fbpx

4 μύθοι για τον μεταβολισμό που σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος!

Όλοι και όλες μας έχουμε προσπαθήσει τουλάχιστον μια φορά να χάσουμε βάρος στην ζωή μας, ή έστω να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το ποσοστό λίπους μας, διατηρώντας ένα υγιές βάρος.

Πολλές είναι όμως οι φορές που οι προσπάθειες μας πήγαν χαμένες για διάφορους λόγους, μη γνωρίζοντας το γιατί.

Ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου λειτουργεί διαφορετικά, υπάρχουν όμως κάποιες βασικές λειτουργίες που ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως, και ίσως η έλλειψη γνώσης για αυτό το θέμα να είναι ένα εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Ας δούμε λοιπόν τους 4 μύθους για τον μεταβολισμό μας:

1
Μύθος: Το σώμα μας μπορεί να χάσει σωματικό λίπος, και να χτίσει μυική μάζα ταυτόχρονα

Ο ταυτόχρονος συντονισμός αυτών των δύο όταν αρχίσετε να γυμνάζεστε είναι πολύ δύσκολος, γι’ αυτό είναι καλύτερα να αρχίσετε πρώτα με το ένα και να συνεχίσετε με το άλλο στη συνέχεια.

2
Μύθος: Oι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού

Οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες είναι από τις πιο διάσημες δίαιτες όπως την δίαιτα Atkins η οποία βασίζεται κυρίως στη πρωτεΐνη και τα λίπη.

Μπορεί η μείωση υδατανθράκων να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους, αλλά από την άλλη η μείωση τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορούν να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό επηρεάζοντας τον θυρεοειδή αδένα.

3
Μύθος: O μεταβολισμός επιβραδύνεται με την ηλικία

Μπορεί μεγαλώνοντας ο μεταβολισμός μας να μην είναι ο ίδιος με παλιά λόγω της μείωσης κυρίως της μυικής μάζας και άλλων παραγόντων.

Παρ’ όλα αυτά με την τακτική σωματική άσκηση και την διατήρηση της μυϊκής μας μάζας μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την επιβράδυνση σε μεγάλο βαθμό.

4
Μύθος: Δεν μπορείς να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου

Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι γεννήθηκαν με γρήγορο η αργό μεταβολισμό, έχοντας αυτό σαν δικαιολογία για την μη απώλεια κιλών.

Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς ο μεταβολισμός μας με μια ισορροπημένη διατροφή και ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής που περιέχει αερόβια και αναερόβια άσκηση με βάρη για την αύξηση της μυικής μάζας, μπορούν να αλλάξουν και να επιταχύνουν τον μεταβολισμό, βοηθώντας τον να κάνει πιο πολλές καύσεις.

Με σωστό πρόγραμμα γυμναστικής και πάντα με την συμβουλή των ειδικών, δες κι εσύ τον μεταβολισμό σου να αλλάζει!
xxx

 

Δες επίσης: Διατήρησε το κίνητρο σου για να χάσεις βάρος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending