fbpx

Μύθος ή αλήθεια; Να ξεκινήσεις “διατροφική αποτοξίνωση” για χάσιμο βάρους ή όχι;

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τα media με διάφορες δίαιτες, διατροφικές συμβουλές και προτάσεις για το πώς να “καθαρίσουμε” το σώμα μας από τις τοξίνες και να χάσουμε εύκολα κιλά.

Αναμφίβολα οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην υγεία μας και είναι σημαντικό να προσέχουμε τι καταναλώνουμε. Παρόλ’ αυτά κυκλοφορούν πολλοί μύθοι εκεί έξω για τα “μυστικά” της σωστής και “καθαρής” διατροφής που αποδεικνύονται καμιά φορά επικίνδυνοι.

Στην προσπάθειά μας να “αποτοξινωθούμε” μπορεί να πέσουμε
στην παγίδα να ακολουθήσουμε μια από αυτές τις διατροφικές “μόδες”:

 

1
Juice Cleanse

Η δίαιτα αυτή, προτείνει την αποκλειστική κατανάλωση χυμών ή smoothies για μία βδομάδα ή και για μεγαλύτερο διάστημα.

2
Water Fasting

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά είναι αλήθεια. Πολλά άτομα πέφτουν στην παγίδα της “αποτοξίνωσης” με το να καταναλώνουν μόνο νερό για πολλές μέρες.

3
Raw Vegan Diet

Η δίαιτα αυτή βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών. Μπορεί να φαίνεται υγιεινή, αλλά χωρίς οδηγίες και επίβλεψη από ειδικό διατροφολόγο, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

imagesΠροσοχή: Οι δίαιτες αυτές είναι ακραία παραδείγματα που δεν προτείνονται από διαιτολόγους και διατροφολόγους. Το κυρίοτερο είναι ότι στηρίζονται στον μύθο της διατροφικής “αποτοξίνωσης“.

Ο ανθρώπινος οργανισμός φροντίζει καθημερινά, μέσα από τους νεφρούς και το συκώτι να απομακρύνει τις τοξικές ουσίες από το αίμα, ανεξάρτητα με το τι καταναλώνουμε.

Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία μας! 

myths featured image yioulaΔεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ακραίες λύσεις, καθώς η ισορροπημένη διατροφή που προτείνουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι, είναι αρκετή για να μας κρατήσει υγιείς.

Εσύ ποιες διατροφικές συνήθειες ακολουθείς;

 

Δες επίσης: Tα μυστικά tips για να κάψεις περισσότερο λίπος ΧΩΡΙΣ να κάνεις δίαιτα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending