fbpx

Ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος!

Όπως ίσως θα καταλάβατε και από την εικόνα του άρθρου, πηγή έμπνευσης ήταν η επιστροφή του Dossa Junior στην ΑΕΛ, γεγονός που επικυρώθηκε και τυπικά πριν από μερικές μέρες. Αυτό όσο αφορά την ιδέα σύλληψης του παρακάτω άρθρου.

Επειδή όμως, ο Κυπροποιημένος Πορτογάλος δεν είναι ο μοναδικός που έφυγε και ξαναήρθε στην Κύπρο για την ίδια ομάδα, ψάξαμε και βρήκαμε άλλες 5 περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζουμε.

1
Andre Schembri  –  Ομόνοια

Ο Μαλτέζος επιθετικός ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο και την Ομόνοια το καλοκαίρι του 2012. Έμεινε στο τριφύλλι για 2 χρόνια πριν δοκιμάσει την τύχη του στη Γερμανία και την Φρανκφούρτη.

Εκεί, όμως, έμεινε μόλις 3 μήνες και τον Γενάρη του 2015 επέστρεψε ξανά στους πράσινους από τους οποίους έφυγε με το τέλος της περιόδου. Συνολικά στους πράσινους, σε σύνολο 72 αγώνων, σημείωσε 27 τέρματα και αγαπήθηκε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια στο τριφύλλι.

2
Γιάννης Σκοπελίτης  – Ανόρθωση

Τον Ελλαδίτη μέσο έφερε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, ο Τιμούρ Κετσπάγια, το καλοκαίρι του 2007. Τον Γεννάρη του 2008, ωστόσο, ο “Duracell” αποχώρησε για τον Ατρόμητο.

Στην Ανόρθωση επέστρεψε τον Μάη του ίδιου χρόνου, παραμένοντας κάτοικος “Αντώνης Παπαδόπουλος” μέχρι το 2011. Φεύγει για την ΑΕΚ Λάρνακας, εκεί όπου περνά την σεζόν 2011-12 πριν επιστρέψει, ξανά, στην Ανόρθωση την επόμενη περίοδο.

Το 2013 ξαναφεύγει από την Ανόρθωση για να πάει στην ΑΕΚ που έμεινε για 2 χρόνια. Από την περσινή περίοδο αγωνίζεται στη Νέα Σαλαμίνα.

3
Gaston Sangoy  – Απόλλων

Ο λατρεμένος, από τους φίλους του Απόλλωνα, πρωτοσυστήθηκε στο κυπριακό, φίλαθλο κοινό το 2007 όταν και ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο, για λογαριασμό, φυσικά, των γαλάζιων.

Μένει για 3 χρόνια στην Λεμεσό, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις, μέσω των οποίων προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Sporting Gijon, ομάδα που θα ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Το 2013 κάνει το δρομολόγιο Ισπανία – Κύπρος, αντίθετα αυτή τη φορά και ξαναβάζει την φανέλα της λεμεσιανής ομάδας, φανέλα την οποία το 2015.

4
Matias Degra – ΑΕΛ

Ο “άγιος” των Αελιστών ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2011 και με το “καλημέρα” εντυπωσίασε με την απόδοση του, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα της Λεμεσού στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια.

Από τους γαλαζοκίτρινους αποχώρησε το 2013 με την διοίκηση Αντρέα Σοφοκλέους να κάνει πέρσι την υπέρβαση και να τον ξανακάνει κάτοικο Λεμεσού. Το τέλος του από τους Λέοντες ήταν, μάλλον, άδοξο, αφού διακόπηκε το συμβόλαιο του, την περασμένη άνοιξη μετά από απειλές που δέχθηκε.

5
Sinisa Gogic – ΑΠΟΕΛ

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που ήρθαν ποτέ στην Κύπρο ήταν ο Σερβοκύπριος, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι η ομάδα που τον έφερε στο νησί το 1989. Αφού πέρασε και για μια τετραετία (1993-1997) από την Ανόρθωση, κατέληξε στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Το 2000, έρχεται ξανά στην Κύπρο και πάλι για λογαριασμό της ομάδας της Λευκωσίας. Παρέμεινε στον Αρχάγγελο, άλλη μια διετία πριν πάει στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ομάδα στην οποία τέλειωσε την ποδoσφαιρική του καριέρα.

Εσύ ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές έφυγαν μόνο για να ξανάρθουν στην Κύπρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending