fbpx

Οι 4 πιο original κυπριακοί χαρακτήρες που ξεχώρισαν στις κυπριακές σειρές!

Σίγουρα όλοι μας παρατηρήσαμε ότι σε κάθε κυπριακή σειρά υπάρχουν και οι αυθεντικοί Κυπραίοι οι οποίοι μας κάμνουν να φυρνούμαστε που τα γέλια κάθε φορά.

Το κυπριακό χιούμορ τους τζιαι με οι αυθεντικές κυπριακές λέξεις που λαλούν κάμνουν μας να τους αγαπούμε παραπάνω.

Δες τους πιο κάτω χαρακτήρες κυπριακών σειρών που όλοι γελάσαμε με τα original κυπριακά τους στοιχεία: 

 

1
Δώρος (άλλος Γώρος) – “Tην Πάτησα”

Ένα γώρο για τον Γώρο“: Αυτή η φράση θυμίζει σας κάτι; Προσωπικά κάμνει με να πάω 9 χρόνια πίσω, τον τζαιρό που οι παραπάνω που εμάς (για να μεν πω ούλλοι μας) εθωρούσαμεν “Την πάτησα” τζιαι εγελούσαμε με τις αλλαγές στις λέξεις που έκαμνεν ο αγαπημένος σε ούλλους μας Δώρος, ή αλλιώς “Γώρος“.

Ο Γώρος καταγώταν που τον Πύρκο τζιαι είχε κάρβουνα δικής του παραγωγής. Ήταν νομίζω ένας χαρακτήρας γεμάτος με κυπριακά στοιχεία. Χαρακτηριστικό του Γώρου μας ήταν που οι παραπάνω λέξεις που έλεεν, έβαλεν Γ τζιαι Χ. Κανένας μας εν ξιάνει το Γώρο τζιαι όποτε πάμε να αγωράσουμε… δώρο, έρκεται στο μυαλό μας  η  ατάκα της σειράς που έγινε viral:

“Ένα γώρο για τον Γώρο”.

2
Ρίκκος Μάππουρος – “Βουράτε Γειτόνοι”

Όταν ακούμε χαρακτήρες κυπριακών σειρών με original κυπριακά στοιχεία,  ο πρώτος που μας έρκεται στο νου εν σίουρα ο Ρίκκος Μάππουρος. Πραγματικά εγελάσαμε πολλά τζιαι με τα λόγια τζιαι με τις πράξεις του.

Ο Ρίκκος ήταν φθαρτέμπορας τζιαι άρεσκε του πολλά το κουνουπίδι. Χαρακτηριστικό του ήταν το τσιγκουνιλίκκι του τζιαι οι ατάκες που ελαλούσε για να μας το δείξει.  Ένα κυπριακό στοιχείο που τον χαρακτήριζε, ήταν το καμάκι που έκαμνε άμαν ήθελεν να κολλήσει σε γεναίτζιες. Εννοείται ότι ούλλες ήταν “σσιόνες” για τζείνον. Ένας χαρακτήρας σαν τον Ρίκκο Μάππουρο, ενοείται ότι άφηκε ιστορία στην κυπριακή τηλεόραση.

3
Πάμπος Φκιακουρής – “Οι Τάκκοι”

Ο Πάμπος ήταν ένα απλό παιδί από το χωριό Εργάτες της επαρχίας Λευκωσίας (original χωριατόπαιδο όπως έλεγε η Μάρω Τάκκου, μητέρα της αγαπημένης του Πέννης). Ο Πάμπος -για κακή του τύχη- ερωτεύτηκε την Πέννη (high-class Λευκωσιατούα) που προσπαθούσε πολλές φορές να τον αλλάξει. Οι προσπάθειες της όμως ήταν μάταιες.

Χαρακτηριστηκές ατάκες του Πάμπου μας ήταν το “Όι Λαομό” τζιαι “Όι Άππαρο“. Ο Πάμπος, αν τζιαι γνήσιο χωριατόπαιδο, έκλεψε τις καρδιές μας τζιαι αγαπήσαμε τον γιατί ήταν από τα καλύτερα παιδιά της κυπριακής τηλεόρασης.

4
Παραμάλας – “Βουράτε γειτόνοι”

O Παραμάλας έχει όλα τα κυπριακά στοιχεία ενός αυθεντικού Κυπραίου: το μιτσί το μουστακούι, πατερημί στο σσιέρι τζιαι ένα καζαντί. Επειδή ο Παραμάλας μας, είχε δικό του καζαντί. Επίσης, άρεσκε του πολλά ο… σκόρτος, γι’ αυτό και ούλλοι μας εν θα ξιάσουμε το χαρακτηριστικό του ΠΕΧΑ, που έκαμνε άμαν άνοιε το στόμα του, μετά που έτρωεν το σκόρτο. Εμοσκομύριζε το σπίτι.

Να μεν ξιάνουμε όμως τζιαι τη γεναίκα του. Την αγαπημένη τζιαι γνωστή σε ούλλους μας Βαθούλλα, με τα χαρακτηριστικά σκουλαρίτζια, ρούχα τζιαι τις ατάκες της.  Τι να πούμε για τούτους τους δύο; Το μόνο που έχω να πω, είναι: ευχαριστούμε που γεμίσατε την παιδική μας ηλικία με άφθονο γέλιο!

Εσένα ποιος ήταν ο αγαπημένος σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending