fbpx

Γιατί οι πιο έξυπνοι άνθρωποι έχουν πιο λίγους φίλους (σύμφωνα με τους ψυχολόγους);

Όλοι στη ζωή μας κάποια στιγμή έχουμε γνωρίσει (πιο) έξυπνους ανθρώπους. Τουλάχιστον ένα, αφού το ποσοστό δεν είναι μεγάλο.

Παρόλο που όλοι είμαστε περισσότερο έξυπνοι απ’ ότι νομίζουμε, οι άνθρωποι με ψηλή νοημοσύνη καταφέρνουν να το πιστέψουν και να το εφαρμόσουν ταυτόχρονα.

Τι παρατηρούμε πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους;

universityprimetime.com

Είναι λίγο πιο κλειστοί, με λιγότερους φίλους και λιγότερο ενδιαφέρον προς την παρέα η τον κοινωνικό-έξω κόσμο;  Αν ναι, πολύ πιθανόν να έχεις γνωρίσει ένα έξυπνο άνθρωπο.

Αν αυτό σου θυμίζει εσένα, είναι σημάδι πως μπορεί να είσαι κι ΕΣΥ ένας έξυπνος άνθρωπος!

Σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες από επιστήμονες στον τομέα της νοημοσύνης οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους στη ζωή τους επειδή:

1
Έχουν τη συγκέντρωση και προσοχή τους σε άλλα πράγματα απ’ ότι οι άνθρωποι με δείκτη IQ κοντά στον μέσο όρο.

pexels.com

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια μοναδικότητα. Το μυαλό τους ως μέρος τους, είναι αυτό που τους προσφέρει τη μοναδικότητα αυτή.  Έτσι κι αυτό λειτουργεί με το δικό του τρόπο.

Ζουν σε ένα μικρό δικό τους κόσμο. Με την προσοχή τους να βρίσκεται επικεντρωμένη σε άλλα πράγματα, πιο σημαντικά από τις πολλές κοινωνικές σχέσεις και γνωριμίες.  Λίγοι τους αποδέχονται και τους καταλαβαίνουν.

Αποτέλεσμα: Είναι δύσκολο πράγμα να είσαι ένας έξυπνος άνθρωπος.

2
Βρίσκουν νόημα και ευχαρίστηση σε άλλες δραστηριότητες, παρά σε κοινωνικές.

pexels.com

Το μεγαλύτερο νόημα που βρίσκουν οι ανθρώποι στη ζωή τους είναι η σύνδεση και η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους.

Για να είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος, οι κοινωνικές σχέσεις είναι must.  Οι άνθρωποι με ψηλό IQ όμως, προτιμούν να παίρνουν νόημα από την εκπλήρωση των στόχων τους.

Έτσι, ξοδεύουν το χρόνο τους στο δρόμο προς τον στόχο τους, αποφεύγοντας τις πολλές κοινωνικές επαφές. Αυτές μπορεί να τους διαταράξουν την συγκέντρωση και τη γαλήνη τους, με αποτέλεσμα να τους επηρεάζει αρνητικά η άλλη δραση με τους ανθρώπους.

3
Φίλους έχουν, λίγους και καλούς, με δυνατές ρίζες στη σχέση τους.

Pexels.com

Άνθρωποι είναι και αυτοί. Ναι μεν δεν χρειάζονται πολλές κοινωνικές σχέσεις, αλλά έχουν κι αυτοί τις δικές τους, λίγες και καλές.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ επιλεκτικοί στους ανθρώπους και ειδικότερα στους φίλους. Έχουν φίλους με δυνατά θεμέλια στη σχέση τους. Έχουν καλή επικοινωνία, η οποία συμβαίνει με μέτρο στην επαφή τους με τους φίλους τους.

Παίρνουν την ευχαρίστηση από τις σχέσεις και νιώθουν πλήρεις να συνεχίσουν προς τους στόχους τους.

Τα παραπάνω είναι απλές θεωρίες για τις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε σίγουρη απάντηση.

Freepik.com

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, πολύ πιθανόν να ισχύουν, αφού οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο ιδιαίτεροι, με τόσο δυνατό μυαλό, και ίσως να ξέρουν κάτι παραπάνω.

Οι συνήθειες τους μπορεί να μην ταιριάζουν και τόσο με το μέσο πληθυσμό. Ή απλούστατα να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για σκέψη και δημιουργία.

Ποιος ξέρει; Μόνο αυτοί! Μπορεί να μην ξέρουν ούτε οι ίδιοι το γιατί. Μυστήρια η ανθρώπινη φύση…

Και μην ξεχνάς: Αν ταυτίστηκες, είσαι σε καλό δρόμο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending