fbpx

“Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο”: Το μήνυμα ζωής του Javier Zanetti!

Είναι πάμπολλες οι φορές που το ποδόσφαιρο απέδειξε πως μπορεί να στείλει μηνύματα ζωής καλύτερα και από τη ζωή την ίδια! Είναι πάμπολλες, επίσης, οι φορές, φαντάζομαι, που έτυχε να ακούσετε μηνύματα του στυλ “ζήσε τη ζωή σου” , “μην ξεχνάς τα αγαπημένα σου πρόσωπα” , “μην αναβάλλεις κάτι που μπορεί να κάνεις σήμερα, για αύριο”!

Όλα τα παραπάνω μηνύματα ζωής και ακόμα περισσότερα μας διδάσκει η ιστορία του Javier Zanneti, του, για μια εικοαετία περίπου, πρώην, αρχηγού της Inter.

Στις 29 Μαϊού 2011, που λέτε, η Inter αντιμετώπισε την Palermo για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και επικράτησε με 3-1 κατακτώντας το τρόπαιο. Η είδηση όμως, δεν είναι αυτή. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Αργεντινός:

Επιστρέφαμε στο Μιλάνο να πανηγυρίσουμε. Τότε έλαβα ένα sms “Γιε μου συγχαρητήρια, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα. Σε αγαπώ πολύ.” Το πάρτι τελείωσε αργά και σκέφτηκα να της απαντήσω την επόμενη μέρα. Δεν είχα ποτέ αυτή την ευκαιρία. Η μητέρα μου πέθανε στον ύπνο της.

Καλά καταλάβατε, ο Zanetti έχασε την μητέρα του πριν να προλάβει να την ευχαριστήσει να της πει “σ’αγαπώ” ή ότι άλλο ενδεχομένως να ήθελε να της πει.

zanetti

Τι μας διδάσκει η παραπάνω ιστορία το αφήνω στην κρίση του καθενός. Αυτό που ο γράφων εισπράττει, όμως, και μοιράζεται μαζί σας είναι το εξής: Η ζωή είναι πολύ ωραία αλλά και πολύ μικρή. Τα χρόνια μας πάνω στη Γη είναι τόσο λίγα, που δεν πρέπει να χάνουμε ούτε μέρα. Ζήστε τη ζωή σας και μην παραμελείτε τους αγαπημένους σας“.

Και κάτι τελευταίο: Το γνωστό κούρεμα του Zanetti, που δεν άλλαξε ποτέ σε όλη του την καριέρα ήταν προς την τιμήν της μητέρας του, αφού έτσι συνήθιζε να τον χτενίζει όσο ήταν μωρό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending