fbpx

Πού μπορείς να πας για αξέχαστες διακοπές ή μονοήμερα στην Κύπρο;

Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι για διακοπές στο εξωτερικό και γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να ταξιδέψουν.

Είτε λόγω οικονομικών, είτε λόγω δουλειάς ή ακόμα και εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων, αναγκάζεσαι να μείνεις εντός των συνόρων.

Όμως ακόμη και μονοήμερες εκδρομές αξίζει τον κόπο να τις κάνεις στην Κύπρο.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως η Κύπρος έχει εκπληκτικούς τόπους
για να απολαύσεις τις διακοπές σου.

 

1
Από τους καλύτερους προορισμούς του καλοκαιριού στην Κύπρο: ο Ακάμας στην επαρχία Πάφου

Τα τοπία στον Ακάμα είναι εξωπραγματικά σαν να βγήκαν από παραμύθι. Όσοι έχουν πάει, μιλάνε για ένα μαγευτικό τοπίο.

Όταν πας στον Ακάμα, αναμφίβολα δεν μπορείς να αντισταθείς στο να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά της θάλασσας με το όνομα Blue Lagoon.

2
Φυσικά η Αγία Νάπα!

Σίγουρα αυτό που τη χαρακτηρίζει περισσότερο από όλα είναι η διασκέδαση της. Η Αγία Νάπα κάθε χρόνο προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο, κυρίως Άγγλους και Ρώσους. Τα clubs επίσης κάνουν τη νύχτα μέρα. Η πλατεία της Αγίας Νάπας είναι γεμάτη από μπαράκια και clubs, τα οποία μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρωινές ώρες.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις παραλίες τις Αγιας Νάπας, όπως το Nissi beach – μια παραλία που γεμίζει από χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Αν όμως σου αρέσουν περισσότερο οι εξερευνήσεις, το Κάβο Γκρέκο είναι ο ιδανικότερος προορισμός για ‘σένα!

Οι θαλασσινές σπηλιές που υπάρχουν, αλλά και η θέα της θάλασσας από ψηλά, κάνουν το τοπίο να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Και αν δεν φοβάσαι τα ύψη, μπορείς να κάνει μια βουτιά από τα βράχια. Μην ξεχάσεις να τις επισκεφθείς.

3
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην παραλία του Κόννου

Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Ο κόλπος στον Κόννο είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες της περιοχής.

Χαρακτηρίζεται κυρίως από τα κρυστάλλινα νερά  και τη χρυσή άμμο. Με όσες λέξεις και αν προσπαθήσω να περιγράψω το τοπίο, η θέα από κοντά είναι ξεχωριστή και μοναδική.

Το σίγουρο είναι πως οι παραλίες στην Κύπρο έχουν κατακτήσει τις καρδιές πολλών τουριστών που έχουν επισκεφθεί το νησί μας.

4
Αν όμως είσαι λάτρης του βουνού και δεν σου αρέσει η θάλασσα, υπάρχει και για ‘σένα η λύση.

Ο Αγρός είναι μια από τις περιοχές που προτιμούν περισσότερο όσοι κάνουν διακοπές στα βουνά. O Αγρός βρίσκεται στην επαρχία της Λεμεσού.

Θεωρείται από τα πιο ενδιαφέροντα ορεινά χωριά της Κύπρου και είναι το Κεφαλοχώρι της περιοχής Πιτσιλιάς, αφού βρίσκεται στο κέντρο της.

Eίναι γνωστός για τη βιομηχανία ροδοστάγματος του, αλλά και για τα τοπικά του προϊόντα. Αν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει η ηρεμία και τα απλά πράγματα, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ο Αγρός.

5
Ακόμη μια επιλογή για αυτούς που αποφεύγουν τη θάλασσα το καλοκαίρι είναι οι Πλάτρες.

Οι Πλάτρες βρίσκονται στην Επαρχία Λεμεσού. Απέχουν από την πόλη της Λεμεσού 39 χιλιόμετρα και από το Τροόδος 9 χιλιόμετρα.

Είναι αδιανόητο να μένεις στις Πλάτρες και να μην κάνεις μια βόλτα στο μονομάτι των Καληδονιών που ξεκινά βόρεια του Ψηλοδέντρου και οδηγεί στον ομώνυμο καταρράχτη.

Βρίσκεται μέσα σε ένα ωραιότατο πυκνό δάσος παραπλεύρως του Κρύου Ποταμού.

Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην ομορφιά της φύσης.
Ας την απολαύσουμε!


Το άρθρο γράφτηκε από την αναγνώστρια μας Θέκλα Κάκκουρα
και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending