε ο μέγιστος Johan Cruyff, ο Maradona, ο Figo και τόσο άλλοι θρύλοι της στρογγυλής θεάς.

Προσωπική επιλογή θα ήταν και το Vicente Calderon της Atletico Madrid, πάντως όπως και ο “λάκκος των λεόντων”, το San Mames της Atletic Bilbao!

4
Ιταλία

Εξαιρετικό το San Siro και επιβάλλεται να πας σίγουρα μια φορά στη ζωή σου.

Θαυμάσια επιλογή θα ήταν και το υπερσύγχρονο στάδιο της Juventus και το Olimpico της Ρώμης αλλά πέρα από τους μεγάλους καρχαρίες του ιταλικού ποδοσφαίρου θα άξιζε με τα 1000 να περάσεις μια μέρα στη πανέμορφη Φλωρεντία και το Artemio Franchi.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, πρόκειται για ένα γήπεδο με μοναδική αρχιτεκτονική που προκαλεί ανατριχίλα.

Μιας και ο λόγος για ανατριχίλα, το San Paolo της Napoli είναι must! Ακόμα να κλείσεις εισιτήρια;

5
Γερμανία

Άνθρωπος που πήγε Γερμανία και δεν πήγε στην Allianz Arena, είναι μισός άνθρωπος!

Μπορεί η Bayern για αρκετούς να μην είναι συμπαθής, επειδή αρπάζει οτι καλύτερο υπάρχει στην Γερμανία αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχθείς πως το γήπεδο της είναι ΓΗΠΕΔΑΡΑ από όλες τις απόψεις!

Μια πολύ καλή επιλογή, επίσης, για ποδοσφαιρικό τουρισμό στη Γερμανία θα ήταν και το Veltins Arena, πιο γνωστό και ως Auf schalke Arena στο Gelsenkirchen.

Προσωπικά, αν ήμουν στη Γερμανία, θα πήγαινα οπωσδήποτε και στο Signal Iduna Park της Borrusia Dortmund.

Εξαιρετικό γήπεδο, φανταστική ατμόσφαιρα και στάδιο με πλούσια ιστορία. Για να μην αναφέρω πως εδώ μεγαλούργησε και η λατρεία Jurgen Klopp!

6
Ολλανδία

Δεν είναι δυνατόν να αγαπάς το ποδόσφαιρο και να μην θαύμασες ποτέ το ολλανδικό ποδόσφαιρο!

Αγαπημένη χώρα του γράφων ακριβώς για την ποδοσφαιρική ιστορία της και θα ήταν ποδοσφαιρικό έγκλημα, εφάμιλλο με το να μην έχει κατακτήσει η Ολλανδία ποτέ, ως τώρα, Παγκόσμιο Κύπελλο να μην επισκεφθείς το Amsterdam Arena.

Δες μόνο την παραπάνω φωτογραφία, πρόσεξε την οροφή, πως φαίνεται το γήπεδο.

Δεν θες να πας να εξερευνήσεις το μουσείο του Ajax, να νιώσεις την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Ολλανδοί, να νιώσεις στο πετσί σου όλη την, πλούσια, ιστορία της σχολής των οράνιε;

Σε ποιο γήπεδο θα επέλεγες εσύ να πας στις διακοπές σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending