fbpx

Μπορείς να κερδίσεις λεφτά με το Pokémon Go; Μάθε πώς!

Το Pokémon Go είναι ένα από τα πιο viral παιχνίδια σε έξυπνες συσκευές, με πάνω από 75 εκατομμύρια downloads σε Android και iOS (Gamespot). Οι χρήστες του περνούν περισσότερο χρόνο σε αυτό, παρά στο Facebook ημερησίως (Mashable).

Μόνο μερικές μέρες μετά το λανσάρισμα του, η μετοχή της Nintendo εκτοξεύτηκε στα ύψη, πέφτοντας λίγες μέρες μετά, κατά ένα μικρό ποσοστό.

Εκτός από τις Niantic, Nintendo και τη Pokémon Company, που η μεταξύ τους συνεργασία δημιούργησε το παιχνίδι, πολλοί επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να κερδίσουν αξία από το μεγάλο αριθμό φανατικών χρηστών του παιχνιδιού.

unnamed

Πιο κάτω είναι μερικοί από αυτούς τους τρόπους που μπορείς κι εσύ να κερδίσεις λεφτά από το Pokémon GO:

 

1
Stock Market

Η αγοραπωλησία μετοχών της Nintendo είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Μπορείς να αγοράσεις μετοχές και να τις πουλήσεις όταν ανεβούν ή να «ποντάρεις» στη πτώση μιας υψηλής μετοχής, με τη μέθοδο του “shorting stocks”.

2
Πωλήσεις λογαριασμών

Αν και απαγορεύεται βάση των κανόνων του παιχνιδιού, πολλοί έχουν πουλήσει λογαριασμούς με παίκτες υψηλού επιπέδουκαι σπάνια Pokémon, για εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Το IBT αναφέρει πως ένας χρήστης κατάφερε να πωλήσει τον λογαριασμό του, με έναν παίκτη επιπέδου 23 στο eBay, για £7,300.

3
Pokémon Go Ταξί και Λεοφωρείο

Μπορείς να αρχίσεις να προσφέρεις υπηρεσίες ταξί ή και λεωφορείου Pokémon. Οι εν λόγω υπηρεσίες προσφέρουν δρομολόγια στα διάφορα Pokéstops. Έτσι, θα προσφέρεις μια βόλτα στο κλιματιστικό, με φορτιστές τηλεφώνων στους πιο… τεμπέληδες εκπαιδευτές. Τα ταξί και τα λεωφορεία σταματούν σε Pokéstops, γυμναστήρια, όταν υπάρχουν σπάνια Pokémon και είναι ιδανικά για την επώαση των αυγών σε ένα αναπαυτικό περιβάλλον.

4
Κυνήγησε Pokémon, επώασε αυγά ή πάρε βόλτα κατοικίδια

Αν είσαι ένας έμπειρος εκπαιδευτής, μπορείς να πουλήσεις τις υπηρεσίες σου σε άλλους εκπαιδευτές και να κυνηγήσεις Pokémon με τους λογαριασμούς άλλων παικτών, να επωάσεις τα αυγά τους απλά κουβαλώντας τα δικά τους κινητά ενώ παίζεις, ή να επισκεφτείς για αυτούς pokéstops και να μαζέψεις αντικείμενα.

Αν όμως προτιμάς να παίζεις για ‘σένα αντί για άλλους, γιατί δεν προσφέρεις υπηρεσίες, όπως βόλτα στα κατοικίδια των γειτόνων, ενώ εσύ παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι;

5
Δημιούργησε εφαμοργή (mobile app) για τους εκπαιδευτές

Αν είσαι προγραμματιστής, μπορείς να προσεγγίσεις την επιχειρηματικότητα φτιάχνοντας προγράμματα, που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτές να βρουν και να πιάσουν Pokémon. Ίσως η δική σου εφαρμογή μπορεί να είναι αυτή που θα κερδίζει από τη νέα τρέλα!

6
Προσέλκυσε εκπαιδευτές στην επιχείρηση σου

Κάθε επιχείρηση που είναι αρκετά τυχερή να είναι Pokéstop ή να έχει κάποιο κοντά, μπορεί αν το εκμεταλλευτεί και να «προσελκύσει» Pokémon καθώς και εκπαιδευτές με τα “Lure Modules”. Για τους πιο δημιουργικούς επιχειρηματίες, τα προϊόντα όπως Pokémon κέικ, καφέδες και ειδικές προσφορές για εκπαιδευτές, ίσως φέρουν κάποια επιπλέον εισοδήματα.

Κάνε την επιχείρηση σου Pokémon-friendly και κέρδισε, ή πρότεινε το στο αφεντικό σου για να δείξεις το επιχειρηματικό σου “δαιμόνιο”!

 

Θες να μάθεις περισσότερα για διοίκηση επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητα;

Σπούδασε Bachelor in Business Administration ή κάνε Master in Management.

 

7
Πώληση φαγητών και ποτών σε δημοφιλή σημεία παιχνιδιών

Πολλά σημεία έχουν καθιερωθεί ως χώροι συναντήσεων των παικτών. Αυτό δίνει μια εύκολη πρόσβαση σε πωλητές να ξεδιψάσουν παίκτες που βρίσκονται σε πιο απόμερα σημεία της πόλης, προσφέροντας μια δροσερή μπουκάλα νερό, ή και άλλα προϊόντα, όπως σάντουιτς, γλυκά κ.ά.

8
Πούλησε τις παλιές σου Pokémon κάρτες

Οι παλιές Pokémon κάρτες έχουν αρχίσει να ανακτούν αξία. Για όσους έχουν μεγαλώσει παίζοντας με αυτές, είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουν στα παλιά τους συρτάρια και κουτιά για κάρτες που μπορούν να πουληθούν διαδικτυακά για μεγάλα ποσά! (Independent)

9
Προϊόντα Pokémon

Συσκευές σχετικές με το παιχνίδι όπως φανέλες, φορτιστές και πολλά άλλα, γίνονται viral. Μπορείς να φτιάξεις και να πουλήσεις δικά σου φανελάκια, φαγητά ή και ποτά με ονομασίες από το παιχνίδι και τους χαρακτήρες του, ή ακόμη και να φτιάξεις τέχνη για τους φανατικούς παίκτες. Οι επιλογές σου είναι αμέτρητες!

10
Youtube & Blog

Είναι επίσης πολύ καλό θέμα για διάφορα διαδικτυακά μέσα. Πολλοί Youtubers και Bloggers ετοιμάζουν ήδη βίντεο και άρθρα με πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές στους άλλους εκπαιδευτές Pokémon. Για τους παραγωγούς media, είναι μια νέα μεγάλη αγορά που μπορούν να εκμεταλλευτούν για να τραβήξουν κόσμο και να βγάλουν μερικά… pokécoins σε διαφήμιση!

 

Μάθε περισσότερα για την επιχειρηματικότητα στο CIIM

Αν σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα, μπορείς να σπουδάσεις στο Bachelor in Business Administration ή MSc in Management στο CIIM.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending