fbpx

Τα πιο μεγάλα και παράξενα ονόματα στον αθλητισμό!

Λέγεται (και ορθώς) πως το όνομα σου το κουβαλάς με περηφάνια. Εξάλλου, το όνομα που φέρεις, αν το αναλύσεις, αντικατοπτρίζει ολόκληρη την ιστορία της οικογένειας του καθενός.

Και αν το όνομα σου είναι, π.χ. Γιώργος Βασιλείου, δεν υπάρχει και κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα αφού και μικρό είναι και συνηθισμένο και χωρίς κανένα περίεργο δίφθογγο για να στραμπουλήξεις τη γλώσσα σου ενώ το προφέρεις.

Τι γίνεται, όμως, αν το όνομα σου είναι Jean Jacques Nshobozwabyosenumukiza; Σκούρα τα πράγματα, έτσι;

Και αν νομίζεις πως το παραπάνω όνομα είναι προϊόν της φαντασίας του γράφων απλά κοίταξε λίγο το ρόστερ της Ρουάντα στο Αφρομπάσκετ U18, που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2016 και θα δεις πως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Να μια μεγάλη δυσκολία που έχουν οι αθλητικοί συντάκτες αφού ο Jean Jacques δεν είναι ο μόνος με μεγάλο όνομα στον αθλητισμό.

Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι με το συγκεκριμένο άρθρο να σου τους παρουσιάζει. Αν θυμηθείς και συ κάποιον, μπορείς ελεύθερα να κάνεις comment στο κάτω μέρος του άρθρου.

 

1
Jan Vennegoor of Hesselink

Η εικόνα μιλά από μόνη της. Όνομα που (παρα)γεμίζει την φανέλα ο Ολλανδός επιθετικός είναι η πρώτη περίπτωση που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν μιλάμε για μεγάλα ονόματα!

2
Saeid Mohammadpourkarkaragh

Όνομα που αν καταφέρεις να το πεις ολόκληρο με την πρώτη πρέπει να ανακηρυχτείς “ο βασιλιάς της καθαρογλωσσιάς”! Το γεγονός πως υπάρχουν αμέτρητα memes στο διαδίκτυο για αυτό το όνομα – σιδηρόδρομος, απλά προσθέτει κύρος στον μύθο του Ιρανού αρσιβαρίστα.

3
Prapawadee Jaroenrattanatarakoon

Ίσως το πιο δύσκολο όνομα της λίστας! Και αν το μικρό όνομα της Θαυλανδέζας αρσιβαρίστριας είναι σχετικό εύκολο να το προφέρεις, με το επίθετο σίγουρα θα στραμπουλήξεις τη γλώσσα σου!

4
Pierre – Emerick Aubameyang

Δεν φαίνεται τόσο μεγάλο όνομα. Είναι και σχετικά εύκολο να το προφέρει κανείς. Είναι, όμως, συνολικά 23 χαρακτήρες στα αγγλικά. Όταν ο Venegoor είναι 23, τότε δεν μπορείς να μην δώσεις στον επιθετικό απ’ την Γκαμπόν μια θέση σε αυτή τη λίστα.

5
Giannis Antetokounmpo

Δείτε απλά την παραπάνω φωτογραφία και αν θεωρούσατε πως ο “Greek Freak” δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα, αναθεωρήστε! ‘Η ρωτήστε τους Αμερικάνους sportcasters πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν να το προφέρουν!

6
Jakub Blaszcykowski

Να γράψεις το όνομα του Πολωνού μέσου της Φιορεντίνα με αγγλικούς χαρακτήρες είναι πρόκληση και μάλιστα πολύ μεγάλη! Ο συνδυασμός szcz στο όνομα του είναι γρίφος για πολύ δυνατούς λύτες!

7
Bastian Schweinsteiger

Ναι, δεν φαίνεται τόσο μεγάλο όνομα, όπως συμβαίνει και με τον Aubameyang. Είναι 21 χαρακτήρες, όμως, και γεμίζει για τα καλά το πίσω μέρος της φανέλας. Γιατί νομίζετε τον φωνάζουν Schweiny;

8
Sokratis Papastathopoulos

Στη φανέλα του γράφει σκέτο “Sokratis” για κάποιο λόγο. Ποιος είναι αυτός; Επειδή, όλος ο κόσμος (εξαιρουμένων όσων μιλούν ελληνικά) έχουν την αντίδραση που έχει ο Σωκράτης στη φωτογραφία, όταν πρέπει να προφέρουν το όνομα του!

9
Ricky van Wolfswinkel

Ακόμα ένας με μεγάλο όνομα, για την ακρίβεια πολύ μεγάλο! Άσε που όλα εκείνα τα σύμφωνα που μαζεύτηκαν εκεί στη μέση του επιθέτου του είναι πραγματικός εφιάλτης!

10
Eric Rabesandratana

Ο συγκεκριμένος τύπος πέρασε (και δεν ακούμπησε) και από την ΑΕΚ Αθηνών! Δοκιμάστε να προφέρετε το όνομα του χωρίς να αφήσετε συλλαβή πίσω. Μπορείτε; Ο γράφων, πάντως, δεν τα κατάφερε!

Εσένα ποιο όνομα σε δυσκολεύει περισσότερο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending