fbpx

Όλα όσα πρέπει να ξέρει κάθε νεοεισερχόμενος φοιτητής του ΤΕ.ΠΑ.Κ.!

Όλοι μας έχουμε περάσει από τη φάση του άγχους για το τι πρέπει να κάνουμε μόλις κατακτήσουμε αυτό που αγωνιζόμασταν μήνες πριν: μία θέση στο πανεπιστήμιο!

Και τώρα αναρωτιέσαι τι πρέπει να ξέρεις, πώς να προσαρμοστείς σε αυτή την καινούρια ζωή αλλά και πώς να ζήσεις μία αξέχαστη φοιτητική ζωή;

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν είσαι νεοεισερχόμενος φοιτητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου!

 

1
Εγγραφές

Οι εγγραφές σε μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 31 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (CUT-Portal). Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, δεν υπάρχει λόγος για πανικό, αφού κάθε φορά ο server υπερφορτώνεται και μπορεί να αντιμετωπιστούν προβλήματα.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα δημοσιευθεί την εβδομάδα ενημέρωσης. Εάν υπάρχουν μαθήματα τα οποία συμπίπτουν, μπορείτε να αποταθείτε στη Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου (Τηλ. 25002711/ 25002710). Αξίζει να ξέρετε πως όσοι νεοεισερχόμενοι φοιτητές δεν έχουν πληρώσει για την ασφάλεια τους, δεν μπορούν να εγγραφούν.

Όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διάφορες συναντήσεις ενημέρωσης, όπου θα γίνει ενημέρωση όσον αφορά το CUT-Portal (μέσω του οποίου θα γίνει η εγγραφή), των ηλεκτρικών υποδομών και της Βιβλιοθήκης.

2
Ενημέρωση

Αν είσαι νέος φοιτητής πρέπει να δώσεις επίσης έμφαση στην ενημέρωση. Θα πρέπει να βλέπεις τα emails σου τακτικά, διότι εκτός του ότι υπάρχει ενημέρωση για πολλά ζητήματα, υπάρχουν και ευκαιρίες για διάφορα events όπου προσφέρονται δωρεάν προσκλήσεις για παραστάσεις και όχι μόνο.

Επίσης, σημαντικό είναι να βλέπεις τακτικά την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, αφού υπάρχουν διαφόρων ειδών ανακοινώσεις. Καλό θα ήταν να μπεις από τώρα στη σελίδα και να την ψάξεις, ώστε να εξοικειωθείς για το πού μπορείς να βρεις παλιές σημειώσεις των μαθημάτων, ανακοινώσεις από τη Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου αλλά και βαθμολογίες.

3
Μαθήματα

Όσον αφορά τα μαθήματα, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον οδηγό σπουδών, ο οποίος περιέχει τα μαθήματα για κάθε τμήμα. Έτσι θα μάθεις ποια μαθήματα θα έχεις κάθε εξάμηνο. Τον οδηγό σπουδών μπορείς να βρεις στην σελίδα του πανεπιστημίου.

Θα ακούσετε πολλούς να χαρακτηρίζουν κάποια μαθήματα εύκολα ή δύσκολα, ή πολλές φορές ακατόρθωτα – είναι για τους εαυτούς τους που το λένε αυτό. Για τον κάθε άνθρωπο η κατάσταση είναι εύκολη, δύσκολη ή πολλές φορές ακατόρθωτη, ανάλογα με την προσπάθεια και το πόσο σοβαρά λαμβάνουν το καθετί.

Γι’ αυτό μην αφήσετε κανένα να σας μεταδώσει την εντύπωση πως δεν μπορείτε ή πως είναι δύσκολα.

4
Γυμναστήριο

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δίνεται στο πανεπιστήμιο είναι το γυμναστήριο, το οποίο είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές. Είναι μία ευκαιρία να γυμναστείς, αλλά και να γνωρίσεις επίσης πολλούς άλλους φοιτητές. Κρίμα δεν είναι να χάσεις αυτή την ευκαιρία; Ψάξε το στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και δες πού μπορείς να το βρεις αλλά και τι προσφέρει.

5
Φοιτητικοί Όμιλοι

Το ΤΕ.ΠΑ.Κ. προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής σε διάφορους ομίλους. Οι όμιλοι είναι ένας τρόπος να έρθεις κοντά με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα και να διοργανώσετε πολλές δραστηριότητες. Εκτός του ότι θα κάνεις πράγματα τα οποία σου αρέσουν, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλα άτομα, και πού ξέρεις; Μπορεί να εξελιχθούν αληθινές φιλίες που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Εκτός από όλ’ αυτά τα tips, να ξέρετε πως σε όλο αυτό το καινούριο και πολύ διαφορετικό μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά σας, θα συναντήσετε αρκετές δυσκολίες.

student final examsΑλλά, για να έχετε καταφέρει να κατακτήσετε μία θέση σε αυτό το Πανεπιστήμιο, σημαίνει πως αξίζετε. Μην αφήσετε κανένα να το αμφισβητήσει αυτό. Όπως υποστήριξαν οι Αρχαίοι Έλληνες:

“Ο επιμένων νικά.”

Όποιος ελπίζει γι’ αυτό που ονειρεύεται είναι και αυτός που επιμένει. Η επιμονή μαζί με την υπομονή και την πίστη, κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

 

Καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία στη φοιτητική σας ζωή! 🙂

 

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα tips που κάθε πρωτοετής φοιτητής πρέπει να ξέρει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending