fbpx

Αστρονομικά ποσά στο ποδόσφαιρο για γέλια και για… κλάματα!

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί μεγάλα ποσά στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά τα τελευταία χρόνια πιστεύω το θέμα έχει παρατραβηχτεί για τα καλά. Είμαι και εγώ φαν του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο, αλλά με το να ακούω αστρονομικά ποσά να πηγαίνουν και να έρχονται με προβληματίζει, λόγω του ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που πεινούν.

Άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν ούτε ένα μέρος από την ζωή που κάνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Ή να ζήσουν απλώς μια φυσιολογική ζωή. Δεν αντιλέγω ότι οι αθλητές για να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο, έχουν ταλέντο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να είναι αυτό που είναι τώρα. Όμως κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν ούτε τα βασικά στο σπίτι τους. Δηλαδή αν για παράδειγμα από τον λογαριασμό του Μέσι, του Ρονάλτο ή οποιουδήποτε άλλου αθλητή, κόβονταν μερικές χιλιάδες για καλό σκοπό, θα θεωρούνταν φτωχοί;

Γιατί να μην υπάρχει κάποιος όρος στους αθλητές; Για παράδειγμα ένα μέρος των χιλιάδων ευρώ που βγάζουν κάθε λεπτό, κάθε ώρα να δίνετε κάπου που πραγματικά χρειάζεται, και όχι σε εξοχικά και σε αυτοκίνητα πολυτελείας. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αρμόδιοι για αυτό το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περνάει ανέμελα, αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η ”τρέλα” των κραυγαλέων ποσών που σπαταλούνται. Αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και την ανθρωπότητα θα επέλεγα την ανθρωπότητα, όπως κάθε άνθρωπος που συμπάσχει τον συνάνθρωπο του.

Παρακάτω είναι κάποιες από τις αθλητικές ειδήσεις που διάβασα φέτος και έχω τρελαθεί από τα τιτανοτεράστια ποσά που σπαταλούνται.

1
Paul Pogba

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι γνωρίζουμε τον κύριο στην φωτογραφία. Πρόκειται για το ανερχόμενο ταλέντο (μόλις 23 χρονών) ύψους 1.91m, Paul Pogba. Για να κλείσει το deal του νεαρού ταλαντούχου Γάλλου ανάμεσα σε Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ δαπανήθηκαν γύρω στα 130 εκατομμύρια ευρώ! Ναι σωστά διαβάσετε!

2
Leicester

Η ομάδα του Ρανιέρι έκανε το θαύμα στην σεζόν που μας πέρασε και κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα της Αγγλίας. Η Λέστερ έκανε κάτι που πραγματικά θα περάσουν πολλά χρόνια για να το δούμε ξανά. Έγραψε ιστορία στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Στις 5 Αυγούστου κάτι ‘ξεχωριστό’ περίμενε έξω από το προπονητικό κέντρο τους παίχτες της Λέστερ. Ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Βικάι Σριβαντχαναπράμπχα αγόρασε δεκαεννέα μπλε BMW i8, αξίας 120.000 ευρώ η κάθε μία, για τους θριαμβευτές του. Συνολικά για αυτή την πράξη δαπανήθηκαν πάνω από 2.200.000 ευρώ!

3
Premier League

Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο και το πιο συναρπαστικό στον κόσμο κατά πολλούς ποδοσφαιρόφιλους. Για ένα ακόμη καλοκαίρι τα αφεντικά των ομάδων της Premier League έχουν τινάξει την μπάνκα στον αέρα, και ακόμα η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί. Ούτε 300 ούτε 400 αλλά συνολικά, οι 20 ομάδες της Αγγλίας μέχρι στιγμής έχουν ξοδέψει, 963 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι πωλήσεις τους ανέρχονται στα 395 εκατ. ευρώ. Η διαφορά από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα είναι τεράστια. Για παράδειγμα στη Serie A έχουν δοθεί 545 εκατομμύρια ευρώ, στην Bundesliga 452 και στη La Liga 394. Μάλιστα!

4
Cristiano Ronaldo

Γνωρίζεις τον αθλητή στην πιο πάνω εικόνα; Και βέβαια τον γνωρίζεις. Αφού φυσικά ο Πορτογάλος είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη γη (υπάρχει και ο Μέσι που είναι από άλλο πλανήτη). Η Ρεάλ πρότεινε νέο συμβόλαιο στον Ρονάλντο που τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίχτη στην ιστορία τους ποδοσφαίρου. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να ριζώσει τον Ρονάλντο στην Ρεάλ και πως αλλιώς θα μπορούσε να τα καταφέρει; Με ποσά που δεν μπορεί να φανταστεί ένας απλός άνθρωπος σαν και εμάς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προσφέρει στον σούπερ σταρ της, νέο τριετές συμβόλαιο (μέχρι το 2020) με ετήσιες καθαρές αποδοχές άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που αγαπάμε, που μας αρέσει και που μεγαλώσαμε μαζί του. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει μια λογική σε όλη αυτή την τρέλα που επικρατεί. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πεινάνε, που δεν έχουν στέγη, που δεν μπορούν να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση. Ας γίνει κάτι για να σταματήσει η τόση υπερβολή που υπάρχει στον χώρο των σταρ και ας βοηθήσουμε άτομα που το έχουν ανάγκη, με τα αστρονομικά ποσά που είναι ήδη αχρείαστα για κάποιους!

Το άρθρο γράφτηκε από τον Θεόφιλο Μωυσέως και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Δες επίσης: Το απόλυτο ποδοσφαιρικό κυπριακό λεξιλόγιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending